Μια ξεφτίλα κι ένας Βασιλειάδης…

Από inpaok.com: Φροντίζω πάντα να βλέπω με συμπάθεια την προσπάθεια που καταβάλει ο μπασκετικός ΠΑΟΚ κάθε χρόνο, χωρίς να έχει σχεδόν τίποτα με το μέρος του. Ούτε χρήματα, ούτε συμπαράσταση από τον κόσμο της ομάδας, ούτε οικονομικούς παράγοντες ή ισχυρούς χορηγούς, ούτε επιρροή, ίσως ούτε και την προβολή που θα του άρμοζε.
Πηγή: inpaok.com
Μια ξεφτίλα κι ένας Βασιλειάδης…

Ο αγώνας του Μπάνε Πρέλεβιτς και των συνεργατών του για μια "καθαρή" ΚΑΕ ήταν πραγματικά δύσκολος κι επώδυνος τα τελευταία πέντε χρόνια. Ήταν ο πρώτος και ο βασικός στόχος μιας διοίκησης που είχε ελάχιστους στο πλευρό της. Παρόλα αυτά, έφτασε στο σημείο να φέρει την κατάσταση σχεδόν στο " ίσα βάρκα, ίσα πανιά". Στο σημείο μηδέν, από τον οποίο ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξαναχτιστεί από την αρχή, βασισμένος όμως πλέον σε κεφάλαια και όχι στην καλή διαχείριση. Εφόσον επενδυτής δεν υπάρχει, δε βρέθηκε ή δεν αναζητήθηκε, ο Δικέφαλος θα συνεχίσει να χαρακτηρίζεται από τη "χρυσή" μετριότητα, μέχρι που να... βαρεθούν κι οι ίδιοι αυτοί που τον κουμαντάρουν.

Το σχεδόν... καταραμένο PAOK Sports Arena θα παραμείνει άδειο και βουβό στο 95% των αγώνων της σεζόν, η ομάδα θα παλεύει αξιοπρεπώς αλλά η κατάντια και η απομυθοποίηση ενός μπασκετικού συλλόγου που δικαιωματικά ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, θα παραμένει.

Αυτή η κατάντια δεν είναι τόσο αγωνιστική. Σιγά το πρωτάθλημα άλλωστε... Είμαι σίγουρος ότι ο Δικέφαλος θα φτιάξει και πάλι μια ανταγωνιστική ομάδα που θα βρίσκεται και πάλι σε αυτές τις τόσο ανούσιες θέσεις, 3ος-4ος-5ος... Θέσεις που δεν οδηγούν πουθενά, που δεν προσφέρουν κανένα κίνητρο.

Κατάντια είναι όμως όλο το... γύρω-γύρω. Με τρανταχτό παράδειγμα την υποτιθέμενη επιτυχία διεξαγωγής φιλικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με αφορμή τα 90 χρόνια του συλλόγου. Κάτι το οποίο -θεωρητικά- θα ήταν το χάιλαϊτ της χρονιάς που δε θα έχει τίποτα το φοβερό να επιδείξει. Αλλά ούτε καν αυτό, το επίσης υποτιμητικό, δεν μπορεί ισχύσει. Αφού διαβάσαμε τις πομπώδεις δηλώσεις ανθρώπων του ΠΑΟΚ και του Δημήτρη Ιτούδη για αυτόν τον αγώνα, λίγες μέρες μετά, μάθαμε ότι η Ρωσική ομάδα θα βρεθεί στην Ελλάδα για πολλές μέρες και έχει "κλείσει" ματς σχεδόν με όλες τις ομάδες. Μόνο τον Ίκαρο Σερρών δεν είδαμε. Άρης, ΆΕΚ και Παναθηναϊκός θα έχουν επίσης την... τιμή ενός τέτοιου αγώνα προετοιμασίας με την ομάδα του Ιτούδη. Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας...

Όσο για το θέμα Βασιλειάδη; Ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να κρατήσει και να εμπνεύσει ούτε τους δηλωμένους "ασπρόμαυρους" παίκτες. Με τι προοπτική να έμενε δηλαδή; Το λάθος του Κώστα ήταν που ήρθε πέρσι στην ομάδα, όχι που έφυγε φέτος. Λάθος ήταν που δε μίλησε όταν έπρεπε να μιλήσει. Λάθος είναι να κάνεις θυσίες, εκεί που ξέρεις ότι δε θα αναγνωριστούν. Τώρα τα "λούζεται"...

Θόδωρος Χαστάς

Διαβάστε ακόμη...