Υπόσχεση από τον Μπίσεσβαρ, ποιότητα Τζάλμα, Κάμπος, Σάκχοφ

Από metrosport.gr: To πιο ευχάριστο μήνυμα που έστειλε το χθεσινό φιλικό ματς με την Τβέντε είναι ότι ο ΠΑΟΚ φαίνεται να βρίσκει επιτέλους έναν παίκτη που μπορεί να μην είναι το κλασικό 10άρι, έχει όμως τα προσόντα να παίξει τον ρόλο του οργανωτή.
Πηγή: metrosport.gr
Υπόσχεση από τον Μπίσεσβαρ, ποιότητα Τζάλμα, Κάμπος, Σάκχοφ

Ολο το ματς νομίζω είναι οι δυο υπέροχες πάσες του Μπίσεσβαρ, που δημιούργησαν τα γκολ της νίκης του ΠΑΟΚ. Στο πρώτο βγάζει μπροστά τον Μάτος και τη σέντρα του αξιοποιεί ο Σάκχοφ και στο δεύτερο βρίσκει με θαυμάσιο τρόπο τον Κάμπος, ο οποίος με εξίσου θαυμάσιο πλασέ «γράφει» το 2-0.

Όταν υπάρχει ένας παίκτης που μπορεί να έχει τέτοιες εμπνεύσεις και να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του εκμεταλλευόμενος τον κενό χώρο με έξυπνες μεταβιβάσεις, τότε η νίκη γίνεται πιο εύκολη υπόθεση διότι δημιουργούνται πολλές και καλές ευκαιρίες για γκολ. Αν και σχετικά ανέτοιμος ο Μπίσεσβαρ, έδωσε χθες την υπόσχεση ότι θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα.

Υπάρχουν ωστόσο ακόμη δύο παίκτες στους οποίους πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα. Ο Μάτος και ο Τζάλμα. Ο πρώτος πρόσθεσε μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας ποιοτικός φουλ μπακ, με σταθερότητα αμυντικά και συνεισφορά επιθετικά. Ο δεύτερος θα μπορούσε να πετύχει δυο-τρία γκολ ακόμη, αλλά ενήργησε με ξεψυχισμένα σουτ σε δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και στην τρίτη απέκρουσε ο γκολκίπερ της Τβέντε ένα αξιόλογο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Φαίνεται ακόμη βαρύς, ή και κουρασμένος από την προετοιμασία, δεν έχει τη φρεσκάδα που πρέπει, αλλά περιμένω να βγάζει μάτια όταν φτάσει στο ανώτερο δυνατό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Οι τρεις αυτοί παίκτες δείχνουν να έχουν την ποιότητα που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να δημιουργήσει μια ομάδα καλύτερη από όλα τα τελευταία χρόνια. Φτάνουν, όμως, μόνο τρεις, ίσως και τέσσερις, αν προσθέσουμε και τον Σάκχοφ, που επίσης φαίνεται ότι είναι ένας αξιόλογος μεσοεπιθετικός; Θα φανεί.

Κυρίως θα φανεί εάν ακολουθήσουν και άλλοι παίκτες κι αν τελικά γίνει μια ομάδα με «χημεία» και με πληρότητα σε όλες τις θέσεις. Για παράδειγμα: Ροντρίγκες και Λέοβατς, που μπορούν να κάνουν πάρτι από αριστερά με οποιονδήποτε αντίπαλο, πρέπει να γίνουν πιο προσεκτικοί. Το ίδιο ο Χαρίσης και ο Τσίμιροτ, που τα δίνουν όλα και καταθέτουν την ψυχή τους στο γήπεδο, ωστόσο παρασύρονται σε άσκοπες παραπανίσιες ενέργειες, αδικώντας και τον εαυτό τους και την προσπάθεια της ομάδας. Για να μην πω για τον Ζάιρο, ο οποίος βρίσκεται στον δικό του κόσμο, φτάνοντας πολλές φορές στο σημείο να χάνει μόνος του την μπάλα χωρίς την παραμικρή ενόχληση από αντίπαλο...

Σαφώς η ομάδα έχει ακόμη δρόμο μπροστά της και ο Ιβιτς έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τομείς στους οποίους υστερεί. Αλλωστε, η προσθήκη του Κάνιας και ίσως του Βαρέλα, θα δυναμώσουν περισσότερο το ρόστερ και θα του δώσουν περισσότερα περιθώρια επιλογών. Εάν μιλάμε, όμως, για τα ματς με τον Αγιαξ, τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα και ο ΠΑΟΚ πρέπει σ' αυτά τα παιχνίδια να παρουσιαστεί πανέτοιμος.

Αν θέλετε μια εκτίμηση, βλέπω η τριάδα Ροντρίγκες, Αθανασιάδης, Τζάλμα μπροστά να μη «χαλάει» με τίποτε. Επιλογές αξιόπιστες θα είναι ο Περέιρα και ο Κουλούρης. Οπωσδήποτε και ο Μακ, αν παραμείνει. Ξεκάθαρη δείχνει η κατάσταση και για τις πέντε θέσεις της άμυνας. Γλύκος, Κάμπος, Λέοβατς, Τζαβέλλας και Κρέσπο είναι αυτοί που κερδίζουν την εμπιστοσύνη του Ιβιτς. Για τα χαφ, ωστόσο, θα γίνει χαμός...

Ενας καλός Μπίσεσβαρ νομίζω ότι θα είναι αναντικατάστατος. Οπότε ψάχνουμε να βρούμε τους δύο μέσους που θα έχουν κυρίως ανασταλτικά καθήκοντα. Αν ο ένας είναι ο Κάνιας, τότε επικρατέστερο για τη θέση που μένει βλέπω τον Σάκχοφ γιατί είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει εξίσου και σε άμυνα και σε επίθεση. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλοί ακόμη υποψήφιοι, που θα δώσουν μάχη για την ενδεκάδα. Τζιόλης, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Κάτσε, αν μείνει και όχι μόνο...

Μακάρι, πάντως, να είναι αυτό το πρόβλημα για τον Ιβιτς. Μακάρι να έχει πολλούς ισάξιους και να μην ξέρει ποιον να πρωτοδιαλέξει. Μακάρι να έχει την πολυτέλεια να αλλάζει παίκτες, ανάλογα με τον αντίπαλο και τις συνθήκες κάθε αγώνα. Αυτό είναι που διευκολύνει το έργο του προπονητή.

Σε τελική ανάλυση, ένα θα «μετρήσει». Να εμφανιστεί τελικά μια ομάδα η οποία θα κατορθώσει να περάσει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και θα διεκδικήσει με αξιώσεις το Πρωτάθλημα, χωρίς να πει «όχι» στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Αυτό είναι το στοίχημα που μπαίνει φέτος και γι' αυτό πασχίζουν Σαββίδης, Μίχελ και Ιβιτς. Αυτό είναι που περιμένει να δει και ο κόσμος του ΠΑΟΚ για να νιώσει επιτέλους τη μεγάλη ικανοποίηση που χρόνια πολλά τώρα περιμένει...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...