Στον τελικό η Εθνική ομάδα, 7-6 την Τουρκία

Από paok waterpolo / facebook: Δραματικός ήταν ο ημιτελικός των Βαλκανικών Αγώνων Παίδων που διεξάγονται στο Βελιγράδι ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία με την Εθνική μας να παίρνει την πρόκριση στον τελικό στη διαδιακασία των πέναλτι με 7-6 (3-3 κανονική διάκρκεια). Εκεί θα βρει το Μαυροβούνιο που νίκησε με 13-9 τη διοργανώτρια Σερβία.
Πηγή: paok waterpolo / facebook
Στον τελικό η Εθνική ομάδα, 7-6 την Τουρκία

Οι δύο ομάδες, όπως άλλωστε φαίνεται και από το τελικό σκορ βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα αμυντικά και οι επιθέσεις τους δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις.

Η Εθνική μας πήγε προηγούμενη με 2-1 στο ημίχρονο, όμως στο τρίτο οκτάλεπτο οι Τούρκοι ισοφάρισαν σε 2-2. Στο τελευταίο οκτάλεπτο καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να επιβληθεί (3-3) και έτσι έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Εκεί οι Έλληνες διεθνείς στάθηκαν πιο ψύχραιμοι και κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση με 4-3 και συνολικό σκορ 7-6. Τερματοφύλακας σε αυτή τη διαδικασία ήταν ο Πιόβαν.

ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ 7-6 (Οκτάλεπτα:1-1, 0-1, 1-0, 1-1, ΠΕΝ. 4-3)

Σκόραραν για την ελληνική ομάδα: Καλογερόπουλος 1, Χριστοφορίδης 1, Παπανικολάου 1

Την αποστολή απαρτίζουν οι εξής παίκτες:

Σταύρος – Σέργιος Μανθογιάννης, Στάθης Καλογερόπουλος, Νίκος Κουρούβανης, Αριστείδης Καραβιώτης, Μανώλης Τσιστράκης, Δημήτρης Παλιός, Παύλος Δήμου, Ούγκο - Αλεσάντρο Πιόβαν, Νίκος – Σπύρος Παπανικολάου, Τάσος Βαλλιανάτος, Ιπποκράτης Χαλυβόπουλος, Γιώργος Χριστοφορίδης, Διονύσης Μπραϊμης.

Μαζί τους ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Βενετόπουλος , ο συνεργάτης του Βαγγέλης Πάτρας, ο φυσικοθεραπευτής Κώστας Δρακουτός και ο Λάζαρος Αντωνιάδης (αρχηγός αποστολής).

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...