Το στοίχημα… των 5 δολαρίων, σκέψεις για Σαρικόπουλο

Aπό metrosport.gr: Η «Μ» αποκρυπτογραφεί τον Αντριου Αντριους ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των παικτών που ενδιαφέρουν τον ΠΑΟΚ
Πηγή: metrosport.gr
Το στοίχημα… των 5 δολαρίων, σκέψεις για Σαρικόπουλο

Λίγους μήνες πριν αποχαιρετήσει το αγαπημένο του Πόρτλαντ για να ενταχθεί στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, ο Αντριου Αντριους είχε φροντίσει να χτίσει μια ισχυρή σχέση με τον Ντόνι Γουίλτσερ η οποία ξεκίνησε με την επίλυση ενός γρίφου.

Ο τελευταίος ειδικεύεται στο πρόγραμμα ατομικών προπονήσεων στο Πόρτλαντ και ο Αντριους ως φέρελπις νέος έτυχε να βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Ένα στοίχημα τους έφερε κοντά.

Ο Αντριους ουσιαστικά ζήτησε βοήθεια για να βελτιωθεί σε ατομικό επίπεδο. Αν κατάφερνε να λύσει τον κύβο Ρούμπικ στο διάστημα έως ότου φθάσουν στη στάση του λεωφορείου, τότε ο Γουίλτσερ θα τον βοηθούσε. Ο πιτσιρικάς τότε Αντριους τα κατάφερε, γεγονός το οποίο εντυπωσίασε τον Γουίλτσερ. Εκ τότε, οι δυο τους πέρασαν πολλά καλοκαίρια μαζί, σε ένα γήπεδο μπάσκετ.

Η ιστορία είναι ενδεικτική και του χαρακτήρα του 23χρονου γκαρντ τον οποίον έχει ξεχωρίσει ο ΠΑΟΚ. Ίσως στο πρόσωπό του να βλέπει μιας περίπτωση ανάλογη του Ντι Τζέι Κούπερ. Οι αριθμοί του Αντριους δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακοί με αυτούς του Κούπερ, αλλά δεν είναι και λίγο πράγμα να αναδεικνύεσαι πρώτος σκόρερ στην PAC-12 η οποία είναι από τις ισχυρές περιφέρειες του κολεγιακού πρωταθλήματος.

Ένα στοιχείο που επίσης συνυπολογίζεται είναι ότι ο 23χρονος παίζει και στις δύο θέσεις (1-2). Για την ακρίβεια, απέκτησε ευθύνες πλέι μέικερ στην τελευταία του χρονιά στο high school κι αν κρίνουμε από το γεγονός ότι αναδείχθηκε 8ος καλύτερος πασέρ στην PAC-12 αλλά και 7ος στην ιστορία του πανεπιστημίου του, μάλλον τα κατάφερε αρκετά καλά. Παίζει όμως και στη θέση «2», τούτο αποδεικνύεται και από την παραγωγικότητά του στην επίθεση.

Και ο Σούλης Μαρκόπουλος θέλει περισσότερο έναν combo guard με τα χαρακτηριστικά του Αντριους. Βέβαια, ένας τομέας πάνω στον οποίο πρέπει να δουλέψει είναι το δίποντο καθώς στην τελευταία του σεζόν είχε 39%, σε αντίθεση με το τρίποντο όπου πλησίασε το 41%.

Στην πραγματικότητα, δούλεψε περισσότερο στα σουτ έξω από τη γραμμή και κυρίως πάνω σε ντρίμπλα. «Μετά από κάθε προπόνηση έπρεπε να ευστοχήσει σε δέκα συνεχόμενες βολές και κάνει τουλάχιστον 500 σουτ», σημείωσε ο Γουίλτσερ.

Εν τέλει, ο Αντριους είναι μία από τις περιπτώσεις που έχουν τσεκάρει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, ανταποκρίνεται στα κριτήρια, ακόμη όμως δεν έχει αποφασιστεί αν θα προχωρήσουν σε ουσιαστικές συζητήσεις. Το βέβαιο είναι ότι μπήκε στο κάδρο από τη στιγμή που – επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις και – δεν επιλέχθηκε στο φετινό ντραφτ.

Ο Δικέφαλος σκέφτεται Σαρικόπουλο

Ο ΠΑΟΚ θέλει να αποκτήσει έναν Ελληνα σέντερ και στους παίκτες που ενδιαφέρουν είναι ο Ζήσης Σαρικόπουλος. Ο έμπειρος παίκτης έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει.

Ουσιαστική συζήτηση θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες και αναλόγως ο ΠΑΟΚ θα χαράξει την τακτική του. Εκτιμάται όμως ότι ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις του Σούλη Μαρκόπουλου.

Διαβάστε ακόμη...