«Πιστεύω στις πιθανότητες του ΠΑΟΚ απέναντι στον Άγιαξ»

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95,5  φιλοξενήθηκε ο άλλοτε γυμναστής του ΠΑΟΚ, Νίκος Καρύδας και ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων από τις προηγούμενες αναμετρήσεις ανάμεσα στον «Δικέφαλο» και τον Άγιαξ πριν από έξι χρόνια.
Πηγή: metrosport.gr
«Πιστεύω στις πιθανότητες του ΠΑΟΚ απέναντι στον Άγιαξ»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Καρύδα:

Οι αναμνήσεις του από τις δύο αναμετρήσεις με τον Άγιαξ το 2010: «Αν είχα κάτι να θυμάμαι από την καριέρα μου ήταν η ευρωπαϊκή πορεία με τον ΠΑΟΚ. Εκείνη η χρονιά θα μου μείνει αξέχαστη, γιατί είχα παραιτηθεί από τον Ολυμπιακό για να πάω στον ΠΑΟΚ. Έπρεπε να ετοιμάσουμε την ομάδα για τα προκριματικά. Μας φάνταζε μεγάλος αντίπαλος ο Άγιαξ. Είχα ένα άλλο προαίσθημα, έβλεπα παίκτες που μπορούσαν να τα καταφέρουν. Είχα πει στους παίκτες ότι θέλω τη φανέλα του παίκτη που θα βάλει γκολ. Ο Ίβιτς μου χάρισε τη φανέλα και θέλω α του ευχηθώ να πετύχει κάτι ανάλογο και ως προπονητής, να πάρει αποτέλεσμα. Ήταν αξέχαστη στιγμή, θυμάμαι ότι ο Ίβιτς είχε ζητήσει αλλαγή πριν το γκολ. Ο Δερμιτζάκης τον κρατούσε μέσα και μας βγήκε σε καλό».

Αν είναι ευκαιρία για να εξιλεωθεί ο Ίβιτς για το χαμένο πέναλτι του 2010: «Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή που λες θα εξιλεωθώ για κάποια πράγματα. Ήταν πολύ σημαντικά εκείνα τα ματς με τον Άγιαξ και λίγα δευτερόλεπτα άλλαξαν την ιστορία της ομάδας. Δίνεται μια καλή ευκαιρία στον Ίβιτς, έχει προοπτικές και μπορεί να τα καταφέρει. Οι ευρωπαϊκοί αγώνες είναι ό,τι καλύτερο. Όλοι ψάχνουν την εξιλέωση».

Αν στον Άγιαξ σκέφτονται τα προ εξαετίας παιχνίδια: «Ο Άγιαξ είναι μια ομάδα που ανακυκλώνεται. Είναι στη φιλοσοφία του να φτιάχνεται από τα σπλάχνα του και να ανεβαίνει ψηλά. Θυμούνται όλοι τους πολύ καλά τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ πριν έξι χρόνια. Πάντοτε δημιουργείται ένα στίγμα. Μπορεί να είναι καινούριοι παίκτες, αλλά τους έχουν μιλήσει οι προπονητές τους. Όλοι κοιτάνε την προϊστορία. Θα είναι ένα καλό παιχνίδι και νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγάλει τον καλό του εαυτό και να τα καταφέρει. Δεν έχει σημασία με ποιον αντίπαλο παίζεις, αλλά σημασία έχει πως είσαι εσύ. Αν νιώσει καλύτερη ομάδα ο ΠΑΟΚ, τότε πιστεύω θα πάρει και αποτέλεσμα».

Αν το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι καλύτερο σε σχέση με πέρυσι: «Νομίζω πως είναι καλύτερα τώρα, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να κρίνουμε, πρέπει να δούμε επίσημα παιχνίδια. Να μην κρίνουμε στα εύκολα, αλλά στα δύσκολα. Ό,τι και να πούμε τώρα είναι θεωρίες, δεν αρκεί να είναι κάποιος καλός, αλλά θα πρέπει να δέσει με το σύνολο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι έτοιμος για οτιδήποτε ο ΠΑΟΚ. Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι βαριά, έχει κάνει αξιόλογες εμφανίσεις στην Ευρώπη και μπορεί να τα καταφέρει. Πιστεύω πολύ στον Ίβιτς, είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω θα πάνε καλά. Σίγουρα σε τέτοια παιχνίδια χρειάζεσαι και τη βοήθεια της τύχης».

Διαβάστε ακόμη...