O Mακ, το παιδομάζωμα και το δεύτερο σπίτι

Από thessports.gr: Μεγάλη μέρα η σημερινή για τον Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος με την φανέλα της Εθνικής Σλοβακίας θα αντιμετωπίσει την Αγγλία.
Πηγή: thessports.gr
O Mακ, το παιδομάζωμα και το δεύτερο σπίτι

Είναι η χώρα στην οποία στην πραγματικότητα έμαθε ποδόσφαιρο, η χώρα που του γεννά αναμνήσεις και απέναντί του θα βρει σήμερα παιδιά, με τα οποία μεγάλωσαν μαζί...

Ο Μακ έφυγε από το σπίτι του στην Μπρατισλάβα σε ηλικία 14 ετών, στο παιδομάζωμα, που επιχείρησε τότε η Μάντσεστερ Σίτι στην Σλοβακία. Ήταν αναμέσα στα παιδιά, που επέλεξαν οι σκάουτ της Σίτι, όπως και ο συμπατριώτης του, Βλάντιμιρ Βάις, που έπαιξε και στον Ολυμπιακό.

Ο Σλοβάκος επιθετικός του ΠΑΟΚ έφυγε από την οικογένειά του και μπήκε στον κόσμο της Μάντσεστερ Σίτι.

"Πήγα πολύ μικρός εκεί, αποχωρίστηκα την οικογένειά μου, η ομάδα όμως είχε φροντίσει για τα πάντα. Έμενα σε μία ανάδοχη αγγλική οικογένεια, που είχε επιλέξει η Μάντσεστερ Σίτι, ουσιαστικά αυτοί με μεγάλωσαν και έχουμε επαφή ακόμη. Πήγα σχολείο, έκανα καθημερινά προπονήσεις", είπε ο Μακ στο Thessports, όταν του ζητήσαμε σε ανύποπτη στιγμή ένα σχόλιο για την αγγλική εμπειρία του.

Εκεί στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι, ο Μακ έμαθε ποδόσφαιρο παρέα με παιδιά όπως ο Βέλγος Ντετρίκ Μπογιάτα της Σέλτικ, ο Φρέντερικ Βέσελι της Λουγκάνο, που είναι με την Εθνική Αλβανίας στο Euro, o Σουηδός Τζόν Γκουιντέτι της Θέλτα Βίγκο, ο Ντάνιελ Στάριτζ της Λίβερπουλ, ο Άνταμ Κλέιτον, ο βασικός χαφ της Μίντλεσμπρο ή ακόμη κι ο Ομάρ Ελαμπντελάουι. Ναι, ο Μαροκινός με νορβηγικό διαβατήριο, δεξιός μπακ του Ολυμπιακού ήταν συμπαίκτης του Μακ στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι!

Ο Μακ συνέπεσε χρονικά στη Σίτι, και με τον τερματοφύλακα της Αγγλίας, Τζο Χαρτ, ο οποίος ήταν στην πρώτη ομάδα, αλλά δεν έπαιξε ποτέ στην Κ21, όταν σ΄ αυτήν έπαιζε ο Μακ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...