Ένας ηγέτης στην άμυνα

Aπό inpaok.com: Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το INPAOK , ο Δικέφαλος ήρθε σε συμφωνία με την Στεάουα Βουκουρεστίου για την μεταγραφή του Φερνάντο Βαρέλα στους «ασπρόμαυρους».
Πηγή: inpaok.com
Ένας ηγέτης στην άμυνα

Οι επιτελείς του ΠΑΟΚ, «κυνηγούσαν» εδώ και καιρό την περίπτωση του 28χρονου Αφρικανού αμυντικού, κινούμενη με μεθοδικότητα, προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση που προέβαλε ο ιδιόρρυθμος ιδιοκτήτης της ρουμανικής ομάδας, Τζίτζι Μπεκάλι.

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά του Φερνάνο Βαρέλα, που έκαναν τους ανθρώπους του Δικεφάλου, να επιμένουν για την απόκτηση του; To INPAOK, σας παρουσιάζει παρακάτω τα αγωνιστικά στοιχεία του διεθνή με το Πράσινο Ακρωτήρι, αμυντικού.

O έμπειρος ποδοσφαιριστής έρχεται στους «ασπρόμαυρους», για να προσδώσει στην άμυνα του ΠΑΟΚ ταχύτητα, καθώς πρόκειται για έναν ιδιαίτερα... ευέλικτο και έμπειρο αμυντικό, ο οποίος έχει σωστές αμυντικές τοποθετήσεις, παίρνοντας την κατάλληλη θέση, ενώ βγάζει αρκετό δυναμισμό στα μαρκαρίσματα του, χωρίς ωστόσο να ξεπερνά τα όρια του αντιαθλητικού.

Ακόμα ένα στοιχείο που διαθέτει ο Βαρέλα και έκανε τους επιτελείς του Δικεφάλου να τον αποκτήσουν, είναι η οργάνωση του παιχνιδιού από την άμυνα, όντας ποδοσφαιριστής που διαθέτει εξαιρετική τεχνική για αμυντικό, προωθώντας το παιχνίδι της ομάδας του με την πρώτη πάσα, ενώ δεν διστάζει να κατεβάσει την μπάλα στο χώρο του κέντρου.

Παράλληλα ο Φερνάντο Βαρέλα, είναι μια ηγετική φυσιογνωμία για την ομάδα του, αφού στην Στεάουα κατάφερε να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, όντας ο πρώτος ξένος παίκτης στην ιστορία του ρουμανικού συλλόγου που κατόρθωσε κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά τα στοιχεία που πρέπει να διορθώσει ο 28χρονος αμυντικός, αυτά είναι οι καθυστερημένες επιστροφές του στην άμυνα μετά από επέλαση στην επίθεση, αλλά και οι παρακινδυνευμένες ντρίμπλες που επιχειρεί για να αποφύγει τα μαρκαρίσματα των αντιπάλων.

Αρνητικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και το ύψος (1,83) του διεθνή αμυντικού, αλλά αυτό καταφέρνει να το αντισταθμίσει με τις σωστές του τοποθετήσεις, ενώ και στα επιθετικά στημένα της ομάδας του δείχνει να το «έχει», έχοντας σκοράρει αρκετές φορές στην Ρουμανία μετά από εκτελέσεις κόρνερ ή φάουλ.

Εν κατακλείδι, ο ΠΑΟΚ με την προσθήκη του Φερνάντο Βαρέλα στην... μηχανή του, προσθέτει στην άμυνα, εμπειρία, ταχύτητα, δυναμισμό, ηγετικές ικανότητες και οργάνωση στον μεσοαμυντικό τομέα του παιχνιδιού του, με σωστές μεταβιβάσεις.

Διαβάστε ακόμη...