Ονειρεύεται... Πράγα ο ΠΑΟΚ!

Από gazzetta.gr: H καρδιά του ΠΑΟΚ χτυπά στη Νιόν της Ελβετίας, εκεί όπου αύριο θα μάθει τον αντίπαλό του. Δεν θέλει Σαχτάρ, Φενέρ, ελπίζει σε... Σπάρτα Πράγας!
Πηγή: gazzetta.gr
Ονειρεύεται... Πράγα ο ΠΑΟΚ!

Πέντε υποψήφιοι αντίπαλοι, ένα ραντεβού κι ένα μεγάλο εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League! Σαχτάρ, Αγιαξ, Αντερλεχτ, Φενέρμπαχτσε και Σπάρτα στην κληρωτίδα και ο ΠΑΟΚ θέλει... Τσεχία!

Σαχτάρ: Νέα σελίδα

Ναι, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου το πήρε απόφαση κι έπειτα από 12 χρόνια, 523 παιχνίδια και 22 τρόπαια αποφάσισε να πει το αντίο και να... μετακομίσει στην Αγία Πετρούπολη και τη Ζενίτ. Λουτσέσκου και Σαχτάρ πέρασαν πολλά, δέθηκαν όσο λίγοι προπονητές με ομάδα και οι οπαδοί της τον αποχαιρέτησαν με δάκρυα! Αντικαταστάτης του είναι ο Πάουλο Φονσέκα (48,3 % νίκες, 30% ισοπαλίες, 21,7 % ήττες), με τον 43χρονο Πορτογάλο να έχει ήδη την πίεση των προκριματικών! Η Σαχτάρ δεν είναι ομάδα του Ντόνετσκ, μιας και οι πολεμικές συγκρούσεις την απομάκρυναν από την έδρα της και από το γήπεδο – στολίδι. Ετσι, το... παγωμένο Λβιβ είναι το νέο της «σπίτι». Την περσινή σεζόν επηρεάστηκε έντονα και όταν βρήκε ρυθμό ήταν ήδη... αργά. Τουλάχιστον πρόλαβε να κατακτήσει το κύπελλο! Το ρόστερ δεν άλλαξε, ο Σελεζνιόβ από την Κούμπαν ήταν η καλύτερη προσθήκη, ενώ στα φιλικά τα πήγε περίφημα επιθετικά, όχι όμως και... αμυντικά! Τα εξτρέμ της Τάισον, Μάρλος κάνουν τη διαφορά, ενώ ο Σρνα με την εμπειρία του δίνει το κάτι παραπάνω! Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη; Εφτασε μια ανάσα από τον τελικό, αλλά η κάτοχος του Europa League, Σεβίλλη είχε άλλα σχέδια...

Αγιαξ: Να ξεπεράσει το σοκ...

Νέα εποχή στον Αίαντα, αφού έπειτα από έξι χρόνια παρουσίας, ο Φρανκ Ντε Μπουρ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε το περσινό στραπάτσο, όταν ο Αγιαξ έχασε τον τίτλο στην τελευταία στροφή από την αδιάφορη Ντε Γκράφσααπ. Τα κλειδιά πήγαν στον 52χρονο Ολλανδό, Πέτερ Μποσζ, ο οποίος εντυπωσίασε με τη Χέρενφεν και άφησε στα κρύα του λουτρού τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για χάρη του Αγιαξ! Μπορεί από την ομάδα να αποχώρησαν οι Φίσερ, Φαν ντερ Χορν, αλλά η ομάδα βγαίνει ενισχυμένη με την απόκτηση του έμπειρου αμυντικού, Σάντσες από τη Νασιονάλ και του φορ, Κασιέρα από τη Ντεπορτίβο Κάλι! Ο Μίλικ, ο Φέλτμαν, ο Κλάασεν δεν αποκλείεται να παραχωρηθούν αν η ομάδα προκριθεί στην επόμενη φάση. Στηρίζει πολλά στον ενθουσιασμό και το ταλέντο των νεαρών Μπαζούρ (19 ετών), Ρίντεβαλντ (19 ετών), Τετέ (20 ετών). Ο προπονητής άλλαξε, όχι όμως και το σύστημα με τον Μποσζ να συνεχίζει με 4-3-3. Στην προετοιμασία ο Αγιαξ δεν έπεισε, έχοντας μια ήττα και μια ισοπαλία!

Αντερλεχτ: Αλλαξε πολλά...

Νέος τεχνικός και στην Αντερλεχτ! Επειτα την κακή περσινή σεζόν η διοίκηση αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον Χάσι και να δώσει τα κλειδιά στον Ρενέ Βέιλερ. Ο 42χρονος Ελβετός (47,9% νίκες, 19,2% ισοπαλίες, 32,8% ήττες) έπειτα από δυο χρόνια στη Νυρεμβέργη αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο Βέλγιο. Λάτρης του 4-4-2, θα επιδιώξει να βάλει την ταυτότητα του σε μια... απρόσωπη (την περσινή σεζόν) ομάδα. Παρελθόν ο αρχηγός της, Προτό, όπως και ο Σουάρες. Εξαιρετικές προσθήκες αυτές των Ντε Μαϊό και Απια που θα ενισχύσουν αρκετά την αδύναμη αμυντική γραμμή! Ο νεαρός Τρεζεγκέ ήρθε στην ομάδα για να πάρει ευκαιρίες. Η Αντερλεχτ τα πάει περίφημα στην προετοιμασία (πέντε νίκες, μια ισοπαλία), ενώ στο πιο δυνατό φιλικό της τεστ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Ερυθρό Αστέρα!

Φενέρμπαχτσε: Ομίλους και τίτλο

Μόλις σήμερα, η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε την απόκτηση του Σκρτελ και αμυντικά θα συμμαζευτεί αρκετά. Το βράδυ της Τετάρτης επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού! Επιθετικά τα πήγε περίφημα, αφού στο ρόστερ υπάρχουν οι Φαν Πέρσι, Εμενίκε, Φερναντάο. Η τουρκική ομάδα προχώρησε στην απόκτηση των Φαν Ντερ Βιλ, Νοϊστέντερ. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και νέα μεταγραφή που θα προκαλέσει αίσθηση, αφού ο μοναδικός στόχος της ομάδας είναι η παρουσία στους ομίλους του Champions League. Παρελθόν αποτελεί ο Νάνι, όπως και ο Ερκίν. Ο Βίτορ Περέιρα έμεινε τελικώς στον πάγκο της ομάδας, παρά τη δυσφορία των οπαδών για την εικόνα της προηγούμενης σεζόν, όπου η Φενέρ δεν κατόρθωσε να φτάσει στην κατάκτηση κάποιου τίτλου. Με σύστημα 4-2-3-1 και φέτος, ενώ όπλο της είναι και η καυτή της έδρα. Δυο φιλικά έχει δώσει και μετρά ισάριθμες νίκες.

Σπάρτα: Με κεκτημένη ταχύτητα

Εντυπωσιακή η περσινή παρουσία της Σπάρτα Πράγας στο Europa League, αφού κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, ωστόσο αποκλείστηκε από τη διοργάνωση! Αυτό της στοίχισε στο πρωτάθλημα, αφού έχασε τη μάχη και κατάλαβε τη 2η θέση! Ο Ζντένεκ Σκάσνι έμεινε στον πάγκο και στόχος η παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και η επιστροφή στην κορυφή της Τσεχίας. Πλήγμα η αποχώρηση του Κρεϊτσι και του Στσικ (Μπολόνια και Σαμπντόρια αντίστοιχα) στα συν η μεταγραφή του Κάντλετς. Επέστρεψαν αρκετοί παίκτες, γέμισε το ρόστερ και σίγουρα στην Τσεχία θα έχει το πάνω χέρι. Η ομάδα παρουσιάζεται με 3-5-2, η ταχύτητα και η δύναμη είναι τα μεγάλη της όπλα! Τρεις ήττες σε ισάριθμα δυνατά φιλικά από Τρέντσιν, Γιουνγκ Μπόις και Ρούμπιν, ενώ το πρωτάθλημα της αρχίζει στις 30 Ιουλίου!

Διαβάστε ακόμη...