Βλέπει Σούνκε ο ΠΑΟΚ! (vid)

Από gazzetta.gr: Για την περίπτωση του 29χρονου κεντρικού αμυντικού της Εστουδιάντες Γιόναταν Σούνκε, ο οποίος προέρχεται από πολύ καλή σεζόν, ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr.
Πηγή: gazzetta.gr
Βλέπει Σούνκε ο ΠΑΟΚ! (vid)

H ενίσχυση στη θέση του κεντρικού αμυντικού είναι προτεραιότητα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ψάχνεται όχι για έναν, αλλά για δύο στόπερ. Μία από τις περιπτώσεις που εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, είναι αυτή του υψηλόσωμου Αργεντινού. Είναι δεξιοπόδαρος, με ύψος 1.93. Εξαιρετικός στις προωθήσεις του, ο Σούνκε εξελίχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία στην άμυνα της Εστουδιάντες. Με αυτοπεποίθηση στις μεταβιβάσεις του, είναι αρκετά aggressive και του αρέσει να βγαίνει από το κέντρο της άμυνας για να «καθαρίζει» φάσεις. Είναι εκείνος που κάνει παιχνίδι από την άμυνα, ενώ παρότι η ταχύτητα δεν είναι στα προτερήματά του, δείχνει να την καλύπτει με τις τοποθετήσεις και την αντίληψη που έχει στο παιχνίδι.

Ο Σούνκε βρέθηκε πρόσφατα στο στόχαστρο της Ιντεπεντιέντε, αφού ο προπονητής της Γκαμπριέλ Μιλίτο τον ξεχώρισε για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας, ωστόσο η μεταγραφή δεν προχώρησε. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, χάλασε στις απαιτήσεις. Τον Ιανουάριο, όταν δεν τα βρήκε με την ομάδα του για νέο συμβόλαιο, έφτασε μια ανάσα από τη Σαν Λορέντζο, η οποία τελικά επέλεξε άλλη λύση και ο ίδιος δήλωσε χαρούμενος που παραμένει στους «Φοιτητές», στους οποίους αγωνίζεται από το 2012.

Μέσα στο 2016 πραγματοποίησε 16 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Αγωνίστηκε δηλαδή σε όλα τα ματς της ομάδας του στη λίγκα, η οποία τερμάτισε δεύτερη στο γκρουπ της και έπαιξε με τη Γοδόι Κρους μπαράζ για το Copa Libertadores, όντας πολύ σταθερός. Η Εστουδιάντες νίκησε 1-0 στο μπαράζ και ο Σούνκε ήταν βασικός από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η Εστουδιάντες τον απέκτησε από τον Φερό Καρίλ, στην οποία είχε δύο γεμάτες χρονιές, με ένα διάλειμμα ενός έτους, όπου αγωνίστηκε στην Αλμιράντε Μπράουν. Πριν, αγωνίστηκε για δύο χρόνια στην Αλμάγρο. Παρότι όλα τα χρόνια είχε πάντα βασικό ρόλο στις ομάδες του, ουσιαστικά η ομάδα της Λα Πλάτα ήταν εκείνη που του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο και κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις της κατηγορίας, έχοντας αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στην τελευταία του σεζόν στη Φέρο και προκαλώντας το ενδιαφέρον κι άλλων ομάδων, όπως η Ροσάριο Σεντράλ και η Ιντεπεντιέντε. Η αρχική συμφωνία ήταν για δανεισμό με οψιόν αγοράς, την οποία και η ομάδα του δεν δίστασε να ενεργοποιήσει.

Μολονότι καθυστέρησε, κατάφερε να φτιάξει αρκετά το όνομά του, με αποτέλεσμα εκτός από την Ιντεπεντιέντε να υπάρχει ενδιαφέρον από τη Βραζιλία και το Μεξικό. Ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με τις πληροφορίες μιλάει με τον ατζέντη του και την Εστουδιάντες, η οποία δεν θέλει να τον χάσει, αλλά φαίνεται διατεθειμένη να διαπραγματευτεί...

Διαβάστε ακόμη...