«Δεν υπάρχει κάτι με ΠΑΟΚ και Ορφανίδη»

Από metrosport.gr:  Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης, Γιάννης Παπαδημητρίου και αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν, αλλά και στο φερόμενο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Πέτρο Ορφανίδη.
Πηγή: metrosport.gr
«Δεν υπάρχει κάτι με ΠΑΟΚ και Ορφανίδη»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Παπαδημητρίου:

Για το γεγονός ότι η Ξάνθη βγάζει ταλέντα, αλλά και για το γεγονός ότι κάτι ανάλογο δεν γίνεται από όλες τις ομάδες: «Βασικός στόχος της ομάδας, η Ξάνθη βγάζει ποδοσφαιριστής. Σίγουρα δεν θα έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει μετά από μια τόσο μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν βγαίνουν παιδιά. Σιγά – σιγά βγαίνουν και πιστεύω ότι πλέον έχουμε πολύ καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών. Είχαμε απαιτήσεις να είναι σε όλα τα τουρνουά η Εθνική, ενώ πριν δεν ήταν σε κανένα. Σε όλες τις χώρες υπάρχει μια καμπή, το θέμα είναι να την ξεπεράσουμε».

Για τον Λουτσεσκού: «Με τον κ. Λουτσέσκου έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Έχουμε καλό κλίμα στην ομάδα. Υπάρχει καλό κλίμα ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και τον προπονητή. Μετά από μια άσχημη χρονιά συνήθως την πληρώνει ο προπονητής. Εμείς δεν πράξαμε έτσι, αναλάβαμε την ευθύνη και συνεχίζουμε για μια καλύτερη χρονιά. Αλλάξαμε το ρόστερ, έπρεπε να γίνουν αλλαγές. Προσπαθούμε να έχουν συγκεκριμένα πράγματα οι παίκτες και να βάλουμε παιδιά από την ακαδημία».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: «Μία ακόμα θα γίνει σίγουρα και είμαστε ανοιχτοί για να δούμε τι θα γίνει στην πορεία. Οι περισσότερες έγιναν, αυτό ήταν απαίτηση του προπονητή και θα δούμε τι θα γίνει».

Για τους στόχους της Ξάνθης ενόψει της νέας σεζόν: «Πρωταρχικά στόχος μας είναι να κάνουμε ένα καλύτερο σύνολο και να αλλάξει η ομάδα. Ήταν κακή βαθμολογικά η χρονιά, στις λεπτομέρειες κρίθηκαν πολλά. Θα πρέπει να φτιάξουμε ένα καλό και ανταγωνιστικό σύνολο, να μπουν οι βάσεις και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Οι στόχοι δεν σταματάνε ποτέ, θα δούμε που θα φτάσουμε με τα νέα παιδιά».

Για το φερόμενο ενδιαφέρον ρουμανικής ομάδας για τους Βασιλακάκη και Σολτάνι: «Οι Ρουμάνοι είναι καλλιτέχνες στο να βγάζουν ειδήσεις. Ειδικά την περίοδο της συνεργασίας με τον Λουτσέσκου, όλο σενάρια έβγαζαν. Δεν υπήρχε κάτι, αν υπήρχε θα το συζητούσαμε».

Για το αν έκανε πρόταση ο ΠΑΟΚ για τον Ορφανίδη: «Δεν μπορώ να μπω σε τέτοια κουβέντα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι, δεν μπορώ να πω τίποτα. Είναι ένα παιδί που επενδύσαμε πάνω του, έχει καλά στοιχεία και μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Στηρίζουμε πολλά επάνω του για φέτος, αλλά και για το μέλλον».

Για το αν πρέπει να μειωθούν οι ομάδες της Super League: «Θα πω την προσωπική μου άποψη. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε αγωνιστικά το ποδόσφαιρο και να έχουμε καλύτερο πρωτάθλημα, θα πρέπει να μειωθούν οι ομάδες. Το ποιοι θα συμμετέχουν είναι μεγάλη κουβέντα, γιατί εμπλέκονται πολλοί. Δεν αντέχει η Ελλάδα 16 ομάδες, θα πρέπει να μειωθούν και όταν ανέβει το επίπεδο να επανέλθουν. Από Μέχρι το 2010 ήταν τα καλύτερα χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπήρχαν χρήματα, κάναμε τη μεγάλη διάκριση το 2004, συνεχίσαμε να έχουμε διακρίσεις. Το γιατί δεν τα εκμεταλλευτήκαμε όλα αυτά, είναι μια άλλη κουβέντα».

Διαβάστε ακόμη...