Οι «ακτίνες» του ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ

Από gazzetta.gr: Ο σούπερ Τζαβέλλας, ο εκπληκτικός Τζάλμα Κάμπος και το «μηχανάκι» Τσίμιροτ ξεχώρισαν από τον «Δικέφαλο του Βορρά» μέσα στο Αμστερνταμ.
Πηγή: gazzetta.gr
Οι «ακτίνες» του ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ

Δέχθηκε ένα φτηνό γκολ στο δεύτερο ημίχρονο αλλά θα μπορούσε να το είχε δεχθεί στο πρώτο όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Οπως και να 'χει όμως το 1-1 είναι θετικό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ μέσα στο Αμστερνταμ και του δίνει προβάδισμα για την πρόκριση στη ρεβάντς της Τούμπας. Οι παίκτες του Ιβιτς έκαναν ένα καλό παιχνίδι, πήραν την ισοπαλία και με γκολ εκτός έδρας έχοντας σε τρομερό βράδυ τον Τζαβέλλα και τον Τζάλμα Κάμπος.

ΓΛΥΚΟΣ: Εχει σίγουρα ευθύνη στο γκολ. Ο Ντόλμπεργκ ναι μεν σουτάρει ανενόχλητος αλλά είναι από μακριά η μπάλα δεν πάει στη γωνία και δεν είναι τρομερά δυνατό σουτ. Θα έπρεπε να είχε καλύτερη αντίδραση. Κακή αντίδραση είχε και στο σουτ του Κλάανσεν που διώχνει την μπάλα πάνω στο Ντόλμπεργκ (ήταν οφσάιντ ωστόσο στο 18'). Μοναδική καλή επέμβαση του Γλύκου στο 38' στο σουτ του Ελ Γκαίς.

ΜΑΤΟΣ: Καλό παιχνίδι από τον μπακ του ΠΑΟΚ. Γενικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν είχε πρόβλημα από τις πτέρυγες και ο Μάτος έκανε καλό ματς ανασταλτικά. Ουσιαστικά αυτή την εντολή είχε. Να μην ανεβαίνει και να κρατάει την θέση του. Το έκανε με μεγάλη επιτυχία.

ΚΡΕΣΠΟ: Εξαιρετικό ματς από τον στόπερ του «Δικέφαλου». Μαζί με τον Τζαβέλλα έφτιαξαν ένα καλό δίδυμο στην άμυνα με αποτέλεσμα να μην δεχθεί πολλές φάσεις μέσα στην μεγάλη περιοχή ο ΠΑΟΚ. Από τους καλύτερους της ομάδας του.

ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ: Μαζί με τον Κάμπος οι κορυφαίοι. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έκανε σπουδαίο ματς και αν είχε το καθαρό μυαλό στην φάση του 67' να δώσει πάσα με το κεφάλι ή να την τελειώσει καλύτερα ίσως να έδινε ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στον «Δικέφαλο του Βορρά». Οπως και να 'χει όμως ένα σπουδαίο ματς από τον Τζαβέλλα.

ΛΕΟΒΑΤΣ: Ισχύει ότι και για τον Μάτος. Μπορεί να μην φάνηκε ποτέ πάνω από την μεσαία γραμμή αλλά ο Κροάτης ήταν εξαιρετικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα τηρώντας πιστά το πλάνο του Ιβιτς στο παιχνίδι. Καλό παιχνίδι για 90 λεπτά από τον Λέοβατς.

ΤΣΙΜΙΡΟΤ: Αν εξαιρέσουμε το τέταρτο 45-60 τότε ο Τσίμιροτ θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο του κορυφαίου. Πολλά χιλιόμετρα, σωστό spacing αλλά έχασε τον Ντόλμπεργκ στην φάση του γκολ μιας και βγήκε στην πάσα και όχι στον παίκτη. Παρόλα αυτά έκανε ένα σπουδαίο ματς.

ΧΑΡΙΣΗΣ: Οσο ήταν στο παιχνίδι έκανε όλα όσα έπρεπε. Ντούμπλαρε εξαιρετικά τον Τσίμιροτ δημιουργώντας ένα εξαιρετικό δίδυμο στα χαφ. Αντικαστάθηκε από τον Τζιόλη αλλά έκανε ένα σπουδαίο ματς ο νεαρός μέσος.

ΣΑΚΧΟΦ: Δεν τον βοήθησε το ματς. Δεν ξεχωρίζει για τ' ανασταλτικά του προσόντα αλλά περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι. Ομως δεν φάνηκε στο ματς όσο θα περίμενε ο Ιβιτς. Από τους λίγους παίκτες που δεν ξεχώρισαν με την απόδοσή του.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ: Εκανε αυτό που ξέρει καλά. Να πιέζει ασταμάτητα την αντίπαλη άμυνα και να εκμεταλλεύεται τις μπαλιές στο κενό χώρο. Θα μπορούσε να κάνει την ζημιά πολύ νωρίς αλλά ο Τετέ έκανε το τάκλιν της ζωής του προλαβαίνοντας τον ενώ δημιουργούσε προβλήματα και στα δύο μπακ. Τα έκανε όλα σωστά.

ΚΑΜΠΟΣ: Δεν είναι μόνο το (απίστευτο) γκολ που σημείωσε. Ο Τζάλμα Κάμπος κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα έδειχνε ικανός να κάνει την διαφορά. Ταλαιπώρησε την άμυνα του Αγιαξ και για την ώρα είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά στο θέμα της πρόκρισης με το γκολ που πέτυχε που έδειξε τρομερή πάστα ποδοσφαιριστή.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέσα στις φάσεις και βοήθησε πολύ την ομάδα του. Είναι αυτός που ξεκινάει την φάση του γκολ βγάζοντας στον κενό χώρο την μπάλα στον Κάμπος και είχε μια καλή στιγμή μετά την πάσα του Ροντρίγκες. Επαιξε για την ομάδα και την βοήθησε πολύ. Στο δεύτερο αρκέστηκε στο βοηθάει την αμυντική λειτουργεία του ΠΑΟΚ.

ΤΖΙΟΛΗΣ: Με την είσοδό του «κλείδωσε» τον άξονα δίπλα στον Τσίμιροτ. Ηταν αυτό που έλειπε από τον ΠΑΟΚ εκείνη την στιγμή, ο Ιβιτς το αντιλήφθηκε με αποτέλεσμα η εστία του Γλύκου να μην απειληθεί ξανά.

ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ: Δεν μπορεί να κριθεί στο διάστημα που αγωνίστηκε. Μπήκε για λίγα λεπτά.

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: Ισχύει ότι και για τον Κουλούρη.

Διαβάστε ακόμη...