«Πραξικόπημα» σχεδιάζει η ΕΠΟ!

Από sdna.gr: Απίστευτα πράγματα σχεδιάζει η ΕΠΟ. Σύμφωνα με έντονες φήμες που υπάρχουν τις τελευταίες ώρες, τα μέλη της διοίκησης Γκιρτζίκη βρίσκονται σε συνεχόμενες διεργασίες αναζητώντας ουσιαστικά τρόπο ώστε στην αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου να «καταργήσουν» την Επιτροπή Δεοντολογίας μεταφέροντας τις αρμόδιότητές της στην Πειθαρχική Επιτροπή!
Πηγή: sdna.gr
«Πραξικόπημα» σχεδιάζει η ΕΠΟ!

Με αυτό τον τρόπο, κι αν επιχειρήσει τελικά να περάσει αυτό το «πραξικόπημα» η διοίκηση της ΕΠΟ, σκοπό θα έχει να καταστήσει επί της ουσίας «ανενεργό» τον προσαρμοσμένο στα πρότυπα της ΦΙΦΑ Κώδικα Δεοντολογίας, το τελικό κείμενο του οποίου –όπως αποκάλυψε πριν από λίγη ώρα το sdna- παρέλαβε σήμερα η Ελληνική από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Αν προχωρήσουν σε αυτή την πέρα από κάθε ηθική ενέργεια οι διοικούντες την ΕΠΟ, θα το πράξουν έχοντας μόνο ένα σκοπό: να μην παραπεμφθούν άμεσα -από την 1η Ιουλίου όπου σύμφωνα με τη ΦΙΦΑ θα πρέπει να έχει ισχύ ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας- στην Επιτροπή της κ. Ιωαννίδου οι «7» πρώτοι εμπλεκόμενοι (Παπακωνσταντίνου, Προύντζος, Παπανικολάου, Υφαντής, Γιάχος, Σπάθας, Δημητρόπουλος) και να κερδίσουν χρόνο (προσδοκώντας ποιος ξέρει σε τι;) κυρίως οι τέσσερις πρώτοι που είναι εκ των βασικών πρωταγωνιστών της σημερινής ηγεσίας της ΕΠΟ.

Είναι πιθανό οι συγκεκριμένες φήμες-πληροφορίες να έχουν φτάσει και σε κυβερνητικά αυτιά, ενώ ουδόλως πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχουν ενημερωθεί σχετικά οι παράγοντες της ΦΙΦΑ και δη ο άνθρωπος που παρίσταται στις συζητήσεις με ΕΠΟ και υφυπουργείο Αθλητισμού, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ως δεδομένη την σκέψη-συζήτηση-πρόθεση των διοικούντων την ΕΠΟ να «καταργήσουν» την Επιτροπή Δεοντολογίας παραχωρώντας τις αρμοδιότητές της στην Πειθαρχική Επιτροπή, κάτι που στην ουσία αν συμβεί θα πρόκειται για εξόφθαλμο «πραξικόπημα» αλλά και για μέγιστη έκφραση «αδιαφορίας» απέναντι στην ίδια την ΦΙΦΑ, η οποία εδώ και καιρό ασχολείται με το θέμα της εναρμόνισης του σχετικού Κώδικα.

Αν συμβεί ή έστω αν επιχειρηθεί πάντως, είναι λογικό ότι θα προκληθεί «σεισμός» στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αύριο θα ξέρουμε...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...