Ο «τελικός» της Τούμπας

Από inpaok.com: Το αυριανό (31/5) ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα για την τελευταία αγωνιστική των play off έχει πάρει τη μορφή τελικού.
Πηγή: inpaok.com
Ο «τελικός» της Τούμπας

Μόνον ο Δικέφαλος και οι «πράσινοι» διεκδικούν πλέον την 1η θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League, καθώς η ΑΕΚ έμεινε οριστικά εκτός μάχης μετά το χθεσινό 0-0 με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Πανιώνιος (χάνοντας με 1-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο) είναι και μαθηματικά τελευταίος στους φετινούς αγώνες κατάταξης, οπότε θα ξεκινήσει του χρόνου στην Ευρώπη από τις 14 Ιουλίου και τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πρώτος στη βαθμολογία με 11 βαθμούς και ακολουθούν ο Παναθηναϊκός με 10 και η ΑΕΚ με 9 (ο ουραγός Πανιώνιος έμεινε στον 1 πόντο).

Ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League με νίκη ή ακόμη και με ισοπαλία, καθώς με το μεν τρίποντο φτάνει στους 14 βαθμούς που δεν μπορεί να φτάσει καμία άλλη ομάδα πλέον, με τη δε ισοπαλία φτάνει στους 12, αλλά κρατάει πίσω του τον Παναθηναϊκό (θα πάει στους 11) και αν η ΑΕΚ κερδίσει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και φτάσει και αυτή στους 12 πόντους, τότε ο Δικέφαλος του Βορρά έχει το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία καθώς στα μεταξύ τους ματς (με την «Ένωση») στα play off μέτρησε μία νίκη (2-1 στην Τούμπα) και μία ισοπαλία (0-0 στο ΟΑΚΑ).

Το απευκταίο για τον ΠΑΟΚ σενάριο είναι να χάσει από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα αύριο (31/5) στην τελευταία αγωνιστική των play off.

ΜΟΝΟ σε αυτήν την περίπτωση «αυτοκτονίας» ο Δικέφαλος θα χάσει την πρώτη θέση και μαζί και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, το οποίο θα γίνει... «πράσινο».

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, είναι η μοναδική ομάδα που είναι αήττητη στα φετινά play off και μένει να επιβεβαιώσει και μέσα στην Τούμπα, στο δικό του «σπίτι», την ανωτερότητά του, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League που κρατάει ήδη στα χέρια του, καθώς είναι ήδη πρώτος και μπορεί να μείνει εκεί ακόμη και με ισοπαλία...

Διαβάστε ακόμη...