Ρόμπερτ Μακ: Ο… φευγάτος «εξολοθρευτής» (vids)

Από gazzetta.gr: Το γκολ στο «Βεστφάλεν» αποτελεί highlight καριέρας για τον Ρόμπερτ Μακ, που έκλεισε την σεζόν με 46 αγώνες και 20 γκολ. Το Gazzetta.gr κάνει το... ταμείο του Σλοβάκου.
Πηγή: gazzetta.gr
Ρόμπερτ Μακ: Ο… φευγάτος «εξολοθρευτής» (vids)

Για πολλούς είναι ο MVP του φετινού ΠΑΟΚ -αν και ο Γιώργος Τζαβέλλας που επίσης τα πήγε εξαιρετικά φαίνεται να κερδίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου- σε μια σεζόν όπου ο Ρόμπερτ Μακ είδε «όλα να του πηγαίνουν δεξιά». Μα όλα...

Εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Δικέφαλο σε Ελλάδα και Ευρώπη, πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2016 με την εθνική ομάδα της χώρας του. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος κάνοντας το προσωπικό ταμείο για τη σεζόν 2015-16 με την ασπρόμαυρη φανέλα:

«Η καλύτερη της καριέρας μου! Είχα 46 συμμετοχές, πέτυχα 20 γκολ και είχα έξι ασίστ. Παίξαμε σκληρά παιχνίδια στο πρωτάθλημα, στο Europa League περάσαμε στους ομίλους. Σαφέστατα, θα θυμάμαι για καιρό τα γκολ απέναντι στην Ντόρτμουντ...», υποστήριξε λίγο πριν αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το προπονητικό κέντρο της Σλοβακίας.

Πάνω απ' όλα ο 25χρονος μεσοεπιθετικός κατόρθωσε να ξαναβάλει με έντονα γράμματα το όνομά στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη, να είναι στο στόχαστρο πολλών ομάδων και να αξιώνει ένα καλύτερο συμβόλαιο από τις σχεδόν 400 χιλιάδες που εισπράττει στον ΠΑΟΚ.

Ο Σλοβάκος στην καλύτερη χρονιά του, μετά από μια τριετία στην Μπουντεσλίγκα όπου κινήθηκε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας με τη Νυρεμβέργη, αλλά και τον χρόνο προσαρμογής στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, είδε την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να εκτοξεύεται και να φθάνει στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σχεδόν ένα εκατομμύριο, όπου βρέθηκε στον τελευταίο χρόνο του με το Ανόβερο, τον Φεβρουάριο αξιολογήθηκε από το TransfertMarkt στα 3.000.000 ευρώ, εξαργυρώνοντας την πολύ καλή σεζόν, τόσο με τον ΠΑΟΚ, όσο και με την εθνική ομάδα της χώρας του. Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ιστορικής πρόκρισης της Σλοβακίας για πρώτη φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Είναι κοινό μυστικό, ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα πει όχι σε περίπτωση που στα γραφεία της Μικράς Ασίας φτάσει μια αξιόλογη (πάνω από 2.000.000 ευρώ) πρόταση για την πώληση του Ρόμπερτ Μακ. Το ξέρουν οι άνθρωποι της ομάδας, της διοίκησης, το γνωρίζει και ο ίδιος, που πιστεύει ότι μετά και τις εμφανίσεις με την εθνική Σλοβακίας στα γήπεδα της Γαλλίας θα μπορεί να έχει μια πολύ καλή οικονομική πρόταση.

Αν οφείλει σε κάποιον αυτή την αγωνιστική αναμόρφωσή του, αυτός είναι ο Ιγκόρ Τούντορ. Ο Κροάτης πρώην προπονητής του Δικεφάλου στήριξε πολλά στον Σλοβάκο μεσοεπιθετικό, που έγινε ο καθαρόαιμος επιθετικός της ομάδας, όταν τραυματίστηκε ο Αθανασιάδης και ο Μπερμπάτοφ ήταν στον... πάγ(κ)ο από τον Τούντορ. Μάλιστα κι ο Γιαν Κόζακ, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σλοβακίας, βλέποντας ότι αποδίδει καλύτερα στην επίθεση, τον πήρε από τα άκρα, βάζοντάς τον να παίξει ως δεύτερος επιθετικός σε δύο τρία παιχνίδια.

Στον ΠΑΟΚ αρκετά από τα επιθετικά plays της ομάδας δημιουργήθηκαν και χτίστηκαν πάνω στον Ρόμπερτ Μακ, που σε έπειθε με το εξαιρετικό φορμάρισμά του, από τον Ιούλιο μέχρι και τον Δεκέμβριο, ότι είναι μια αξιόπιστη επιλογή στην επίθεση. Αρκετοί υποστήριξαν ότι είναι λίγο τσαπατσούλης και άστοχος (σε 24 αγώνες πρωταθλήματος είχε 45 τελικές προσπάθειες, που μεταφράζεται σε 1 γκολ ανά 7,5 προσπάθειες), αλλά όπως και να το κάνουμε όταν ένας ποδοσφαιριστής τελειώνει την σεζόν με 20 γκολ, όλο και κάτι έχει προσφέρει στην ομάδα του.

Ο 25χρονος Σλοβάκος πέτυχε κρίσιμα και καθοριστικά γκολ για τον ΠΑΟΚ. Σκόραρε στο 1-1 με την Ντόρτμουντ στην Τούμπα, στο ιστορικό διπλό» του Δικεφάλου μέσα στο «Βεστφάλεν» και πέτυχε ένα χατ τρικ στο 5-0 επί της Μπρόντμπι στο ματς που έβαλε την ομάδα στους ομίλους του Europa League.

Σε μια άκρως περίεργη χρονιά, ο Μακ ήταν ο πρωταγωνιστής στον επεισοδιακό ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Αρχικά έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ, αλλά στη φάση που ο Ανδρέας Παππάς δεν έδωσε το πεντακάθαρο πέναλτι, αντέδρασε και αποβλήθηκε μένοντας για τέσσερις αγωνιστικές εκτός δράσης.

 

Οι φετινοί αριθμοί του με τον ΠΑΟΚ

Αγώνες: 46
Γκολ: 20 (6 πρωτάθλημα, 9 Europa League, 4 κύπελλο, 1 πλέι οφ)
Ασίστ: 3
Λεπτά Συμμετοχής: 3.759'
Κίτρινες: 11

Οι αριθμοί του στην εθνική Σλοβακίας

Αγώνες εντός της σεζόν 2015-'16: 6
Γκολ εντός της σεζόν 2015-'16: 4

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...