«Με τον Μπίσεσβαρ ο ΠΑΟΚ βρήκε έναν νέο ηγέτη»!

Από sdna.gr: Ο αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας «Sabah», Mehmet Ozcan αναλύει για το SDNA τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, παρουσιάζοντας τόσο τα καλά του, όσο και τα άσχημα του...
Πηγή: sdna.gr
«Με τον Μπίσεσβαρ ο ΠΑΟΚ βρήκε έναν νέο ηγέτη»!

Στην Ολλανδία έμαθε μπάλα, εκεί καλουπώθηκε ως παίκτης, αλλά στην Τουρκία μορφοποιήθηκε οριστικά τόσο ως παίκτης, όσο και ως άνθρωπος. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι ήδη παίκτης του ΠΑΟΚ, αλλά στην γειτονική χώρα ήδη τον νοσταλγούν, αφού άφησε το ποδοσφαιρικό στίγμα του. Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Sabah, Mehmet Ozcan μπορεί να ασχολείται κατά κύριο λόγο με την Γαλατασαράι, ωστόσο βρήκε τον χρόνο να αναλύσει για τους αναγνώστες του SDNA, τον νέο μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ, τόσο από την καλή, όσο και από την ανάποδη...

- Τι είναι αυτό που αφήνει ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μετά από 4,5 χρόνια παρουσίας στο τουρκικό ποδόσφαιρο;

«Θα σου πω κάτι που ίσως δεν περιμένεις να ακούσεις. Ο Μπίσεσβαρ έμεινε 4,5 χρόνια στην Καϊσερίσπορ και αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο, αλλά και εντός της ομάδας. Έφυγε από την Καισάρεια ως αρχηγός του συλλόγου. Να ξέρεις ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό και λέει πολλά πράγματα, αφού πολύ σπάνια κάποιος μη Τούρκος παίκτης παίρνει το περιβραχιόνιο σε μία ομάδα. Κι αυτό γιατί ο Μπίσεσβαρ είναι μία εξαίρεση στον κανόνα. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί με ποιότητα. Όλοι τον αγαπούσαν εδώ. Οι προπονητές του, οι συμπαίκτες του, ο κόσμος. Αφήνει πίσω του λοιπόν καλές αναμνήσεις και αγάπη».

- Στον ΠΑΟΚ περιμένουν να δουν έναν ηγέτη. Ήταν τέτοιος στην Καϊσερίσπορ;

«Αν ρίξεις μία προσεκτική ματιά στους αριθμούς και στα στατιστικά, η Καϊσερίσπορ ήταν τα τελευταία δύο χρόνια η χειρότερη επιθετικά ομάδα. Ο πρώην τεχνικός της Τολουνάι Καφκάς ήταν λάτρης της άμυνας και των συντηρητικών τακτικών. Ωστόσο, ο Μπίσεσβαρ ξεχώριζε και συνέχισε να προσφέρει σε γκολ και ασίστ, μολονότι η ομάδα της Καισάρειας δεν είχε ένα καλό, σταθερό, αξιόπιστο σέντερ-φορ για να κάνει τη διαφορά. Αυτό έκανε τον Ντιέγκο ακόμα πιο υπεύθυνο μες το γήπεδο, όπου αναγκαζόταν να παίρνει ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες και να είναι ακόμα πιο ηγετικός στο γήπεδο».

- Τι είδους ποδόσφαιρο του ταιριάζει;

«Όπως είπα και πριν πολλές φορές στην Καϊσερίσπορ, ο Μπίσεσβαρ εγκλωβιζόταν στις αμυντικές τακτικές. Αν ο ΠΑΟΚ επιλέξει πιο επιθετική προσέγγιση στο παιχνίδι του, με κατοχή μπάλας και αρκετούς δημιουργικούς παίκτες, τότε ο Μπίσεσβαρ μπορεί να κάνει την διαφορά. Η ποιότητα του είναι αναμφισβήτητη και σε μία ομάδα πιο ποιοτική όπως ο ΠΑΟΚ μπορεί να ανεβάσει κατά πολύ τα προσωπικά του νούμερα. Είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχθεί πολύ πιο χρήσιμος στην Ελλάδα από ότι στην Τουρκία».

- Ποιά είναι τα δυνατά σημεία στο παιχνίδι του;

«Μιλάμε για ένα παίκτη που όταν ξεκίνησε στην Ολλανδία είχε συγκρίσεις με τον Γουέσλι Σνάιντερ. Τόσο μεγάλο ταλέντο θεωρούνταν. Εδώ στην Τουρκία έδειξε πολλές φορές το γιατί και κέντρισε πολλές φορές το ενδιαφέρον των μεγάλων ομάδων. Θυμίζει πολύ δεκάρι παλιάς εποχής με όλα τα καλά και τα άσχημά του. Έχει εξαιρετικό κοντρόλ, σουτ ακριβείας ακόμα κι εκτός περιοχής, εκτελεί πολύ καλά στημένα, είναι ο παίκτης που θα πάρει την μπάλα σε δύσκολες ζώνες και φτιάξει κάτι καλό από το τίποτα. Στην Τουρκία έπαιζε σαν κλασικό δεκάρι, αφού η ομάδα στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό πάνω του και του έδινε πολλές ελευθερίες στο γήπεδο.».

- Τότε αφού είναι τόσο καλός για ποιο λόγο δεν πήρε μεταγραφή σε κάποια top ομάδα της Τουρκίας;

«Εδώ ακριβώς ήθελα να καταλήξω. Δεν είναι ο πιο αθλητικός παίκτης στον κόσμο. Έχει πρόβλημα με το βάρος του, παίζει με παραπανίσια κιλά εδώ και χρόνια, αλλά είναι τόσο ποιοτικός που μπορεί και το κρύβει. Ωστόσο, αυτό ήταν ανασταλτικός παράγοντας για μία μεγάλη μεταγραφή. Ο Ντιέγκο έχει πρόβλημα όταν ο ρυθμός του αγώνα είναι πολύ γρήγορος. Εκεί μπορεί να χαθεί από το παιχνίδι.

Γι' αυτό και πολλές φορές επιλέγει ο ίδιος έξυπνα να ρίξει το τέμπο για να μπορεί να έχει επίδραση στο παιχνίδι, κι αυτό δείχνει πόσο έξυπνος είναι. Αν είχε περισσότερα αθλητικά προσόντα και πρόσεχε περισσότερο το κορμί του είμαι σίγουρος ότι θα έπαιζε σε τοπ ομάδα της Ευρώπης. Πιστεύω πάντως ότι ο ΠΑΟΚ στο πρόσωπο του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ βρήκε έναν νέο ηγέτη. Θα το δείτε αυτό. Είμαι σίγουρος...»

Διαβάστε ακόμη...