Πρώτα ο Αγιαξ, μετά τα… άλλα

Από sdna.gr: Θέμα συζήτησης αποτελούν τις τελευταίες ημέρες οι επιλογές του Βλάνταν Ιβιτς για την λίστα των παικτών που θα αγωνιστούν στα παιχνίδια με τον Αγιαξ στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.
Πηγή: sdna.gr
Πρώτα ο Αγιαξ, μετά τα… άλλα

Μετά από σχεδόν τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίας, ο προπονητής πήρε τις αποφάσεις του κρίνοντας από την διάθεση, την αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και εν τέλει την συνολική εικόνα του κάθε παίκτη.

Προσωπικά διαφωνώ με την περιθωριοποίηση των Περέιρα και Χατζηισαία αλλά εγώ δεν είμαι προπονητής. Ούτε είμαι κάθε μέρα στην προπόνηση και στα αποδυτήρια για να ξέρω τι συμβαίνει και ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τον Βλανταν Ιβιτς να πάρει τις αποφάσεις που πήρε.

Ο προπονητής και οι συνεργάτες του, συναναστρέφονται καθημερινά με τους παίκτες και μπορούν να κρίνουν την αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Καταλήγουν σε αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψιν τους πολλές παραμέτρους που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Ακολούθησε το SDNA στο Facebook και ενημερώσου πρώτα από όλους!

Θεωρώ δεδομένο ότι ο προπονητής θέλει το καλύτερο για την ομάδα και έκανε τις επιλογές κατόπιν ωρίμου σκέψεως και με γνώμονα το συμφέρον του ΠΑΟΚ και της εξυπηρέτησης των στόχων που έχουν τεθεί. Ο Ιβιτς ζύγισε τα πράγματα πριν καταλήξει στις επιλογές που έχουν σχέση με τους παίκτες που αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας. Έκρινε επίσης ότι κάποιοι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι απαραίτητοι.

Εκ του αποτελέσματος θα κριθεί για τις επιλογές του και τις αποφάσεις του. Και δεν αναφέρομαι στην στενή έννοια της λέξης... αποτελέσματος. Από την συνολική εικόνα της ομάδας θα κριθεί. Και σίγουρα η ώρα της κρίσης δεν είναι τώρα. Αυτό που τώρα προέχει για τον ΠΑΟΚ είναι τα δυο παιχνίδια με τον Αγιαξ.

Η ομάδα έχει θέσει ως στόχο την πρόκριση στα play off του Champions League. Αυτό είναι το ζητούμενο. Δεν έχω ούτε διάθεση ούτε είναι η δουλειά μου να υπερασπιστώ τις αποφάσεις της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ. Άλλωστε όπως προανέφερα θεωρώ ότι τόσο ο Περέιρα όσο και ο Χατζηισαίας έχουν θέση στο ρόστερ του Δικεφάλου όπως είναι σήμερα διαμορφωμένο.

Το πρόβλημα είναι ότι οι συζητήσεις για τις επιλογές της τεχνική ηγεσίας του ΠΑΟΚ ξεφεύγουν από το επιτρεπτό όριο. Η ένταση ανεβαίνει και ξαφνικά το ζητούμενο δεν είναι η παρουσία της ομάδας στα επίσημα παιχνίδια αλλά, επί μέρους θέματα τα οποία μπορούν να συζητηθούν και αναλυθούν στην πορεία.

Αυτό που επίσης δεν μπορώ να καταλάβω είναι το μένος συναδέλφων κατά του Περέιρα όπως επίσης και την διάθεση ορισμένων να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους φωτεινούς παντογνώστες ενώ στην πραγματικότητα η επαφή τους με την ομάδα, είναι επιφανειακή. Διαβάζω κι ακούω φοβερά πράγματα που δεν μπορώ να τα αντιληφθώ.

Αγιογραφίες για κάποιους και επιθέσεις εναντίον κάποιων άλλων. Ας αφήσουμε την ομάδα με ηρεμία να εμφανιστεί στο Άμστερνταμ και στην συνέχεια στον επαναληπτικό της Τούμπας. Να δούμε και να κρίνουμε. Μην κρίνουμε πριν δούμε γιατί δεν έχει και κανένα νόημα. Η πίεση σε μια ομάδα έχει γόνιμα αποτελέσματα όταν υπάρχουν περιθώρια αλλαγών και βελτιώσεων.

Στο θέμα της λίστας, δεν έχει κανένα νόημα να εστιάζουμε δημιουργώντας μια εικονική πραγματικότητα κακού κλίματος. Πίεση μπορεί να ασκηθεί για να αποκτήσει –για παράδειγμα- έναν επιθετικό κλάσης ο ΠΑΟΚ, αν υποθέσουμε ότι ο Ιβιτς δεν ποντάρει στον Περέιρα.

Πίεση μπορούσε και έπρεπε να ασκηθεί για να ολοκληρωθεί νωρίτερα το σήριαλ Βαρέλα. Τέτοιου είδους πίεση, θα είχε νόημα και αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα δεν μπορώ να τα καταλάβω. Ας αφήσουμε τον Δικέφαλο να δώσει τις «μάχες» του με τον Αγιαξ.

Διαβάστε ακόμη...