Ανατροπή στην ΕΠΟ, με διοικούσα Επιτροπή!

Από sdna.gr: Πιο κοντά από ποτέ –αν η διοίκηση της ΕΠΟ δεν αλλάξει στάση μέχρι την 30η Ιουνίου- θα πρέπει να θεωρείται η «ανατροπή» της από την ίδια τη ΦΙΦΑ με ορισμό διοικούσας Επιτροπής!
Πηγή: sdna.gr
Ανατροπή στην ΕΠΟ, με διοικούσα Επιτροπή!

Και τούτο δεν αποτελεί δημοσιογραφική εκτίμηση, αλλά σχεδόν πεποίθηση που υπάρχει διάχυτη πλέον στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης. Η οποία πορεύεται εδώ και καιρό, στο μείζονος σημασίας θέμα, έχοντας την Παγκόσμια Ομοσπονδία να «σκρινάρει» υπέρ των απόψεών της!

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής -ο οποίος όπως αποκαλύψαμε χθες στο sdna.gr ενημέρωσε τον Τζιάνι Ινφαντίνο και τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη για το περιεχόμενο των περιβόητων συνομιλιών Σάββα Θεοδωρίδη(Ολυμπιακός) - Φραγκίσκου Σωμαρακάκη (ΚΕΔ)- μιλώντας στους στενούς συνεργάτες του αναφέρει τις τελευταίες ημέρες ότι «πλέον η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ θα ενημερώνονται ΓΙΑ ΟΛΑ από την κυβέρνηση και όχι από την ΕΠΟ»!

Η χθεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας η οποία ουσιαστικά «στρέφεται» κατά της ίδιας της ΦΙΦΑ αρνούμενη να προχωρήσει στα συμφωνηθέντα με τη δήλωση εναντίον του Σταύρου Κοντονή αποτελεί ξεκάθαρη επιβεβαίωση ότι η ΕΠΟ δεν θα κάνει πράξη την εναρμόνιση του καταστατικού της σε ό,τι αφορά τον περιβόητο Κώδικα Δεοντολογίας (βάση του οποίου θα κληθούν και θα κριθούν οι «7» που εμπλέκονται στην υπόθεση της «Εγκληματικής Οργάνωσης»).

Θυμίζω το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ανακοίνωσηε: «Πρώτα θα επιλυθεί, με τρόπο άμεσο και οριστικό, το ζήτημα της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας της Ε.Π.Ο. απέναντι στις κρατικές παρεμβάσεις και στη συνέχεια το οργανωμένο ποδόσφαιρο θα επιληφθεί τυχόν προβλημάτων εναρμόνισης των κανονισμών του με βάση τις πάγιες ποδοσφαιρικές διαδικασίες και αρχές».

Η συγκεκριμένη θέση όχι μόνο αποτέλεσε... βούτυρο στο ψωμί του υφυπουργού Αθλητισμού αλλά εκνεύρισε πάρα πολύ τον απεσταλμένο της ΦΙΦΑ Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Τι συμβαίνει ήδη (και) μετά από αυτό; Ο κ. Κοντονής επαναφέρει διαρκώς στο τραπέζι των συζητήσεων του με τη ΦΙΦΑ την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ, όπως ο ίδιος εκτιμά, της πρωτοβουλίας από την πλευρά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για άμεση ανατροπή της νυν διοίκησης της ΕΠΟ και ορισμό Διοικούσας Επιτροπής μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ο κ. Κοντονής έχει θέσει το συγκεκριμένο θέμα πριν από πολλούς μήνες σε ομιλία του στην ελληνική Βουλή. Από τότε το επανέλαβε –και το επαναλαμβάνει- ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους συνομιλητές του: Τον Μισέλ Πλατινί, τον Τζιάνι Ινφαντίνο, τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη και εσχάτως τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Να υπενθυμίσω κάτι ακόμη εξίσου σημαντικό. Όταν στα μέσα Απριλίου η ΕΠΟ είχε αποστείλει στην ΦΙΦΑ επιστολή... διαμαρτυρίας (!) ζητώντας να αντικατασταθεί από τις τριμερείς συζητήσεις με την κυβέρνηση ο κ. Κουτσοκούμνης, η απάντηση που είχε λάβει από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ήταν καταπέλτης.

Την απειλούσε ΑΜΕΣΑ με «πτώση» της διοίκησης Γκιρτζίκη και ορισμό Διοικούσας Επιτροπής στις επόμενες ημέρες από το συμβάν! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ (ο οποίος δεν ήταν ο... συντάκτης της πρώτης επιστολής) να στείλει μέσα στο... Σαββατοκύριακο (τότε) δεύτερη επιστολή-συγγνώμη για να κατευνάσει τη ΦΙΦΑ και να γλιτώσει τα χειρότερα.

Τώρα όμως είναι φανερό ότι για την διοίκηση της Ομοσπονδίας τα πράγματα επανήλθαν στο ίδιο άσχημο σημείο. Γι αυτό, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση, η εκτίμηση που υπάρχει στους κόλπους της κυβέρνησης (ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε εκ νέου πριν από λίγες ημέρες για όλους τους χειρισμούς του Σταύρου Κοντονή και του παρείχε ξανά... ψήφο εμπιστοσύνης) είναι ότι η απόφαση της ΦΙΦΑ για ορισμό Διοικούσας Επιτροπής είναι πιο κοντά από ποτέ.

Αυτό βεβαίως, αν δεν αλλάξει... ρότα η διοίκηση Γκιρτζίκη μέχρι τις 30 Ιουνίου, καταλυτική ημερομηνία τον κ. Κοντονή (ενώ υπάρχει και η κρίσιμη γενική συνέλευση της ΕΠΟ την 24η Ιουνίου). Αν δηλαδή δεν συμμορφωθεί με τα συμφωνηθέντα η Ομοσπονδία ως προς την εναρμόνιση του Κώδικα Δεοντολογίας και την «κλήση» των «7» που εμπλέκονται στην υπόθεση της «Εγκληματικής Οργάνωσης».

Ο Σταύρος Κοντονής και στην πρόσφατη επιστολή που έστειλε στην ΦΙΦΑ ζήτησε ξεκάθαρα την «λήψη μέτρων» κατά της ΕΠΟ, ενώ επαναφέρει συνεχώς σε όλους τους συνομιλητές του, πρωτίστως στον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, την ανάγκη ορισμού Διοικούσας Επιτροπής.

Ξεκαθαρίζει, δε, πως αν μέχρι τις 30 Ιουνίου δεν αλλάξει στάση η Ομοσπονδία και δεν επιβάλλει αντιστοίχως αυτά που πρέπει η ΦΙΦΑ ο ίδιος θα νομοθετήσει δίχως να λογαριάζει αν τούτο θα «επιφέρει» grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ισως γιατί είναι πεπεισμένος πως σε μία τέτοια περίπτωση, η ΦΙΦΑ δεν θα... στηρίξει την ΕΠΟ αλλά θα την αφήσει «έρμαιο» των αποφάσεών της.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...