Στο όριο οι ξένοι του ΠΑΟΚ

Από inpaok.com: Η νέα σεζόν για τον ΠΑΟΚ ξεκινά, με την πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ του Δικεφάλου να έχει οριστεί για την Τετάρτη (22/6).
Πηγή: inpaok.com
Στο όριο οι ξένοι του ΠΑΟΚ

Τα νέα πρόσωπα στην προπόνηση των «ασπρόμαυρων», θα είναι οι Λέο Μάτος, Εβγέν Σάχοφ, Τζάλμα Κάμπος και Ματέους Λέιτε, εφόσον ολοκληρωθούν τα τυπικά και ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ανακοινωθεί από τον ΠΑΟΚ.

Η προετοιμασία του Δικεφάλου, ωστόσο ξεκινά με έναν... πονοκέφαλο για τους επιτελείς των «ασπρόμαυρων», καθώς αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ στο ρόστερ του διαθέτει 5 μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές, βρίσκεται δηλαδή στο επιτρεπτό όριο της διοργανώτριας αρχής για τους ξένους παίκτες.

Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή στο δυναμικό του Δικεφάλου ανήκουν οι Φακούντο Περέιρα, Εγιάλ Γκολάσα, Ζάιρο, Λέο Μάτος και Εβγέν Σάχοφ, με κοινό παρανομαστή των πέντε ποδοσφαιριστών, να είναι το ότι κανείς τους δεν είναι κάτοχος διαβατηρίου χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αντίθετα ο νεοαποκτηθείς Τζάλμα και -καλός εχόντων των πραγμάτων- ο Ματέους, είναι και οι δύο κάτοχοι Πορτογάλικού διαβατηρίου, κάτι που τους κάνει να λογίζονται κανονικά ως κοινοτικοί και να μην καταλαμβάνουν θέση ξένου.

Κοινοτικοί παίκτες θεωρούνται οι παίκτες από τις εξής χώρες και ενώσεις (δεν εμπίπτουν στον περιορισμό Γ)

1) Ρωσία, Τουρκία, Κροατία, Σερβία, Βοσνία, Αλβανία.

2) Αλγερία, Μαρόκο, Τυνησία

3) Ευρωπαϊκή Ένωση (Αγγλία, ΆγιοςΜαρίνος, Ανδόρρα, Αυστρία, Β.Ιρλανδία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία,
Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νησιά Φερόες, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουαλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σκωτία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία).

Διαβάστε ακόμη...