Ο Ιβάν Σαββίδης, μαζί με το γερμανικό fund, στο διαγωνισμό για τον ΟΛΘ

Από voria.gr: Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, εκπρόσωπος του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ θα μετέχει στην ομάδα που θα επισκεφθεί αύριο και την Τετάρτη τον ΟΛΘ.
Πηγή: voria.gr
Ο Ιβάν Σαββίδης, μαζί με το γερμανικό fund, στο διαγωνισμό για τον ΟΛΘ

Σε πολύ υψηλό επίπεδο θα εκφραστεί αύριο το γερμανικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αφού ο επικεφαλής του Deutche Invest Equity Partners GmbH, Alexander-W.von Mellenthin, θα βρίσκεται στη πόλη για να γνωρίσει εκ του σύννεγυς τις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ.

Τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τον ΟΛΘ, του D.I.E.P., τη γνωρίζαμε. Αυτό που δεν γνωρίζαμε επισήμως, είναι το ενδιαφέρον του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Όπως λοιπόν πληροφορήθηκε η Voria.gr, εκπρόσωπος του Ελληνορώσου επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, θα μετέχει στην ομάδα που αύριο και μεθαύριο θα κάνει την πρώτη, από κοντά, γνωριμία με τον ΟΛΘ.

Στην παραπάνω ομάδα θα συμμετέχει και ένας παλιός γνώριμος της ναυτιλιακής οικογένειας της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει αναλάβει το συντονισμό και την εκπροσώπηση τoυ consortium που κάτω από το γερμανικό fund, διεκδικεί την ΟΛΘ Α.Ε. Πρόκειται για τον άλλοτε διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ την περίοδο Νοεμβρίου 1999- Μαρτίου 2002 κ. Σωτήρη Θεοφάνη.

Η συμμετοχή του Deutche Invest Equity Partners στο διαγωνισμό αγοράς του μετοχικού μεριδίου του δημοσίου στην ΟΛΘ Α.Ε., είχε προξενήσει εντύπωση αφού είναι γνωστό ότι το λιμάνι δεν μπορεί να το διεκδικήσει φορέας που δεν είναι port operator ή δεν έχει συνεργασία με κάποιο φορέα/επιχείρηση που να ανταποκρίνεται στους τεχνικούς όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Όπως διαβεβαίωσαν τη Voria.gr, το ενδιαφέρον του D.I.E.P. είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και δεν θα συμμετείχε στο διαγωνισμό εάν δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο consortium κάποιου partner που είναι port operator.

Πολλοί θα ήθελαν να μάθουν σε τούτη τη φάση ποιό είναι το παραπάνω καθοριστικό "Νο 3" σε αυτή τη γερμανο- ελληνο-ρωσική κοινοπραξία, αλλά αυτή η πληροφορία θα αποκαλυφθεί μόνο εάν τελικά αποφασιστεί η κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς για την ΟΛΘ Α.Ε..

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα τον ΟΛΘ επισκέφθηκαν η ICTS, εκπρόσωπος της Mitsui, στελέχη της APM Terminals, ενώ μετά και την επίσκεψη του γερμανικού fund, μένουν η P&O τoυ DP World, η Duferco, oι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, ενώ μάλλον δεν θα συνεχίσει με τη διαδικασία η τουρκική Yilport Holding.

Διαβάστε ακόμη...