«Ολα τα λεφτά» για 9άρι και 10άρι στον ΠΑΟΚ

Από metrosport.gr: Η βασική επιθυμία των επιτελών του ΠΑΟΚ είναι να κάνουν την υπέρβαση (με εντολή Σαββίδη) για την ενίσχυση στις θέσεις το 9άρι και το 10άρι.
Πηγή: metrosport.gr
«Ολα τα λεφτά» για 9άρι και 10άρι στον ΠΑΟΚ

Επιθετική πολιτική ακολουθεί ο ΠΑΟΚ για την ενίσχυσή του και αυτό φαίνεται από τις πρώτες κινήσεις που έχουν γίνει με την ανακοίνωση της απόκτησης τριών παικτών (Λέο Μάτος, Σάχοφ και Τζάλμα Κάμπος) και την διαφαινόμενη συμφωνία με τον Βραζιλιάνο Ματέους.

Η βασική επιθυμία των επιτελών του ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή είναι η απόκτηση ενός τουλάχιστον ικανού σέντερ μπάκ, ενός τερματοφύλακα, ενός αμυντικού μέσου, ενός επιθετικού με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που έχει ο Κλάους και ενός επιτελικού μέσου.

Υπάρχουν ανοιχτά «μέτωπα», οι συζητήσεις ήταν συνεχόμενες ακόμη και χθες όπου οι περισσότεροι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τις τελευταίες ημέρες ανάπαυλας καθώς από την Τρίτη αρχίζει η προετοιμασία της ομάδος για τους πρώτους αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό που προκύπτει ως στοιχείο του ρεπορτάζ και μπορούμε να το μεταφέρουμε, είναι πως στην Μικράς Ασίας είναι διατεθειμένοι να κάνουν την υπέρβαση (με εντολή Σαββίδη) για το 9άρι και το 10άρι. Για έναν επιθετικό, ο οποίος θα έχει ιδιαίτερη έφεση στο σκοράρισμα και θα μπορεί να παίξει με άνεση στην κορυφή της επίθεσης αλλά και σε ρόλο δεύτερου επιθετικού. Παράλληλα θέλουν να «σπρώξουν» ζεστό χρήμα για την απόκτηση ενός καθαρόαιμου 10αριού, ενός επιτελικού μέσου που λείπει αυτή την στιγμή από το ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Το σκεπτικό ειδικά για το 10άρι είναι απλό. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν τέτοιο παίκτη που θα μπορεί να παίξει με άνεση στο 4-3-2-1 και στο 4-3-3 που έδειξε πως προτιμά ο Ιβιτς στους επίσημους αγώνες που καθοδήγησε την ομάδα.

Παράλληλα όμως ο επιτελικός μέσος που θα αποκτηθεί, θα πρέπει να έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί με άνεση στο 4-4-2, όταν δηλαδή αποφασίσει ο προπονητής να τροποποιήσει την διάταξη της ομάδας ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν σε ένα παιχνίδι.

Το κλασικό 10άρι είναι αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ κάτι που έγινε αντιληπτό την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Εμμέσως πλην σαφώς αυτό τον ρόλο μπορεί να τον παίξει ο Σάχοφ, όμως δεν είναι καθαρόαιμο δεκάρι, όπως και ο Τσίμιροτ που μπορεί να αξιοποιηθεί σε άλλους ρόλους. Το συμπέρασμα είναι πως υπάρχει διάθεση να δοθεί ένα σεβαστό ποσό τόσο για το 9άρι όσο και για το 10άρι χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί ποιο θα είναι το ύψος του για αυτές τις κινήσεις.

Μέχρι αυτή την στιγμή, πρέπει να αναφέρουμε πως ο ΠΑΟΚ διέθεσε τα χρήματα για τις μεταγραφές που έκανε σε συμβόλαια παικτών (λειτουργώντας έξυπνα), όπως συνέβη με τους Λέο Μάτος, Σάχοφ, Τζάλμα Κάμπος και λογικά του Ματέους. Δεν έδωσε δηλαδή χρήματα σε ομάδες για τους παίκτες.

Για το 9άρι και το 10άρι όμως υπάρχει διάθεση να δοθούν παραπάνω χρήματα (εάν αυτό απαιτηθεί) στην περίπτωση που οι παίκτες δεσμεύονται με συμβόλαια με τις ομάδες τους.

Διαβάστε ακόμη...