Το μυστήριο γύρω από ΠΑΟΚ και Ζοζούλια (vid)

Από gazzetta.gr: Κάποια σενάρια θέλουν τον ΠΑΟΚ να ενδιαφέρεται για τον Ρομάν Ζοζούλια της Ντνίπρο. Η αινιγματική δήλωση του ατζέντη του στην Ουκρανία και η βαριά τιμωρία του 27χρονου φορ.
Πηγή: gazzetta.gr
Το μυστήριο γύρω από ΠΑΟΚ και Ζοζούλια (vid)

Ο ΠΑΟΚ λόγω Λούμπος Μίχελ και της σχέσης του με τον Μίρον Μάρκεβιτς έχει κάνει «φύλλο και φτερό» την Ντνίπρο. Εχει «σκανάρει» όλο το έμψυχο υλικό της ουκρανικής ομάδας, που λόγω οικονομικών προβλημάτων, ξεπουλάει τους πάντες και τα πάντα, μένοντας να κάνει προετοιμασία με 20χρονα παιδιά από τη δεύτερη ομάδα.

Το όποιο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ αναφέρεται και προβάλλεται γύρω από οποιοδήποτε πρωτοκλασάτο παίκτη της Ντνίπρο δεν είναι κάτι καινούργιο. Από εκεί πήρε τους Λέο Μάτος και Εβγκέν Σάκχοφ, εκεί κοίταξε για την περίπτωση του Ματέους, αλλά και τα όποια σενάρια γράφθηκαν, κατά καιρούς, για παίκτες όπως ο Ντένις Μπόικο, ο Ντμίτρι Τσιγκρίνσκι, ο Μπρούνο Γκάμα, δεν απείχαν πολύ από την πραγματικότητα.

Όμως, άλλο κοίταξε, άλλο θέλει κι άλλο πήρε...

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η (αινιγματική) δήλωση του ατζέντη, Βαντίμ Σαμπλί, γύρω από τις φήμες περί ενδιαφέροντος του ΠΑΟΚ για τον πελάτη του. «Ο χρόνος θα έρθει και θα δείτε», είπε λακωνικά.

Για τον Ζοζούλια, που έχει συμβόλαιο έως το 2018 με αποδοχές πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, έχει δείξει ενδιαφέρον και η Ντιναμό Κιέβου, αν και ο πρόεδρος της υποστήριξε ότι δεν θέλει να πάρει παίκτες από την Ντνίπρο και να διαλυθεί ο σύλλογος από το Ντνιπροπετρόφσκ.

Ο Ρομάν Ζοζούλια, αποτέλεσε την καλή περίοδο (2014-15) της Ντνίπρο δίδυμο με τον Ματέους. Οι δυο τους έκαναν άνω κάτω τις αντίπαλες άμυνες, αλλά ένας τραυματισμός στα μέσα του 2015 άφησε τον 27χρονο επιθετικό εκτός δράσης.

Μετά ήρθε για τον ποδοσφαιριστή η βαριά καμπάνα από την Ουκρανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η εξάμηνη τιμωρία του, μετά από επίθεση του στον πρώτο και στον τέταρτο διαιτητή του δεύτερου ημιτελικού του κυπέλλου με την Ζόρια Λουγκάνσκ, όπου η Ντνίπρο ηττήθηκε 2-0 και αποκλείστηκε από τον τελικό.

Ο Ζοζούλια τρελάθηκε και επιτέθηκε στους διαιτητές, έστω και αν ήταν εκτός αποστολής και έβλεπε το ματς από τις κερκίδες!

Στις 15 Μαΐου η ουκρανική ομοσπονδία ανακοίνωσε την 12μηνη τιμωρία του Ζοζούλια η οποία μειώθηκε κατά το ήμισυ λόγω της δήλωσης μεταμέλειας του ποδοσφαιριστή και τη μέχρι τότε καλή συμπεριφορά του στα γήπεδα.

Ο Ουκρανός φορ ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και τους διαιτητές, αλλά η Ομοσπονδία της χώρας του ήταν υποχρεωμένη να περάσει την τιμωρία του στο TMS (η παλιά καλή «μπλε κάρτα») του παίκτη κάτι που επιβεβαίωσε και ο Γ.Γ της Ομοσπονδίας της Λίγκας λέγοντας: «Εχει περαστεί στο TMS των μεταγραφών της FIFA η τιμωρία και εμείς θα στείλουμε τα χαρτιά στην ομοσπονδία της χώρας που θα πάρει μεταγραφή».

Συνήθως οι ποινές ποδοσφαιριστών αναγράφονται στο TMS όταν αφορούν διεθνείς αγώνες, όχι εθνικών ομάδων, κάτι που ενδεχομένως να έφερνε πρόβλημα για την συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Για το ελληνικό πρωτάθλημα δεν υφίσταται, πάντως, κάποιο πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμη...