Ξεχάστε τον σεβασμό στην Τούμπα

Απο inpaok.com : Μία μεγάλη ευκαιρία να γευτεί μία σπουδαία νίκη στο «Άμστερνταμ Αρένα» έχασε ο ΠΑΟΚ. Ο μεγάλος σεβασμός που έδειξε στον αντίπαλό του στέρησε από την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς την δυνατότητα να φύγει με ολόκληρη και όχι με την μισή πρόκριση από την Ολλανδία.
Πηγή: inpaok.com
Ξεχάστε τον σεβασμό στην Τούμπα

Το τελικό 1-1 αποτελεί την βάση για να πανηγυρίσει ο ΠΑΟΚ πρόκριση στα play off του Champions League την επόμενη Τετάρτη. Ας μην κάνουμε συγκρίσεις με ό,τι έγινε το 2010. Εκείνος ο Άγιαξ είχε τεράστιες προσωπικότητες, που έδειξαν τις δυνατότητές τους στον επαναληπτικό. Ο φετινός Άγιαξ έχει ταλέντο, ποιότητα, ενθουσιασμό, αλλά του λείπουν ο παίκτες προσωπικότητες, που θα κρατήσουν όρθια την ολλανδική ομάδα στο «καμίνι» της Τούμπας.

Ο κόσμος δεν… παίζει ποδόσφαιρο, μπορεί, όμως, να ωθήσει την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς στο αποτέλεσμα που θα της χαρίσει την πρόκριση. Θεωρώ ότι στην εβδομάδα που μεσολαβεί μέχρι τον επαναληπτικό, υπάρχουν περιθώρια να βελτιώσει ο ΠΑΟΚ την επιθετική του λειτουργία και να διορθώσει ανασταλτικά και αμυντικά προβλήματα που έδειξε κατά διαστήματα στον αγώνα στο Άμστερνταμ.

Ο Δικέφαλος έδειξε σημάδια οργανωμένης ομάδας με συνέπεια στο αγωνιστικό πλάνο που καταστρώθηκε στα αποδυτήρια, χωρίς, όμως, τόλμη και ποδοσφαιρικό θράσος, στοιχεία που μπορούν να προστεθούν άμεσα στο παιχνίδι του. Αν η μεσαία γραμμή δεν υστερούσε (ήταν κάτω του μετρίου η απόδοση των Χαρίση και Σάκχοφ) ο ΠΑΟΚ θα διεκδικούσε με μεγαλύτερη ευκολία την νίκη, που κρατούσε στα χέρια του μετά το υπέροχο του Τζάλμα Κάμπος. Χωρίς να προκαταβάλω τις αποφάσεις του προπονητή, με τον Κάνιας στα χαφ ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικός στην ανασταλτική του λειτουργία στον επαναληπτικό της Θεσσαλονίκης.

Παίζει για ένα αποτέλεσμα

Η εμπειρία με έχει διδάξει ότι οι ομάδες επιτυγχάνουν τους στόχους τους, όταν στοχεύουν σε ένα αποτέλεσμα και αποφεύγουν το λάθος του διπλού αποτελέσματος. Ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα απέναντι στον Άγιαξ οφείλει να παίξει για ένα μόνο αποτέλεσμα και αυτό είναι η νίκη

Θετικό ντεμπούτο

Ο Βλάνταν Ιβιτς «διάβασε» σωστά το παιχνίδι, μετέδωσε την ψυχραιμία που τον διακρίνει στην ομάδα και εάν οι οδηγίες του είχαν το συστατικό της τόλμης θα έφευγε νικητής μαζί με τον ΠΑΟΚ από την Ολλανδία. Θετικό το ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκό παιχνίδι στον πάγκο του Δικέφαλου.

Διαβάστε ακόμη...