Οι τρεις της πρεμιέρας που έχουν πείσει στον ΠΑΟΚ

Από sentragoal.gr: H φετινή προετοιμασία ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει ήδη ολοκληρώσει τρεις μεταγραφικές κινήσεις και στο διάστημα που ακολούθησε προχώρησε σε άλλες τέσσερις για να φτάσει στις επτά, αριθμός που είναι δεδομένο πως δεν είναι αυτός στον οποίον θα σταματήσουν οι «ασπρόμαυροι» από τη στιγμή που ήδη υπάρχει μια μεταγραφή στα σκαριά αλλά και άλλες έξι εβδομάδες μέσα στη μεταγραφική περίοδο.
Πηγή: sentragoal.gr
Οι τρεις της πρεμιέρας που έχουν πείσει στον ΠΑΟΚ

Οι Λέο Μάτος, Εβγέν Σάχοφ και Τζάλμα Κάμπος είναι οι παίκτες που έδωσαν το «παρών» στην πρώτη φετινή προπόνηση του Δικεφάλου του Βορρά που είχε γίνει στις 22 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας και στα μισά της τέταρτης εβδομάδας παρουσίας τους στην ομάδα είχαν θέση βασικού στο τελευταίο αγωνιστικό τεστ επί ολλανδικού εδάφους.

Μάλιστα και οι τρεις όχι μόνο δικαιολόγησαν την κίνηση του Βλάνταν Ιβιτς να τους εντάξει στον κορμό που δημιούργησε αυτό το διάστημα, αλλά με την εμφάνισή τους στο παιχνίδι με την Τβέντε κάνουν τον Σέρβο τεχνικό να τους λογίζει ως βασικούς, αρχικά στο πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τον Αγιαξ. Αυτό που τους δίνει το δικαίωμα να βρίσκονται στη λίστα των βασικών είναι το κοινό τους στοιχείο. Και οι τρεις έχουν δείξει στο γήπεδο τα χαρακτηριστικά με βάση τα οποία αποκτήθηκαν από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο Λέο Μάτος είναι ένα... κλασικό ακραίο μπακ από τη Βραζιλία, έχοντας όμως επηρεαστεί από την πολύχρονη παρουσία του στην Ευρώπη. Ο 31χρονος «προσέχει» όλη τη γραμμή, προσφέροντας τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι, και ίσως αυτό που μέχρι στιγμής του έχει λείψει είναι η εύστοχη σέντρα, κάτι που είναι στα χαρακτηριστικά του και άπαντες το περιμένουν στους αγώνες ειδικά από τη στιγμή που καταφέρει να έχει αρκετές ευκαιρίες σε κάθε αγώνα για να την κάνει.

Ο Εβγέν Σάχοφ δοκιμάστηκε από τον Βλάνταν Ιβιτς τόσο ως οχτάρι όσο και ως δεκάρι και η συνολική του εικόνα ήταν κάτι παραπάνω από καλή. Με εξαίρεση την ταχύτητα, που δεν είναι το Νο 1 προσόν του -και λόγω της σωματοδομής του-, η προσφορά του στον άξονα κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι είναι αξιοπρόσεκτη.
Οι τρεις της πρεμιέρας που έχουν πείσει στον ΠΑΟΚ

Ο Τζάλμα Κάμπος συστήθηκε, στις πρώτες του δηλώσεις, ως ένας παίκτης που παίρνει πρωτοβουλίες από τα άκρα, πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός και του αρέσει και να δίνει τελικές πάσες αλλά και να τελειώσει φάσεις και μέχρι τώρα... πραγματοποιεί όσα υπόσχεται. Ο Ανγκολέζος έχει την ποιότητα να πάει στην ατομική προσπάθεια και το ποδοσφαιρικό μυαλό να επιλέξει το πώς θα διαχειριστεί την κάθε φάση. Ολα αυτά αποτελούν παρακαταθήκη εν όψει των δυο πρώτων ευρωπαϊκών αγώνων, εκεί όπου και οι τρεις καλούνται να περάσουν από τη... θεωρία των φιλικών στις πράξεις που πραγματικά μετράνε.

Ο Μπίσεσβαρ που άργησε

Στην περίπτωση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προτίμησαν να τον δουν να αγωνίζεται για μόλις ένα ημίχρονο στο τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους με αντίπαλο την Τβέντε, παρά να ρισκάρουν να τον πιέσουν από τη στιγμή που αντιμετώπιζε ενοχλήσεις μετά τις πρώτες ημέρες προπονήσεων.

Ο Ολλανδός, μετά την τρίτη μέρα προπονήσεων, έκανε παράπονα για «τσιμπήματα» στη γάμπα, με τις εξετάσεις να είναι καθαρές. Το μοναδικό μειονέκτημα που είχε ο Μπίσεσβαρ σε σχέση με τους συμπαίκτες του ήταν κάποια παραπανίσια κιλά, κάτι που τον... έριξε στα χέρια των «ειδικών» του προπονητικού τιμ. Οι Δημήτρης Δανιηλίδης και Πέταρ Μιλκάνοβιτς ανέλαβαν δράση προκειμένου να «στεγνώσουν» τον Μπίσεσβαρ, κάτι που αν γινόταν σε συνδυασμό με τις προπονήσεις με μπάλα και για έναν παίκτη που είχε ενοχλήσεις, μπορεί να έφερνε έστω και μικροτραυματισμό. Στην περίπτωση του Μπίσεσβαρ, ένα κρίσιμο τεστ θα είναι το τελευταίο φιλικό πριν από τα παιχνίδια με τον Αγιαξ, που θα είναι η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Λεμεσού την Πέμπτη στην Τούμπα.

Από τον... Σισοκό στον Κάνιας

Στην υπόθεση απόκτησης του αμυντικού μέσου ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τον χρόνο και με βάση την τελική λίστα που είχε γίνει πέτυχε σε μεγάλο βαθμό τον στόχο του με την απόκτηση του Κάνιας. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν ανοίξει αρκετά μέτωπα όπως αυτό του Αμπντούλ Σισοκό που έμεινε ελεύθερος από τη Μαγιόρκα και τελικά κατέληξαν στον Χοσέ Κάνιας, τον οποίον απέκτησαν ως ελεύθερο από την Εσπανιόλ.

Το ρίσκο στην υπόθεση Κάνιας είχε να κάνει με τον βαθμό ετοιμότητας του παίκτη, ο οποίος ήταν αναμενόμενο πως θα βρισκόταν πίσω σε θέμα φυσικής κατάστασης από τους υπόλοιπους παίκτες από τη στιγμή που θα έκανε την πρώτη του προπόνηση με τον ΠΑΟΚ την ώρα που οι «ασπρόμαυροι» έμπαιναν στην τρίτη εβδομάδα, με τον Βλάνταν Ιβιτς να ελπίζει πως ο Ισπανός θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο τον Αγιαξ.

Τα αγωνιστικά στοιχεία που έχει ο Κάνιας θα ταίριαζαν γάντι σε εκτός έδρας αναμέτρηση, όμως η κλήρωση τα έφερε έτσι που το πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τον Αγιαξ γίνεται στο Αμστερνταμ. Ο Ισπανός προσπαθεί να μπει στο κλίμα της ομάδας, έχοντας δέσει με την παροικία των υπόλοιπων Λατίνων, και μέχρι στιγμής ο παίκτης με τον οποίον τον έβρισκε κάποιος πιο συχνά στους χώρους του ξενοδοχείου ήταν ο Φακούντο Περέιρα. Ο Κάνιας έχει «δέσει» με τον Αργεντινό, ο οποίος βρήκε πολλές αλλαγές στην επιστροφή του στο ρόστερ.

Ο Ζάιρο ντε Μασέντο με δηλώσεις του στη Nova έκανε τον απολογισμό τόσο της δικής του πορείας όσο και αυτής του ΠΑΟΚ στο διάστημα της προετοιμασίας, τονίζοντας: «Ηταν μια διαδικασία στην οποία μπαίνω για πρώτη φορά με την ομάδα. Θεωρώ ότι όλοι είμαστε ικανοποιημένοι και ελπίζω να είναι και ο προπονητής ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάναμε αυτές τις δυο εβδομάδες. Προσπαθήσαμε να δείξουμε στο γήπεδο όλα όσα δουλέψαμε στις προπονήσεις και θεωρώ πως σε έναν βαθμό τα καταφέραμε».

Οταν ρωτήθηκε για το παιχνίδι με την Τβέντε, σημείωσε: «Για την ψυχολογία της ομάδας κάθε νίκη είναι σημαντική, όμως το πιο σημαντικό είναι να μπορούμε να παίζουμε σύμφωνα με όλα όσα κάνουμε στις προπονήσεις. Πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε τα θετικά στοιχεία που έχουμε. Καταφέραμε να πιέσουμε ψηλά, να έχουμε την κατοχή της μπάλας και να βγάλουμε αρκετές φάσεις και αυτό είναι θετικό».

Για τα παιχνίδια με τον Αγιαξ είπε: «Είναι ένας αξιόλογος αντίπαλος. Οποια ομάδα και αν ερχόταν στον δρόμο μας, εμείς θα έπρεπε να βάλουμε να δυνατά μας για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση, και αυτό θα γίνει και σε αυτήν την περίπτωση».

Τέλος, ρωτήθηκε για τα σενάρια που τον θέλουν να «μετέχει» στη μεταγραφή Βαρέλα με τη μετακίνησή του στη Στεάουα, αναφέροντας: «Δεν με νοιάζουν οι φήμες. Εγώ κοιτάζω μόνο να δουλεύω σκληρά, να είμαι συγκεντρωμένος, ξέρω ότι η περσινή σεζόν μου δεν ήταν και τόσο καλή, αλλά φέτος προσπαθώ να φτάσω στα επίπεδα που μπορώ και έχω ακόμα να προσφέρω πολλά. Είμαι συγκεντρωμένος 100% στον ΠΑΟΚ και θέλω να δείξω την ποιότητά μου».

Διαβάστε ακόμη...