Η ΕΠΟ εναρμόνισε τον κώδικα δεοντολογίας, «έρχονται» διώξεις

Από sdna.gr: Μετά από πιέσεις της FIFA η ΕΠΟ εναρμόνισε τον κώδικα δεοντολογίας και πλέον ελέγχονται πειθαρχικά αδικήματα πριν το 2015.
Πηγή: sdna.gr
Η ΕΠΟ εναρμόνισε τον κώδικα δεοντολογίας, «έρχονται» διώξεις

Με τα νέα δεδομένα υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας άτομα που εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο και παράλληλα έχουν απασχολήσει την δικαιοσύνη.

Μάλιστα, η σημαντική διαφοροποίηση είναι ότι ενώ μέχρι πρότινος μπορούσαν να ελεγχθούν μόνο περιστατικά που είχαν γίνει πριν το 2015 πλέον δεν υπάρχει ο συγκεκριμένος περιορισμός.

Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρει την υπογραφή του Σταύρου Κοντονή, καθώς ήταν αυτός που επέμεινε εξ' αρχής στο να επέμβει η ΕΠΟ προκειμένου να υπάρξει αυτή η εξέλιξη.

Ο νέος κώδικας δεοντολογίας έχει πλέον αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ και μπορείτε να τον διαβάσετε εδώ.

Το άρθρο 3 που μιλάει για τη χρονική εφαρμογή:

Ο κώδικας αυτός θα εφαρμόζεται σε συμπεριφορές ανεξαρτήτως του χρόνου τέλεσής τους, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που προηγήθηκαν της ψήφισης των κανόνων του κώδικα, υπό τους περιορισμούς ότι κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να διωχθεί για παραβίαση του κώδικα για πράξη ή παράλειψή του, η οποία κατά τον χρόνο που έλαβε χώρα δεν ήταν αντίθετη με τον ισχύοντα τότε κώδικα και δεν υπόκειται σε κύρωση μείζονα αυτής που ίσχυε κατά τον ίδιο χρόνο.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...