Κροάτες για Μότσινιτς: «Αν θέλει κάτι ο Σαββίδης θα το πάρει»

Από metrosport.gr: Μετά την αποκάλυψη της Μέτροσπορ για τον Ιβάν Μότσινιτς ήταν η σειρά των συμπατριωτών του να ασχοληθούν με την πιθανή μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ
Πηγή: metrosport.gr
Κροάτες για Μότσινιτς: «Αν θέλει κάτι ο Σαββίδης θα το πάρει»

Όπως σας ενημέρωσε η «Μ» σε σημερινό της θέμα, ο ΠΑΟΚ εξετάζει την περίπτωση του Ιβάν Μότσινιτς. Ο 23χρονος αμυντικός μέσος της Ριέκα είναι μια καλή περίπτωση επένδυσης καθώς μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει ήδη έμπειρους παίκτες. Μετά την αποκάλυψη της «Μέτροσπορ», ήταν η σειρά του κροατικού τύπου να ασχοληθεί με το θέμα.

Οι Κροάτες αναφέρουν ότι ο Ιβάν Μότσινιτς είναι στη λίστα του ΠΑΟΚ και σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική ποδοσφαιρική αγορά μπορεί να ακολουθήσει τον Μαρίν Λέοβατς από την Ριέκα στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη στιγμή η τιμή του Μότσινιτς είναι μικρότερη από την πραγματική καθώς σε έξι μήνες της περσινής σεζόν ο παίκτης της Ριέκα έπαιζε και στις ρεζέρβες και προφανώς για αυτό η τιμή του έπεσε.

Η ιστοσελίδα sportcom.hr συνεχίζει λέγοντας ότι «πριν τη χειμερινή διακοπή, όταν ο Μότσινιτς αγωνίστηκε με την Εθνική Κροατίας με αντίπαλο τη Ρωσία έφερε ως αποτέλεσμα να ενδιαφερθεί η Ρούμπιν Καζάν για εκείνον. Όλα ήταν έτοιμα για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή αλλά η Ριέκα είπε όχι στην Ρούμπιν ενώ ο Μότσινιτς είχε συμφωνήσει με τη ρωσική ομάδα και οι Ρώσοι ήταν έτοιμοι να πληρώσουν την αποζημίωση για να τον κάνουν δικό τους».

Στη συνέχεια η κροατική ιστοσελίδα αναφέρεται στην οικονομική δυνατότητα τονίζοντας ότι «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ένας σύλλογος με τόσες οικονομικές δυνατότητες για να μπορέσει να δώσει 3 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, για τον Μαρίν Λέοβατς που είναι ο πιο ακριβός αμυντικός του ΠΑΟΚ, οι ασπρόμαυροι πλήρωσαν ένα ποσό που είναι η μισή τιμή από την ρήτρα του Μότσινιτς. Αυτό που δεν μπορεί κανείς να υποτιμήσει είναι η οικονομική δύναμη του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη που έχει κάνει την περιουσία του στην βιομηχανία καπνού. Ο Σαββίδης κατατάσσεται μέσα στους 30 πιο πλούσιους Ρώσους και έχει πολύ καλές σχέσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν».

Βέβαια, προφανώς και εκθειάζουν τον Σαββίδη λέγοντας ότι «ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έφερε στη Θεσσαλονίκη τον Μπερμπάτοφ την περσινή περίοδο μόνο για να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Αν θέλει κάτι ο Σαββίδης θα το κάνει».

Στο τέλος, θυμίζουν ότι «το συμβόλαιο του Κροάτη με τη Ριέκα λήγει το 2018, και η ομάδα του δεν έχει κανέναν λόγο να «τρέξει» τις διαπραγματεύσεις για την πώλησή του ειδικά τώρα που η τιμή του είναι χαμηλότερη από την πραγματική.Είναι ξεκάθαρα ότι αν κάποιος καλύψει τη ρήτρα του αρχηγού της Ριέκα, η κροατική ομάδα δεν θα σταθεί εμπόδιο στον 23χρονο μέσο».

Διαβάστε ακόμη...