Το ατού, η "κόντρα" Κρέσπο-Βίτορ και ο Βεϊρίνια

Από sport24.gr:  Ο Λούμπος Μίχελ είναι ο πρόεδρος και αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ. Και μαζί με τον Βλάνταν Ίβιτς καθορίζουν το ποιοι παίκτες έρχονται και ποιοι φεύγουν από τον Δικέφαλο.
Πηγή: sport24.gr
Το ατού, η "κόντρα" Κρέσπο-Βίτορ και ο Βεϊρίνια

Στην πρόσφατη κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ανδρών, ο Σλοβάκος βετεράνος ρέφερι είχε πει ευθαρσώς: "Ευχαριστούμε τον Βίτορ για την προσφορά του. Θέλουμε καλύτερο παίκτη".

Ο Σέρβος τεχνικός, από την πλευρά του, είχε τονίσει: "Για τις θέσεις των στόπερ ζητάμε ταχύτητα. Θέλουμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο". Η αλήθεια είναι ότι ο Μιγκέλ Βίτορ δεν φημίζεται ούτε για την ταχύτητά του, ούτε για την ικανότητά του να κάνει παιχνίδι από πίσω. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν είναι ένας αξιόλογος αμυντικός.

Με βάση τα παραπάνω ως δεδομένα, το ερώτημα για τον ΠΑΟΚ είναι κατά πόσο ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο θα αποδειχθεί καλύτερός του. Από την απόδοση που θα έχει ο Ισπανός θα κριθεί και το πόσο πολύ θα ανακυκλώνονται οι βολές που εξαπέλυσε σήμερα μέσω facebook ο Πορτογάλος για τον Λούμπος Μίχελ.

Τα περί ανεντιμότητας και του ποδοσφαίρου που "είναι ένας βρώμικος κόσμος όπου υπάρχουν πιο σημαντικά συμφέροντα από έναν παίκτη ή την προσφορά του στην ομάδα" είναι εύκολο να βρουν πρόσφορο έδαφος σε μερίδα φιλάθλων.

Αν κάνει γκέλα ο Κρέσπο και τρώει γκολ ο ΠΑΟΚ, πολύ εύκολα θα ακουστεί από ορισμένους "καλά τα έλεγε ο Βίτορ". Ως εκ τούτου, για τον νέο ΠΑΟΚ ένα πρώτο στοίχημα που μπαίνει είναι ο Κρέσπο να μην βάλει τον κόσμο σε συγκρίσεις με τον Βίτορ (κι αυτός άκουσε πολλά από την κερκίδα στα τρία χρόνια παρουσίας του στην ομάδα, ας μη το ξεχνάμε).

Κλείνοντας το θέμα Βίτορ, αν και δεν υπάρχει ακόμη αντίδραση από τον Μίχελ, δεχόμενοι τα γεγονότα όπως τα περιγράφει ο Πορτογάλος, μπορώ να συμφωνήσω ότι δικαιούται να φωνάζει για εμπαιγμό και έλλειψη ειλικρίνειας. Δεν μου προκύπτει ότι κάτι βρώμικο ήθελε να κάνει ο Μίχελ. Αν ήθελε, γιατί να μην πει "δεν σε θέλω" από την αρχή στον Βίτορ και να κινηθεί άνετα για να φέρει τον όποιο... δικό του;

Γραμμή υποσχέσεων

Αφήνοντας στην άκρη τη σκιά Βίτορ που πλανάται πάνω από την Τούμπα (και θα καθορίσει ο Κρέσπο ως πότε), ας υπογραμμίσουμε κάτι, εκ πρώτης όψεως, πολύ ελπιδοφόρο. Δεν είναι άλλο από την τριάδα παικτών πίσω από τον Αθανασιάδη.

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πλέον Μπίσεσβαρ και Πέλκα για τη θέση "10" (και έναν ταλαντούχο νεαρό τον Δημητριάδη) και για τα δύο άκρα Τζάλμα, Ροντρίγκες, Μυστακίδη, Ζάιρο, Κοροβέση και αν δεν πουληθεί μία εξαιρετική μονάδα όπως ο Μακ.

Σαφές μήνυμα ότι η παραγωγή φάσεων θα είναι πολύ βελτιωμένη τη νέα σεζόν. Πλέον διαθέτει παίκτες με ποικίλα χαρακτηριστικά: Ταχείς με ή χωρίς τη μπάλα στα πόδια, ικανούς στο ένας εναντίον ενός, καλούς σουτέρ και πασέρ. Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τα πρώτα παιχνίδια για να δούμε κατά πόσο οι εκτιμήσεις ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Μόνο τζάμπα φθορά θα φέρει το θέμα Βιεϊρίνια

Ένα δημοσίευμα της "BILD" δημιούργησε θέμα χωρίς λόγο. Ο Βιεϊρίνια είναι αδύνατο να έρθει τώρα στην Ελλάδα. Έχει δύο ακόμη χρόνια συμβόλαιο με τη Βόλφσμπουργκ (και ετήσιες απολαβές που φθάνουν στα 2 εκ. ευρώ καθαρά), οι Γερμανοί δεν έχουν πρόθεση να τον πουλήσουν, αλλά για όποιον ενδιαφέρεται έχουν ορίσει τιμή στα 8 εκατ. ευρώ. Τζάμπα συζητάμε δηλαδή. Κι αυτό που μένει είναι η φθορά στις σχέσεις της οικογένειας Σαββίδη με τον Βιεϊρίνια.

Οι μεν, κατά καιρούς, ρωτάνε τον Βιεϊρίνια και το περιβάλλον του τι τρέχει με το μέλλον του και αν επιθυμεί να γυρίσει στον ΠΑΟΚ και ο Πορτογάλος πρόσφατα τοποθετήθηκε δημόσια λέγοντας πώς δεν έχει δεχθεί επίσημη πρόταση.

Το πως ερμηνεύεται η διερευνητική κρούση δεν είναι λόγος να χαλάσει η ισχυρή σχέση που έχει δομηθεί μεταξύ ΠΑΟΚ και Βιεϊρίνια. Δεν συμφέρει καμία από τις δύο πλευρές αυτό, οπότε δεν χρειάζεται να συζητούν για το ανέφικτο "μπορεί να έρθει ή όχι τώρα ο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ;".

Διαβάστε ακόμη...