Κεφάλαιο ΠΑΟΚ-Βασιλειάδης – Οι αλήθειες που δεν γράφτηκαν …

Από basketplus.gr: Είναι ορισμένα πράγματα στη ζωή που δεν μπορείς να τα εξηγήσεις, όμως συμβαίνουν και σε πληγώνουν.
Πηγή: basketplus.gr
Κεφάλαιο ΠΑΟΚ-Βασιλειάδης – Οι αλήθειες που δεν γράφτηκαν …

Όσο και αν προσπαθήσεις να αλλάξεις κάποιες στιγμές είναι αδύνατον να γνωρίζεις πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή, γιατί η αλήθειες πρέπει να γράφονται για να βγαίνουν συμπεράσματα.

Επειδή πολύς ντόρος έγινε για την μετακίνηση του Κώστα Βασιλειάδη στην ΑΕΚ θα προσπαθήσω να βάλω σε μια σειρά την σχέση ΠΑΟΚ-Βασιλειάδη και Βασιλειάδη-ΠΑΟΚ.

Ίσως σε κάποιους να μην αρέσει, πάντως θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι πάντοτε έχει δυο όψεις ένα νόμισμα και ο καθένας δικαιούται να λέει την άποψη του.

Ωστόσο σαλιάρηδες, ξερόλες, γνώμες καφενείου και γενικά τυπάκια που θέλουν να κάνουν εντύπωση, χωρίς να έχουν πατήσει το πόδι τους ούτε σε έναν αγώνα του μπασκετικού ΠΑΟΚ δεν μπορεί κανείς να τους πάρει σοβαρά.

Καταρχήν κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Κώστας Βασιλειάδης είναι ΠΑΟΚΤΣΗΣ και το έχει δείξει πολλάκις. Εκεί όμως ξεκινάει η δική του ταλαιπωρία.

Κάθε φορά, από την στιγμή που έφυγε από τον ΠΑΟΚ με σκοπό κάποια στιγμή να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του και να παραμείνει, έπεφτε στην «παγίδα» των συναισθημάτων του και των πικρόχολων σχολίων.

Το μεγάλο λάθος του Βασιλειάδη ήταν και παραμένει ότι δυο φορές που επέστρεψε πίσω δεν μέτρησε καθόλου τις συνθήκες που ήταν ακατάλληλες να παίξει το μπάσκετ που ξέρει καλά και ουσιαστικά αναλώθηκε σε πράγματα εκτός αγωνιστικού κάτι που τον έφθειρε.

Ίσως τελικά ένας ψυχρός επαγγελματίας έχει καλύτερη αντιμετώπιση από έναν άλλον που όταν δείχνει την φανέλα και φιλάει το σήμα της ομάδας γεμίζει από συναισθήματα.

Πριν φτάσουμε στο περσινό καλοκαίρι που επέστρεψε για 3η φορά ο Βασιλειάδης στον ΠΑΟΚ θα κάνουμε ένα flash-back από την ημέρα που ήρθε πιτσιρικάς από το Κιλκίς στην ομάδα.

Ο Κώστας Βασιλειάδης κατάφερε σε μια 6ετία, από το 2000 έως το 2006 να δείξει το μεγάλο ταλέντο του και λόγω προβλημάτων που υπήρχαν στην ΚΑΕ να πάρει μεταγραφή στη Ισπανική Μαλαγα. Ο ΠΑΟΚ τότε είχε βάλει στα ταμεία του από την πώληση ένα ποσό της τάξης των 400 χιλιάδων ευρώ και μάλιστα ο μικρός Κώστας τότε είχε χαρίσει και 50 χιλιάδες ευρώ από τα δεδουλευμένα του.

Το 2006 με την Μάλαγα κατακτά το πρωτάθλημα Ισπανίας παίζει Ευρωλίγκα όμως στις 12 Ιουλίου 2007 ο Ολυμπιακός μαζεύοντας ότι καλύτερο από Έλληνες υπογράφει τριετές συμβόλαιο μαζί του. Μένει ένα χρόνο στην Αθήνα και επιστρέφει στο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2008-09, σε μία προσπάθεια της νέας διοίκησης να επαναφέρει την ομάδα στις επιτυχίες αλλά και στην Ευρωλίγκα. Γίνεται ξανά αρχηγός της ομάδας.

Βασική σημείωση για όσους δεν γνωρίζουν. Ο Βασιλειάδη ήθελε όσο τίποτα να επιστρέψει και άφησε ένα σίγουρο και πλουσιοπάροχο συμβόλαιο τριετίας, δεχόμενος για την τρέλα του ένα μικρό μέρος του συμβολαίου από τον Ολυμπιακό για να πάει στον ΠΑΟΚ (οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος έκαναν μεγάλη παραχώρηση για να τον αφήσουν ελεύθερο μετά από δική του επίμονη στάση για επιστροφή).

Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνο το διάστημα που έκαναν τα πάντα να χαλάσουν την μετακίνηση του από τον Ολυμπιακό στον ΠΑΟΚ, όμως η ξεκάθαρη στάση του Βασιλειάδη έδωσαν την ελευθερία του. Υπογράφει συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι (21/08/2008) με ένα ποσό 250 χιλιάδων ευρώ.

Όσα επακολούθησαν είναι γνωστά με την περιπέτεια του Δρόσου και την εμπλοκή του στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Τα οικονομικά προβλήματα για μια ακόμη φορά αναγκάζουν τον Βασιλειάδη μαζί με τον Μουλαομέροβιτς χωρίς να πάρουν φράγκο να αποχαιρετήσουν την ομάδα τον Ιανουάριο του 2009.

Ο Βασιλειάδης χαρίζει 110 χιλιάδες ευρώ δεδουλευμένα από τα 250 χιλιάρικα και αφήνει όλο το συμβόλαιο του ανέγγιχτο πηγαίνοντας να παίξει στο Μοντεγκραναρο.

Τότε όσοι τον γνωρίζουν πολύ καλά είχε πει ο ίδιος ότι «δύσκολα θα ξαναεπιστρέψω στον ΠΑΟΚ διότι η κατάσταση είναι πολύ άσχημη για τον σύλλογο. Θα είμαι όμως πάντα κοντά σαν φίλαθλος».

Μετά από ένα πέρασμα από την Ομπραδόιρο του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα τη σεζόν 2009-2010 και την Μπιλμπάο Μπάσκετ την τριετία 2010-2013, τη σεζόν 2013-2014 αγωνίζεται στην Τουρκική Αναντόλου Εφές με την οποία παίζει στην Ευρωλίγκα και στο τούρκικο πρωτάθλημα. Το 2014 υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με την ισπανική Ουνικάχα Μάλαγα.

Το καλοκαίρι του 2015 η βόμβα σκάει. Στις 20/08/2015 ο Βασιλειάδης ανακοινώνεται και επίσημα από την ομάδα της καρδιάς του, τον ΠΑΟΚ. Ο 32χρονος γκαρντ μετά από πολλές ημέρες συζητήσεων και υπομονής αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον «Δικέφαλο του Βορρά» μια είδηση που σκορπίζει θύελλα ενθουσιασμού στις τάξεις των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, καθώς ένα δικό τους παιδί της κερκίδας θα φορούσε και πάλι τα ασπρόμαυρα.

Είναι ένα όνειρο δικό του η επιστροφή και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή ήθελε συνεργασία 3ετιας για να είναι ο "σημαιοφόρος" της αναγέννησης που ξεκίνησε στον ΠΑΟΚ.

Το μεγάλο λάθος για μια ακόμη φορά του Βασιλειάδη ήταν ότι έβαλε στην άκρη πάλι το οικονομικό. Η συμφωνία απέβλεπε 50 χιλιάδες ευρώ που θα λάμβανε το μεγαλύτερο μέρος την επόμενη αγωνιστική περίοδο!!!

Επίσης κανείς δεν μπορούσε να του εγγυηθεί συμβόλαιο τριετίας, αφού δεν υπήρχε επενδυτής παρόλο που οι διοικητικοί κύκλοι της ΚΑΕ την τελευταία διετία έφερναν τον Ιβάν Σαββίδη κάθε χρόνο να αναλαμβάνει και το μπάσκετ.

Ο Βασιλειάδης δέχεται να παίξει ουσιαστικά με ψίχουλα έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι μπορεί στο τέλος της χρονιάς να υπάρξουν εξελίξεις με τον ερχομό του επενδυτή και θυσιάζει τις οικονομικές του απολαβές.

Βασική σημείωση και εδώ ότι είχε προτάσεις το καλοκαίρι του 2015 να υπογράψει στην Ιταλία (Βενέτσια) και την Γερμανία (Μπαγερν) με 250 χιλιάδες ευρώ.

Η χρονιά που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 είχε και πάλι πολλά πάνω-κάτω. Μπροστά από όλους ο Βασιλειάδης ο οποίος δεν δίσταζε ποτέ να παίρνει τις ευθύνες του αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές.

Ο ερχομός του Σχορτσανίτη πιστώνεται και στον ίδιο άσχετα αν αποδείχτηκε αποτυχημένη επιλογή για την ομάδα.

Στις 29 Οκτωβρίου σε μια κατάθεση ψυχής στο basketplus.gr. μετά το άσχημο αποτέλεσμα με την Μπεσίκτας για το Eurocup είχε πει ότι παίρνει την ευθύνη πάνω του εξηγώντας τι φταίει για τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα για την ομάδα του. «Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια δεν είχα καθόλου καλή εικόνα στο γήπεδο και ήμουν κατώτερος από όσα περιμένει η ομάδα από εμένα. Είναι εξ ολοκλήρου δικό μου φταίξιμο οι 4 ήττες», λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο αρχηγός του ΠΑΟΚ και συνεχίζει «Φταίω εγώ... Πρέπει να βρω και πάλι το καλό μου εαυτό, για να μπορέσω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών της ομάδας. Θα μπορούσα να είχα βοηθήσει περισσότερο τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου και δεν το έκανα».

Ακολουθεί το στραπάτσο από τον Φάρο και τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα χάνει την διάθεση της και γενικότερα τον βασικό στόχο της. Ο Βασιλειάδης παίζει με ενέσεις στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη στο «Παλατάκι» όμως το πρόβλημα τραυματισμού του (πελματιαία απονεύρωση) τον κρατάει για ενάμιση μήνα μακριά από τους αγώνες από τον Ιανουάριο 2016.

Ο Κώστας Βασιλειάδης περνάει το δικό του Γολγοθά, καθώς το πρόβλημα τραυματισμού στο πέλμα τον αφήνει για μεγάλο διάστημα εκτός προπονήσεων και ουσιαστικά δεν του επιτρέπει να ακολουθεί το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ.

«Όσοι έχουν αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα μπορούν να καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή να παλεύει να αγωνιστεί και οι πόνοι να μην τον αφήνουν ούτε να πατήσει παρκέ» δηλώνει ο Βασιλειάδης αποκλειστικά στο basketplus.gr «Ήταν πραγματικά ένα πολύ δύσκολο διάστημα για εμένα. Παλεύεις με τον εαυτό σου και παρακαλάς κάθε φορά όταν πατάς να μην νιώθεις ενοχλήσεις. Εφιάλτης... Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον γιατρό μου τον Κώστα Σαμαρά, τους φυσιοθεραπευτές Δημήτρη Αυτοσμίδη και Γιώργο Τσουκαλά που δεν με άφησαν ούτε λεπτό χωρίς φροντίδα. Έκαναν τα πάντα για να επανέρθω».

Η επιλογή του όμως να βάλει συγκεκριμένους πάτους στα παπούτσια αποδείχτηκε σωτήριο για τον ίδιο «Ο κύριος Νίκος Μπουρμπούλης μου επέδειξε τους βοηθητικούς πάτους στα αθλητικά μου παπούτσια και αυτό μου έδωσε μεγάλη ανακούφιση στο πέλμα μου για να μπορέσω τελικά να επιστρέψω και να μην πονάω. Τον ευχαριστώ πραγματικά για την βοήθεια που μου προσέφερε».

Ο διεθνής γκαρντ πάλευε για την επιστροφή του και μάλιστα από τις αρχές του 2016 έπαιζε τραυματίας για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Στις 23 Μαρτίου 2016 με αποκλειστικές του δηλώσεις στο basketplus.gr τονίζει «Αδιάφορος δεν ήμουν για την ομάδα. Ξέρουν όλοι πολύ καλά τι πέρασα για να επιστρέψω..», απαντώντας ουσιαστικά σε κάποιους κακοπροαίρετους και δήθεν που με ευκολία μπορούν να κάνουν κριτική για όλους για όλα.

Ο Βασιλειάδης δέχεται γκρίνιες εντός της ομάδας, όμως τα αφήνει όλα στην άκρη με σκοπό να μπορέσει να πετύχει κάτι καλό στα πλει-οφ.

Μάλιστα τους ξεκαθαρίζει ότι αν το πρόβλημα είναι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να αποχωρήσει.

Ο Μπανε Πρέλεβιτς προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες δεν δέχεται κάποιες προτάσεις που έρχονται στο τραπέζι για τον Βασιλειάδη και τον πείθει να μείνει μέχρι τέλους για το καλό της ομάδας.

Η συνέχεια γνωστή, ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρνει να αποκλείσει την ΑΕΚ από τα ημιτελικά και τελειώνει η χρονιά για όλους στον «Δικέφαλο του Βορρά». Έρχεται αμέσως πρόταση για τον Βασιλειάδη από την Ομπραντόιρο όπου πηγαίνει στο Σαντιάγκο για 22 μέρες και εισπράττει περισσότερα από όσο πήρε στον ΠΑΟΚ όλη την σεζόν.

Σημείωση και πάλι ο Βασιλειάδης για την χρονιά που ολοκληρώθηκε πήρε από τον ΠΑΟΚ 15 χιλιάδες ευρώ και του χρωστάνε ακόμη 35 χιλιάδες που θα λάβει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2016-17.

Ο διεθνής γκαρντ κάνει δηλώσεις ότι «Το κεφάλαιο για μένα ΠΑΟΚ τελείωσε». Αλήθεια πόσο έπρεπε να πονέσει για το καταλάβει.

Στο διάστημα αυτό όμως μέχρι να υπογράψει στην ΑΕΚ δέχεται ανεπίσημα πρόταση συνεργασίας από τον Άρη.

Μιλάει με τον Δημήτρη Πρίφτη δυο φορές, μια πριν συμφωνήσει ο Έλληνας τεχνικός με τους «κίτρινους» και ενώ ήταν ένα πόδι στην Μπάνβιτ για να τον πάρει μαζί του και μια ακόμη φορά όταν υπογράφει με τον Άρη.

Ο Πρίφτης του ζητάει να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης, όμως ο Βασιλειάδης τον ευχαριστεί και εξηγεί τους λόγους που δεν επιθυμεί να αγωνιστεί στον Άρη.

Έρχεται η πρόταση από την ΑΕΚ μιλάει με τον μάνατζερ του κατεβαίνει στην Αθήνα την περασμένη Δευτέρα (13/06/2016) και ουσιαστικά μετά από συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της «»Ένωσης» Μάκη Αγγελόπουλο και τον Γιούρι Ζντοβτς απαντάει θετικά σε συμβόλαιο συνεργασίας δυο ετών.

Ο Κώστας Βασιλειάδης έπραξε το σωστό και αυτό που θα έπρεπε να κάνει και από το καλοκαίρι του 2015. Η απόφαση του να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ ήταν λανθασμένη για μια ακόμη φορά, επηρεάστηκε από τα συναισθήματά του γυρίσει στην ομάδα που αγαπάει από μικρός.

Δεν στάθηκε όμως ούτε αυτή την φορά τυχερός, καθώς ήρθε με την ελπίδα μήπως αλλάξει κάτι στον ασπρόμαυρο σύλλογο. Οι συνθήκες δεν του επέτρεψαν να ονειρευτεί και να πανηγυρίσει έναν τίτλο με την αγαπημένη του ομάδα τον ΠΑΟΚ.

Ο ίδιος παρόλα που πόνεσε για όσα συμβαίνουν άφησε πίσω του την πίκρα και άνοιξε πάλι τα φτερά του. Αυτή την φορά δεν ξαναεπιστρέφει στον «Δικέφαλο του Βορρά», αφού υπάρχει αχαριστία και το χειρότερο κάποιοι εύκολα ξεχνούν τα πάντα και κρύφτηκαν πίσω από την δική του παρουσία φέτος στην ομάδα που λειτούργησε ως μαξιλαράκι.

Κανένας όμως δεν θα μπορέσει να σβήσει τα αγάπη του Κώστα Βασιλειάδη για τον ΠΑΟΚ, αφού το υποσχέθηκε στο γιο του.

Με τον μικρό Γιάννη θα έρχεται να βλέπει σαν φίλαθλος την ομάδα του, αφού όσο και αν τον απογοήτευσαν κάποιοι μέσα από το σύλλογο δεν θα κρατήσουν μακριά την αγάπη του.

Ο ίδιος σκεπτόταν πολύ καιρό να βγει και να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του, έκρινε όμως ότι και να έλεγε ορισμένα πράγματα δεν θα μπορούσε να ωφελήσει τον ΠΑΟΚ. Άλλωστε η σιωπή είναι χρυσός!

Απόστολος Μιχαλίτσιος

Διαβάστε ακόμη...