Η καριέρα του Κρέσπο είχε... ράμματα!

Από sdna.gr: Καμιά καριέρα και καμιά ζωή δεν χτίστηκε με «αν». Όμως, αν δεν του είχε σπάσει το μάγουλο ο Μαχαμαντού Ντιαρά, μπορεί όλα να ήταν καλύτερα για τον Χοσέ Άνγκελ Κρέσπο που «κλείνει» στον ΠΑΟΚ
Πηγή: sdna.gr
Η καριέρα του Κρέσπο είχε... ράμματα!

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να προσεγγίσεις μια ιστορία. Εκείνος που σου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι συνήθως ο καλύτερος! Ο Χοσέ Άνγκελ Κρέσπο Ρινκόν ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ποδοσφαιριστών και των αντρών γενικότερα που πρέπει να ευχαριστούν όποιον λάνσαρε τη μόδα με τα γένια!!

Ο ιδανικός τρόπος να κρύψεις τις ατέλειες και τα ελαττώματα στο σχήμα του προσώπου, όπως αποδεικνύει το φωτορεπορτάζ του πριν και του μετά. Κι αφού μάλλον ματαιόδοξα αναδείξαμε τις... τρίχες ως εντυπωσιακότερο γεγονός στη ζωή και στην καριέρα του Ισπανού αμυντικού, ας περάσουμε στο κυρίως θέμα μας.

Από την μικρή Lora Fc, ο Κρέσπο βρέθηκε στις ακαδημίες της Σεβίλλης σε ηλικία 16 ετών. Εντάχθηκε σταδιακά στη Β' ομάδα, σπούδαζε παράλληλα στο πανεπιστήμιο της Ανδαλουσιανής πρωτεύουσας και περίμενε την ευκαιρία του για να αναπτυχθεί στο σύστημα του συλλόγου που από στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας έμπαινε στην ακμή του.

Ο Χουάντε Ράμος ήταν ο πρώτος προπονητής που πίστεψε τον νεαρό αμυντικό, ο οποίος στο ξεκίνημά του του υπήρξε διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας. 18 χρονών και δέκα μηνών έκανε ντεμπούτο με τη Σεβίλλη και ήταν σε ευρωπαϊκό ματς κόντρα στην Μπόλτον του Στέλιου Γιαννακόπουλου!! Ακολούθησε το ντεμπούτο του στην Primera Division στις 21 Δεκεμβρίου του 2005 και δύο ακόμα ματς πρωταθλήματος σε εκείνη τη σεζόν.

Φυσιολογικά, την επόμενη χρονιά ήρθε ο πάγκος. Μηδενική συμμετοχή στη σεζόν 2006-07 μέχρι που το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών στον Καναδά ήρθε για να δώσει νέα ώθηση στην καριέρα του. Ο Κρέσπο συνέθετε την αμυντική τετράδα της Εθνικής Ισπανίας μαζί με τους Πικέ, Μπαραγάν και Βαγιέντε, με αποτέλεσμα να πάρει και νέα ευκαιρία στη Σεβίλλη.

«Δουλεύω σκληρά και ανυπομονώ να πάρω την ευκαιρία μου στην πρώτη ομάδα. Είμαι ταπεινός και πολύ συγκεντρωμένος. Μπορώ να παίξω κάθε θέση στην άμυνα και αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μου», δήλωνε στην προετοιμασία, όμως θα άλλαζε ο προπονητής για να μπορέσει να δει ξανά θέση στην ενδεκάδα. Και, δυστυχώς, όχι μόνο ο προπονητής.

Μια σειρά από... ατυχή γεγονότα!
Τον Σεπτέμβριο του 2007, όταν η ΑΕΚ ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη, δύο περιστατικά σημάδεψαν εκείνα τα παιχνίδια. Για την Ελλάδα, ήταν οι πυρκαγιές που κατάκαιγαν την Πελοπόννησο και για την ομάδα της Ανδαλουσίας ήταν ο σοκαριστικός θάνατος του Αντόνιο Πουέρτα. Το δεύτερο ήταν εκείνο που μέσα στη σεζόν θα άνοιγε την πόρτα της ενδεκάδας για τον Κρέσπο. Μαζί με τον Μανόλο Χιμένεθ που αντικατέστησε νωρίς τον Χουάντε Ράμος και εμπιστεύτηκε τον νεαρό αμυντικό.

«Ο Αντόνιο ήταν ένα φαινόμενο για τη Σεβίλλη. Η αριστερή πλευρά θα είναι πάντα δική του και με όλη μου την καρδιά θα κάνω ό,τι μπορώ για να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς του». Ο πολυθεσίτης Χοσέ Άνγκελ έβρισκε θέση – και βρίσκει ακόμα δουλειά – πότε ως δεξί μπακ, πότε ως αριστερό και πότε στο κέντρο της άμυνας. Βρέθηκε, όμως, και στο επίκεντρο για μια σειρά από ατυχή γεγονότα:

Μια εβδομάδα μετά το... δεύτερο ντεμπούτο του στη Σεβίλλη κι ενώ είχε αρχίσει να καθιερώνεται στην ενδεκάδα (σ.σ. ξεκινούσε βασικός για τρίτο σερί ματς) έρχεται το πρώτο χτύπημα. Ο Μαχαμαντού Ντιαρά τον χτυπάει με τον αγκώνα του και ο Κρέσπο αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο στο 41ο λεπτό με σπασμένο μάγουλο!

Ο νεαρός αμυντικός, στα 20 του χρόνια, ζήτησε από τους γιατρούς να τον αφήσουν να παίξει. Μερικές ώρες, τέσσερις πλάκες και 19 ράμματα αργότερα θα αντιλαμβανόταν ότι κάτι τέτοιο ήταν μάλλον αδύνατον! «Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Απλά στεναχωριέμαι γιατί ονειρευόμουν το ντεμπούτο μου στο Champions League», θα πει από το νοσοκομείο, αποδεχόμενος τη συγγνώμη του Ντιαρά που έσπευσε να του τηλεφωνήσει. «Πονάω πολύ αυτή τη στιγμή, αλλά θα γυρίσω πιο δυνατός».

Η καριέρα του έμελλε να σημαδευτεί από μικρά ή μεγαλύτερα περιστατικά που θα τον φέρνουν στο προσκήνιο για λάθος λόγους. Παράλληλα, δεν θα κατόρθωνε ποτέ να σταθεροποιήσει την απόδοσή του σε τέτοια επίπεδα, ώστε να καθιερωθεί στην ισπανική λίγκα. Ή σε οποιαδήποτε λίγκα.

Δεν... έπιασε ούτε στη Ρασίνγκ Σανταντέρ που βρέθηκε μετά τη Σεβίλλη, ούτε στην Μπολόνια, ούτε στην Ελλάς Βερόνα που δόθηκε δανεικός. Οι καλύτερες σεζόν του ήταν με την Πάντοβα στη Serie B τη σεζόν 2010-11 και με την Κόρντομπα τη σεζόν 2015-16.

Και εκεί, όμως, έμελλε να είναι πρωτοσέλιδο για τον λάθος λόγο. Τον προηγούμενο Γενάρη ήταν το... αθώο θύμα στο δρόμο του εκνευρισμένου Κριστιάνο Ρονάλντο και τη γλίτωσε φτηνά, αφού η μπουνιά δεν τον βρήκε γεμάτα στο πρόσωπο. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να πήγαινε για ένα ακόμα σπασμένο μάγουλο και μερικές δεκάδες ράμματα! Έγινε, πάντως, γνωστός με τη φωτογραφία του περιστατικού και με την τιμωρία του Πορτογάλου για την αποβολή.

Η Άστον Βίλα δεν περίμενε ένα τέτοιο συμβάν για να τον αποκτήσει. Λέγεται πως ήταν στο συρτάρι της από το 2008, αλλά οι συνθήκες έφεραν τη μεταγραφή να γίνει το 2015. Ο Τιμ Σέργουντ τον υποδεχόταν με ενθουσιασμό το προηγούμενο καλοκαίρι.

«Θέλαμε έναν παίκτη που μπορεί να παίξει όλες τις θέσεις στην άμυνα και ο Χοσέ είναι ακριβώς αυτό. Έχει παίξει παντού στο ισπανικό πρωτάθλημα, ακόμα και ως αριστερό μπακ κόντρα στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι παίκτης της ομάδας και τέτοιους θέλουμε να έχουμε».

Φυσικά και τίποτα δε θα πήγαινε καλά... Ο ενθουσιασμένος με τη μεταγραφή του Χοσέ Άνγκελ Κρέσπο θα αποχωρούσε τραυματίας στο πρώτο του ματς, ένα φιλικό ματς, και θα επέστρεφε μετά από ένα μήνα στην ενεργό δράση.

Πρόλαβε να κάνει ντεμπούτο κόντρα στην Στόουκ Σίτι και μετά ο προπονητής που τον είχε επιλέξει απολύθηκε και δε χωρούσε στα πλάνα του νέου τεχνικού. Υποβιβάστηκε στη δεύτερη ομάδα και τον Γενάρη μάλλον φυσιολογικά δόθηκε δανεικός στην Ράγιο Βαγιεκάνο.

Η τύχη, θέλουν να λένε οι αισιόδοξοι άνθρωποι, ευνοεί όσους την κυνηγούν. Κάποια στιγμή μπορεί να ευνοήσει και τον Χοσέ Άνγκελ Κρέσπο...

Διαβάστε ακόμη...