Το "μπαλάκι" στη FIFA για τις αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας

Από soccerplus.gr: Αντίδραση από τον Υφυπουργό Αθλητισμό, Σταύρο Κοντονή, αναμένεται την Πέμπτη (30/06), αφότου ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ, έπειτα και από την άρνηση της Ομοσπονδίας την Τετάρτη (29/06) να τηρήσει την συμφωνία για αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας.
Πηγή: soccerplus.gr
Το "μπαλάκι" στη FIFA για τις αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα οδηγήσει σε ένα όξυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλιστα, το περιβάλλον του Υφυπουργού αναμένει την αντίδραση της FIFA, η οποία, όπως παραδέχεται και στην ανακοίνωσή της η ΕΠΟ, έστειλε τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας για να ψηφιστεί από την ΕΕ.

Σε περίπτωση η Παγκόσμια Συνομοσπονδία δεν βρει τρόπο να τηρηθεί η συμφωνία, τότε η Κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει πως θα προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου να θεσπίσει αυτά που αρνείται η ΕΠΟ να κάνει και συνοψίζονται στο να μπορούν να δικαστούν από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Ομοσπονδίας όσοι με ενέργειές τους ή παραλείψεις τους πριν το 2015 δυσφημούν το ποδόσφαιρο και πληγώνουν το κύρος του.

Μάλιστα, τα άτομα αυτά είναι μέλη της ΕΕ, διαιτητές της Super League και υψηλόβαθμα στελέχη, οι μισθοί των οποία, σύμφωνα με όσα έχει πει ο Σταύρος Κοντονής, αντιστοιχούν σ' αυτόν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Σε συνέχεια των διμερών επαφών της κοινής επιτροπής FIFA- UEFA με την ΕΠΟ με αντικείμενο την υλοποίηση της ατζέντας, που τέθηκε με την από 19/4/2016 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA, εστάλη σήμερα στην ΕΠΟ, πρόταση για το τελικό σχέδιο του Κανονισμού Δεοντολογίας.

Η ΕΠΟ θεωρεί ότι η απαραίτητη συνέχιση των επαφών, πρέπει να συμπεριλάβει το σύνολο των θεμάτων που έχει καθορίσει η FIFA με την ως άνω απόφασή της, με την οποία υπενθυμίζεται ότι ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής της αφαίρεσης της ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ ως μέλους της, που είχε επιβληθεί εξαιτίας των ακραίων παρεμβάσεων του Υφυπουργού Αθλητισμού στην ανεξαρτησία της Ομοσπονδίας.

Η ΕΠΟ δηλώνει ότι επιθυμεί να συνεχίσει να διαβουλεύεται με τη FIFA, την UEFA και το Υφυπουργείο Αθλητισμού για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς το σύνολο των θεμάτων που η FIFA θεωρεί σημαντικά στην ως άνω απόφασή της. Πριν την ολοκλήρωση των σχετικών συζητήσεων ουδεμία άλλη εξέλιξη προβλέπεται".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...