Οι «32» του ΠΑΟΚ στο μικροσκόπιο

Από metrosport.gr: Τριάντα ένας ποδοσφαιριστές φόρεσαν τα... ρούχα εργασίας στην Ολλανδία. Κάποιοι δεν έχασαν προπόνηση, ελάχιστοι έχασαν τις περισσότερες λόγω αργοπορημένης άφιξης και οι περισσότεροι φρόντισαν να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους και μέσα από το καθημερινό επίπονο πρόγραμμα στις προπονήσεις αλλά και στους φιλικούς αγώνες. Η πιο συχνή ερώτηση από τους φίλους του ΠΑΟΚ αφορούσε τον Κρέσπο.
Πηγή: metrosport.gr
Οι «32» του ΠΑΟΚ στο μικροσκόπιο

«Κάνει για τον ΠΑΟΚ, μπορεί να βοηθήσει;» Ο Ιβιτς μετά το τέλος του φιλικού με την Στεάουα ήταν απόλυτος: «Είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής και αυτό που θέλαμε». Παίζοντας με τον Τζαβέλλα στο φιλικό με την Τβέντε και πρόβα τζενεράλε με τον Αγιαξ άρεσε. Όπως άρεσε και στις προπονήσεις και στα διπλά με τις μακρινές εύστοχες μπαλιές του, τις γρήγορες πάσες του στους μέσους. Μπορεί να μην έχει το στυλ του δυναμικού στόπερ όπως για παράδειγμα είναι ο Ινσαουράλδε αλλά είναι πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια, θέμα που είχε ο ΠΑΟΚ τα περασμένα χρόνια με τους περισσότερους κεντρικούς αμυντικούς του. Σε ότι αφορά τον Μπίσεσβαρ; Μπορεί το ματς με την Τβέντε να μην είναι το απόλυτο τεστ, αλλά σκεφτόμενοι ότι δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τους υπόλοιπους παίκτες, πρόλαβε να βγάλει καλά στοιχεία ως δεκάρι αφού είναι ξεκάθαρο ότι εκεί τον προορίζει ο Ιβιτς. Ηρεμος και ευχαριστημένος στον ΠΑΟΚ ο Περέιρα καθώς έχει την εμπιστοσύνη του Σέρβου τεχνικού. Αν χάσει κάποια περιττά κιλά θα είναι πιο ανταγωνιστικός. Τον Κάνιας περιμένουμε να τον δούμε αφού πέρα από τις προπονήσεις όπου έδειξε ό,τι είναι καθαρός κόφτης δεν είχαμε εικόνα του σε φιλικό. Φουριόζος ο Κουλούρης, επέστρεψε ώριμος και έτοιμος από την Ανόρθωση. Αποθέωσε Κλάους ο Ιβιτς που όμως πρέπει να κάνει ένα σερί αγώνων στην ίδια ενδεκάδα με Κάμπος και Μπίσεσβαρ για να τους μάθει και να τον μάθουν. Πιο απλός στο παιχνίδι του ο Πέλκας, συνεπής ο Τζαβέλλας που όπως δήλωσε πριν από μερικές μέρες η αριστερή πλευρά στην άμυνα πλέον είναι μια γλυκιά ανάμνηση.

LIMIT UP-Εβγέν Σάκχοφ

Μπορεί στο ποδόσφαιρο να εντυπωσιάζουν οι φαντεζί παίκτες, αλλά την ουσιαστική δουλειά κάνουν αθόρυβα οι «εργάτες» που αναλαμβάνουν μεταξύ άλλων και την βρώμικη δουλειά. Ο Εβγέν Σάκχοφ ξεχώρισε στην παρουσία του τόσο στις προπονήσεις όσο και στα φιλικά της Ολλανδίας. Ουσιαστικός, απλός, αθόρυβος με γρήγορες αντιδράσεις, καλές τοποθετήσεις και κυρίως κάθετες πάσες με τις οποίες ο ΠΑΟΚ αποκτούσε πλεονέκτημα στις αντεπιθέσεις. Παράλληλα έδειξε ότι ξέρει να τοποθετείται στην αντίπαλη περιοχή και να σκοράρει. Και αν απέναντι στην Σιλφόλντε τα πράγματα ήταν εύκολα, το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Τβέντε είναι σημείο αναφοράς σε ότι αφορά την παρουσία του στην Ολλανδία.

LIMIT DOWN-Ζάιρο Ντα Σίλβα

Ο Βραζιλιάνος φέτος δεν είχε δικαιολογίες. Ακολούθησε από την αρχή το στάδιο προετοιμασία της ομάδας σε αντίθεση με την περσινή σεζόν. Ξεκουράστηκε για τρεις εβδομάδες και όλοι περίμεναν να τον δουν «φρέσκο» στις προπονήσεις. Πολλές φορές εκεί στο Οοστερμπεεκ έδειχνε ορεξάτος αλλά στους φιλικούς αγώνες απογοήτευσε. Με εξαίρεση το πρώτο φιλικό απέναντι στους ερασιτέχνες που έβγαλε κάποιες ασίστ, σε όλα τα υπόλοιπα ήταν τσαπατσούλης στην τελική προσπάθεια και της υπερβολής. Πιθανώς να ήταν αγχωμένος αφού πολλά ακούστηκαν περί αποχώρησης του. Και αυτό να ίσχυε, ήταν ο παίκτης που απογοήτευσε με την παρουσία του.

Σταθερή αξία ο Γλύκος

Με τέσσερις τερματοφύλακες πήγε ο ΠΑΟΚ στην Ολλανδία με πέντε επέστρεψε. Τον Μπρκιτς δεν τον είδαμε αφού από τη μια η ίωση και από την άλλη η καθυστερημένη άφιξη του δεν του επέτρεψε να κάτσει έστω και σε μια προπόνηση κάτω από την εστία και απέναντι στους συμπαίκτες του. Ο Σιαμπάνης δούλεψε για να υπερασπιστεί την εστία της Κ20, ο Μελίσσας πήρε εμπειρίες κάνοντας προετοιμασία υψηλού επιπέδου. Ο Βελλίδης; Στο ματς με την Στεάουα έκανε πολλά λάθη και στην παρούσα φάση ο Γλύκος δείχνει ότι είναι σταθερή αξία. Τόσο στις προπονήσεις όσο και στα φιλικά. Και είναι λογικό να υπερασπιστεί την εστία του ΠΑΟΚ στα ματς με τον Αγιαξ.

Ο συνεπής Κίτσιου και ο «ψημένος» Πούγγουρας

Μπορεί στην Ολλανδία όπως είναι φυσιολογικό το ενδιαφέρον να εστιάζεται στους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές αλλά από την άλλη δεν μπορείς να προσπεράσει τους «παλιούς». Ο Στέλιος Κίτσιου είναι ένας από αυτούς. Μπορεί ο Λέο Μάτος να αποκτήθηκε ως βασικός για τη δεξιά πλευρά, αλλά αυτό δεν επηρέασε τον νεαρό αμυντικό που ήταν συνεπής και έβγαλε στο γήπεδο όλα όσα μας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια. Τον Κωνσταντινίδη φυσικά δεν τον είδαμε αλλά είναι σημαντικό ότι συμμετείχε σε διπλό μετά τον τραυματισμό που είχε υποστεί στις 20 Δεκέμβρη. Ο Πούγγουρας τον οποίο γνωρίζει ο Ιβιτς έδειξε «ψημένος» από τον δανεισμό του στην Βέροια και είναι σίγουρο ότι θα πάρει πολλές συμμετοχές. Αποφασισμένος να μάθει από τον Λέοβατς ο Γιαννούλης που δούλεψε καλά ενώ ο Δημητριάδης με την ψυχολογία στο ζενίθ μετά την υπογραφή τετραετούς συμβολαίου άρεσε και με τα στημένα και με το «κρύο αίμα» αλλά και με το ότι βρίσκει δίχτυα τόσο στις προπονήσεις όσο και στο φιλικό. Σταθερός ο Μαλεζάς, με σκαμπανεβάσματα ο Τζιόλης όπως και ο Χαρίσης που συνεχίζει να «θολώνει» κάνοντας αβίαστα φάουλ. Καλή τεχνική από τον Τσίμιροτ που για τα πρώτα ματς δείχνει πιο έτοιμος. Μάχη για να μείνει στο ρόστερ έδωσε ο Κοροβέσης ενώ κάτι παραπάνω από αγχωμένος ήταν ο Μυστακίδης που όμως είναι σίγουρο ότι θα δώσει λύσεις.

Πώς να τους προλάβεις;

Τζάλμα Κάμπος, Γκάρι Ροντρίγκες, Λέο Μάτος. Τρεις ποδοσφαιριστές που το στοιχείο που τους διακρίνει είναι η ταχύτητα. Ο μεγάλος πονοκέφαλος για κάθε αντίπαλο θα είναι το πώς θα μπορέσουν να τους περιορίσουν αλλά και να τους προλάβουν. Η ταχύτητα τους τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες ήταν το σημείο αναφοράς. Στον Κάμπος που όπως δήλωσε ξεκάθαρα ο Μίχελ, ο ΠΑΟΚ βρήκε τον αντικαταστάτη του Μακ δεν μας άρεσε το ότι αρκετές φορές προσπάθησε να κάνει περισσότερα από αυτά που ζητούσε ο προπονητής. Στο δεύτερο ημίχρονο με την Τβέντε ήταν πιο συμμετοχικός, πιο απλός και άρεσε ακόμη περισσότερο. Οργώνει όλη τη δεξιά πλευρά ο Μάτος και με τον Κάμπος μπροστά του κάνουν μια εξαιρετική πτέρυγα. Δεν ξεχνιέται στην επίθεση και έχει γρήγορες επιστροφές. Σε ό,τι αφορά τον Ροντρίγκες; Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε. Μπορεί πλέον όταν θα σηκώνει το κεφάλι προς την απέναντι πλευρά να μην βλέπει πια τον Μακ, αλλά με τον Κάμπος θα στεναχωρήσουν πολλούς αντιπάλους.

Γ. Ζαΐρης

Διαβάστε ακόμη...