Χρήμα από Μακ και Κάτσε

Από inpaok.com: Ο Ρόμπερτ Μακ και ο Έργκους Κάτσε, βρίσκονται από την Δευτέρα στις αποστολές των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, Σλοβακίας και Αλβανίας αντίστοιχα, που προετοιμάζονται για το Euro 2016, το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γαλλίας.
Πηγή: inpaok.com
Χρήμα από Μακ και Κάτσε

Οι δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, θα είναι οι εκπρόσωποι του Δικεφάλου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση εθνικών ομάδων, καθώς ο Έρικ Σάμπο, που συμμετείχε στην προεπιλογή των Σλοβάκων έμεινε εκτός τελικής αποστολής.

Οι «ασπρόμαυροι» από την παρουσία των Μακ–Κάτσε στο Εuro, πέρα από το πρεστίζ και την... διαφήμιση του συλλόγου θα βγουν και κερδισμένοι οικονομικά...

Συγκεκριμένα με βάση τους διεθνείς κανονισμούς της FIFA και της UEFA, οι ομάδες αποζημιώνονται για την παρουσία των ποδοσφαιριστών τους στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους, από την στιγμή που θα ξεκινήσουν προετοιμασία, μέχρι και την λήξη των υποχρεώσεων τους στο Euro, ημερησίως με το ποσό των 4.530 για κάθε παίκτη.

Τουτέστιν ο ΠΑΟΚ, για την παρουσία του Ρόμπερτ Μακ και του Έργκους Κάτσε στην προετοιμασία των εθνικών ομάδων, αλλά και στην διοργάνωση της Γαλλίας, από την Δευτέρα (30/5) λαμβάνει κάθε μέρα 9.060 ευρώ.

Δεδομένου ότι οι υποχρεώσεις των Αλβανών και των Σλοβάκων θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Ιουνίου, όταν θα ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων δηλαδή, ο Δικέφαλος θα λάβει το ποσό των 217.044 ευρώ, υπολογίζοντας τις συνολικά 24 μέρες που θα βρίσκονται οι δύο ποδοσφαιριστές των «ασπρόμαυρων» στις εθνικές ομάδες των χωρών τους.

Το συγκεκριμένο ποσό ενδέχεται να αυξηθεί για τον ΠΑΟΚ, εφόσον μια εκ των Σλοβακίας-Αλβανίας ή και οι δύο μαζί συνεχίσουν και μετά την φάση των ομίλων, στα νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης...

Να σημειώσουμε ότι στο Euro, θα συμμετάσχει και ο Ρόμπιν Όλσεν, που μέχρι πρότινος ανήκε στον Δικέφαλο, ωστόσο ο Σουηδός τερματοφύλακας πριν λίγες ημέρες, παραχωρήθηκε με μεταγραφή στην Κοπεγχάγη, υπογράφοντας συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας, έτσι το ποσό που αναλογεί ως αποζημίωση για τον 25χρονο τερματοφύλακα θα το καρπωθεί η ομάδα από την Δανία.

Διαβάστε ακόμη...