H πορεία και οι σταθμοί της καριέρας του Κρέσπο! (pics)

Από sdna.gr: O ΠΑΟΚ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Αστον Βίλα για τον Χοσέ Ανχελ Κρέσπο και το SDNA σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για την πορεία του 29χρονου Ισπανού κεντρικού αμυντικού...
Πηγή: sdna.gr
H πορεία και οι σταθμοί της καριέρας του Κρέσπο! (pics)

To SDNA σας αποκάλυψε τις προχωρημένες επαφές του ΠΑΟΚ με την Αστον Βίλα και τον ίδιο τον παίκτη για την απόκτησή του. Ποιος είναι όμως ο Χοσέ Ανχελ Κρέσπο; Ποια η διαδρομή της καριέρας του;

Το SDNA συγκέντρωσε όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τον 29χρονο αμυντικό που ετοιμάζεται να γίνει κάτοικος... Τούμπας και σας τα παρουσιάζει...

Γεννήθηκε τον Φλεβάρη του 1987 στην Ανδαλουσία, στην περιοχή Λόρα Ντελ Ρίο.

Από μικρή ηλικία έδειξε την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και φυσικά η ομάδα της Σεβίλλης ήταν αυτή που λόγω και της καταγωγής του, τον μύησε στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, με την οποία κατάφερε να ζήσει αξέχαστες στιγμές, αλλά κατακτήσεις τίτλων, αφού συνολικά πανηγύρισε δύο κατακτήσεις του Europa League, μία κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, ενώ σε ό,τι αφορά τους εγχώριους τίτλους πανηγύρισε το Copa Del Ray τη σεζόν 2006-2007, αλλά και την κατάκτηση του Ισπανικού Σούπερ Καπ την επόμενη χρονιά.

Ο Κρέσπο, κατάφερε πολύ γρήγορα να ξεχωρίσει με το ταλέντο του και το 2005 πήρε προαγωγή από τα τμήματα υποδομής του ισπανικού συλλόγου και έκανε ντεμπούτο στην Ισπανική Λίγκα, στο παιχνίδι με τη Χετάφε, με τον Χουάντε Ράμος να του εμπιστεύεται μία θέση στο αρχικό σχήμα της ομάδας του.

Εκείνη τη σεζόν αγωνίστηκε σε δύο ακόμα παιχνίδια, κόντρα στη Χετάφε και πάλι, αλλά και την Μάλαγα, ενώ είχε ως συμπαίκτες του μεταξύ άλλων και δύο γνώριμους στο ελληνικό κοινό παίκτες από τη θητεία τους στον Ολυμπιακό, τον Εντσο Μαρέσκα και τον Χαβιέ Σαβιόλα.

Η αρχική θέση που τον χρησιμοποίησε ο Ράμος, ήταν αυτή του αριστερού φουλ μπακ, στην πορεία όμως ξεχώρισε για τα ηγετικά του χαρακτηριστικά, την ταχύτητα και το ύψος του (1,84) και έκανε καριέρα ως κεντρικός αμυντικός.

Στη Σεβίλλη ο Ανχελ Κρέσπο παρέμεινε μέχρι και τη σεζόν 2008-2009, χωρίς όμως να έχει γενικώς πολλές συμμετοχές. Εκείνη τη σεζόν ενδιαφέρθηκε γι' αυτόν η Αστον Βίλα, ωστόσο το «φλερτ» δεν κατέληξε σε γάμο, με τον Ισπανό αμυντικό να παραχωρείται δανεικός στην Ράσινγκ Σανταντέρ. Εκεί έκανε 13 συμμετοχές και στο τέλος εκείνης της σεζόν, ήρθε η ώρα για την μεταγραφή του στο εξωτερικό.

H Πάντοβα, η μεταγραφή στην Μπολόνια και η Βερόνα

Πρώτος του σταθμός η Ιταλία και η Πάντοβα.

Ο Κρέσπο, έδεσε με το «καλημέρα» εκεί και έπαιξε σε 43 παιχνίδια. Μάλιστα, οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του, ανάγκασαν την Μπολόνια να βγάλει το ποσό του 1,6 εκ. ευρώ από τα ταμεία της για να τον αποκτήσει. Εκεί, βρήκε ως συμπαίκτη του ένα δικό μας παιδί, τον Παναγιώτη Κονέ.

Τα πράγματα ωστόσο δεν είχαν την τροπή που θα ήλπιζε. Στη Μπολόνια, ο Κρέσπο δεν «κόλλησε», δεν βρήκε τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμούσε, με αποτέλεσμα να ζητήσει να φύγει, με τη Βερόνα να σπεύδει αμέσως να τον αποκτήσει ως δανεικό. Κατά σύμπτωση και πάλι είχε ως συμπαίκτη του έναν ακόμα Ελληνα παίκτη, τον Βαγγέλη Μόρα.

Η σεζόν εκείνη, δεν είχε καμία σχέση με την προηγούμενη, αφού ολοκληρώθηκε με τη Βερόνα να κερδίζει το εισιτήριο της ανόδου για τη Serie A και τον Κρέσπο να αφήνει γενικώς καλές εντυπώσεις.

Κάπως έτσι επέστρεψε στην Μπολόνια και τελικώς παρέμεινε στο ρόστερ της, αφού κατάφερε να πείσει τον Στέφανο Πιόλι, πως άξιζε μία δεύτερη ευκαιρία. Η δεύτερή του θητεία ήταν καλύτερη, έπαιξε σε δέκα παιχνίδια, σκόραρε ένα γκολ, ενώ εκείνη τη χρονιά η ελληνική παρέα μεγάλωσε ακόμα περισσότερο στην Μπολόνια με την προσθήκη και του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Η... επιστροφή στην πατρίδα

Τρία χρόνια μακριά από την πατρίδα του ήταν πολλά για τον Κρέσπο, που στις 1 Ιουλίου του 2015, ανακοινώθηκε η απόκτησή του από την Κόρντομπα, η οποία πλήρωσε στην Μπολόνια, 250.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Στην Κόρντομπα, ο Κρέσπο είχε μία από τις πιο γεμάτες του χρονιές με 27 συνολικά συμμετοχές.

Οι εξαιρετικές του επιδόσεις, έκαναν τους ανθρώπους της Αστον Βίλα, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούσαν την πορεία του, να τον αποκτήσουν, με τον Κρέσπο, να υπογράφει τριετές συμβόλαιο, ενώ η Κόρντομπα από την πώλησή του έβαλε στα ταμεία της περίπου 650.000 ευρώ.

Πέρασε και δεν... ακούμπησε

Το... όνειρο της Αγγλίας, όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού δεν είχε την κατάληξη που θα περίμενε ο ίδιος.

Ο Ανχελ Κρέσπο, φόρεσε τη φανέλα της Βίλα, όλο κι όλο μία φορά, στο παιχνίδι κόντρα στην Στόουκ, με τη Βαγιεκάνο, να τον αποκτά ως δανεικό τον Ιανουάριο, με τον 29χρονο να επιστρέφει στην πατρίδα του, έπειτα από μόλις έξι μήνες.

Ο υποβιβασμός της Αστον Βίλα, σε συνδυασμό με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της, έφεραν τον Κρέσπο, στην πόρτα της εξόδου παρά το συμβόλαιο που είχε σε ισχύ. Ο ΠΑΟΚ εδώ και καιρό βολιδοσκοπούσε την περίπτωσή του, ξεκίνησε επαφές με την Αστον Βίλα και πλέον ο Κρέσπο βρίσκεται μία... ανάσα μακριά από την Τούμπα.

Διαβάστε ακόμη...