Ενδιαφέρουσες επισημάνσεις από το χθεσινό φιλικό του ΠΑΟΚ

Aπό metrosport.gr: Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι στο χθεσινό φιλικό του ο ΠΑΟΚ δεν είχε την εικόνα των δύο προηγούμενων.
Πηγή: metrosport.gr
Ενδιαφέρουσες επισημάνσεις από το χθεσινό φιλικό του ΠΑΟΚ

Χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι η κόντρα του με τη ρουμανική Στεάουα δεν είχε το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον. Από τη στιγμή που η ομάδα βρίσκεται στο ξεκίνημα – σχεδόν – της αξιολόγησης (κοσκινίσματος) του έμψυχου υλικού το οποίο παρουσιάζει φέτος εντυπωσιακές αλλαγές με σημαντικότατες προσθήκες, το διάστημα που ακολουθεί για την ολοκλήρωση της, επιβάλλεται να δώσει σταθερές λύσεις για το σχηματισμό μιας βασικής ενδεκάδας.

Αυτό το τελευταίο ίσως είναι και το πλέον καθοριστικό σημείο που αφορά την προοπτική της νέας χρονιάς για το Δικέφαλο. Ότι «κρύβεται», ή ότι «φαίνεται» στα φιλικά παιχνίδια σε όσα έγιναν και σε αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν και οι επισημάνσεις από πλευράς κόουτς που αφορούν αυτά τα κρυφά και φανερά είναι και θεωρούνται χρήσιμα στοιχεία.

Ο Ίβιτς και χθες ακολούθησε την ίδια τακτική, δίνοντας αρκετές ευκαιρίες σε όλους σχεδόν τους παίκτες που αυτή τη στιγμή έχει στη διάθεση του, προκειμένου να οδηγηθεί με κάποια ασφάλεια σε μια τελική κρίση. Το «κοσκίνισμα» συνεχίστηκε και χθες και αφορούσε τους πάντες. Για όλους λοιπόν οι ίδιες ευκαιρίες, όπως και για τον κόουτς η μία και μοναδική που θα του επιτρέψει με ασφαλή πρόσβαση σε μια σταθερή άποψη για το «τι έχει στα χέρια του». Και χθες είδαμε διάφορα σχήματα με ανάλογα ντουμπλαρίσματα τα οποία αποσκοπούσαν στο να μετρηθεί σε ποιο σημείο προσαρμογής κι ετοιμότητας βρισκόντουσαν οι παλιοί αλλά και οι περισσότεροι νεοαποκτηθέντες.

Το γεγονός ότι μερικοί από τους τελευταίους δεν είχαν την ευκαιρία να «μπουν» σε ένα από αυτά τα σχήματα λόγω τραυματισμών ή καθυστερημένων αφίξεων, σε συνδυασμό με την πιθανότητα της απόκτησης άλλων δύο πρωτοκλασάτων - σύμφωνα με τις διαρροές – δεν διευκολύνουν τον κόουτς, ώστε σε αυτά τα μέχρι στιγμής φιλικά να σχηματίσει μια συγκροτημένη εικόνα, πάνω στη οποία θα επιχειρήσει προσθήκες, αλλαγές και μετασχηματισμούς. Προφανώς με την παρουσία του Μπίσεσβαρ και του Κάνιας - όπως τουλάχιστον ελπίζεται - κι ενός στόπερ κλάσεως θα του δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσει σε εύλογο χρονικό διάστημα ένα «βασικό σχήμα» ή αν θέλετε έναν «βασικό κορμό».

Την πρωτοκαθεδρία σε αυτές τις επιλογές θα την έχουν οι κορυφαίοι. Ωστόσο ανοιχτές θα είναι οι πόρτες και σε όλους όσους θα χαρακτηριστούν εφεδρικοί σε πρώτη φάση. Χθες λοιπόν είχαμε δυσλειτουργίες, αβίαστα λάθη και παντελή απουσία ενδοσυνεννόησης στα μετόπισθεν. Όλα αυτά αποτυπώθηκαν ανάγλυφα στο ενενηντάλεπτο και σε όποιο σχήμα και αν επιχείρησε να παρουσιάσει ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο τελευταίος σαφέστατα κι έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα, τα οποία προσέθεσε στα ήδη υπάρχοντα των προηγούμενων δύο φιλικών.

Οι παρατηρήσεις που έγιναν και που θα γίνουν ίσως οδηγήσουν και σε κάποιες αλλαγές – όχι μόνο τακτικής – από μέρους του. Ωστόσο δεν χρειάζεται νομίζουμε να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι η προσπάθεια που απαιτείται να καταβληθεί για να γίνει σωστά τόσο η αξιολόγηση του ρόστερ, όσο και η ολοκλήρωση στο στάδιο της προετοιμασίας χωρίς παρενέργειες και μέσα σε μια υγιή ατμόσφαιρα και καλή ψυχολογία, θα πρέπει να γίνει μέσα σε ένα περιβάλλον σύνεσης και ψυχραιμίας. Από το χθεσινό παιχνίδι αν κάτι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε σαν εξαιρετικά εντυπωσιακό, είναι η εμφάνιση του Ροντρίγκες, όπως επίσης και η αντίστοιχη του νεαρού Χαρίση, ο οποίος όμως θα πρέπει να δουλέψει πολύ και να διορθώσει την τελική του πάσα.

Διαβάστε ακόμη...