Μένει το «ναι» της UEFA

Από gazzetta.gr: Η ΕΠΟ και οι εκπρόσωποι των «12» περιμένουν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το ισπανικό μοντέλο διαιτησίας. Οι πιθανότητες για... πράσινο φως.
Πηγή: gazzetta.gr
Μένει το «ναι» της UEFA

Σε μια πολύ σημαντική εβδομάδα μπαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο η κλήρωση της Σούπερ Λίγκας αλλά είναι πολύ πιθανό να γνωρίζουμε και το τι μέλλει γενέσθε με την διαιτησία και την πρόταση των «12» αλλά και του Θεόδωρου Θεοδωρίδη προς την ΕΠΟ!

Την Τρίτη (12/07) οι «12» αποφασίσαν να προτείνουν μία ακόμα λύση προς την ΕΠΟ μετά τα προηγούμενα «όχι» από την ελληνική ομοσπονδία. Αυτήν την φορά φαίνεται πως βρήκαν... επαφή. Τόσο με την ΕΠΟ όσο και με την UEFA .

Δύο μέρες αργότερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκη συναντήθηκε με τους Μποροβήλο, Πανόπουλο, Στράτο και Οικονομάκη μετά από παρότρυνση του γενικού γραμματέα της UEFA , Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Ο κύριος Θεοδωρίδης είχε δει από την αρχή με καλό μάτι την κίνηση του Πανόπουλου. Πόσω μάλλον εάν καταφέρνε να βάλει στο ίδιο τραπέζι και τους τέσσερις ισχυρούς.

Η πρόταση των «12» προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης και ήταν μια υπόδειξη του Θεόδωρου Θεοδωρίδη! Να ακολουθήσει και η Ελλάδα το ισπανικό μοντέλο όπως δήλωσε ο ίδιος ο Χρήστος Πανόπουλος.

«Ο υποφαινόμενος, ο κύριος Μποροβήλος, ο κύριος Οικονομάκης, ο κύριος Στράτος, συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κύριο Γκιρτζίκη, μετά από υπόδειξη της UEFA και συγκεκριμένα του Γενικού Γραμματέα αυτής κου Θεόδωρου Θεοδωρίδη, ώστε την πρόταση που κάναμε προς την UEFA «να ακολουθήσουμε και εδώ στην Ελλάδα το Ισπανικό μοντέλο» να την μεταφέρουμε στον Πρόεδρο της ΕΠΟ.

Την πρότασή μας αυτή τη μεταφέραμε στον κύριο Γκιρτζίκη, ο οποίος κατανοώντας ότι οπωσδήποτε πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε να αλλάξουμε το περιβάλλον της διαιτησίας, μας απάντησε ότι είναι απόλυτα θετικός σε αυτή μας την πρόταση, αλλά επειδή είναι η δεύτερη εξαίρεση που θα κάνει η UEFA στην Ευρώπη, θα έρθει, τις επόμενες ώρες, ημέρες, σε επαφή με τον κύριο Θεοδωρίδη, προκειμένου να πάρει τη συναίνεσή του για να προχωρήσει και να εφαρμοστεί αυτό το νέο μοντέλο»

Τι απομένει λοιπόν; Μέσα στις επόμενες μέρες ο κύριος Γκιρτζίκης να επικοινωνήσει με τον κύριο Θεοδωρίδη. Που προφανώς ο γενικός γραμματέας της UEFA θα είναι θετικός σε μια τέτοια κίνηση από την στιγμή που έκανε ο ίδιος την υπόδειξη στους «12».

Οι πληροφορίες από την πλευρά της ΕΠΟ λένε πως ίσως και μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχει οριστική εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα που όλα δείχνουν θα είναι και μάλλον θετική. Κάτι το οποίο εάν συμβεί θα μιλάμε για μια τεράστια αλλαγή στο κομμάτι της διαιτησίας αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε ακόμη...