Δύσκολη περίοδος της υπομονής

Από basketplus.gr: Όπως κάθε χρόνο την τελευταία 7ετία έτσι και φέτος ο Σούλης Μαρκόπουλος ακολουθεί τη γνωστή συνταγή, η οποία διαφοροποιείται ελαφρώς μόνο από το χρονικό τέλος των υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ.
Πηγή: basketplus.gr
Δύσκολη περίοδος της υπομονής

Φέτος που οι «διακοπές» άρχισαν αρχές Μαίου το σκηνικό είναι περίεργο: Ευχή και κατάρα... «Είναι δύσκολη περίοδος» έλεγε ο κόουτς του ΠΑΟΚ στην «Α» προσθέτοντας: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα, το μπάτζετ δεν έχει καθοριστεί, είναι ακόμα στον αέρα, πρέπει να παγιωθούν ορισμένες καταστάσεις για να προχωρήσει ο σχεδιασμός. Τώρα μόνο για Έλληνες παίκτες μπορούμε να συζητάμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι απλό να τους κλείσουμε κιόλας» σημείωσε ο έμπειρος τεχνικός, βιώνοντας για 8η σερί φορά ανάλογα δεδομένα στο «Παλατάκι».

«Τώρα δίνεις 5, οι παίκτες θέλουν 10, χρειάζεται υπομονή και καλή δουλειά. Φυσικά αν έρθει τώρα ο... κλώνος του Κούπερ, θα τον κλείσουμε. Όμως τον ορίτζιναλ τον είχαμε κλείσει 28 Αυγούστου» εξήγησε ο Μαρκόπουλος, που είναι υποχρεωμένος νμα δουλεύει με συνδυασμούς.

Με έναν τέτοιο περιμένει τον Τέπιτς, λέγοντας ότι ο μπακ απ του Σέρβου αναγκαστικά θα είναι χαμηλότερου κασέ. Άρα; Ο Κασελάκης δεν χωρά με τον «Τέπα» με βάση τις απαιτήσεις του Έλληνα φόργουορντ. Έτσι ο Γιαννόπουλος μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική φια έναν από τους δύο.

«Υπάρχουν 8-9 Έλληνες παίκτες που απασχολούν 4-5 ομάδες, δεν υπάρχουν άλλοι πιο πάνω η πιο κάτω . «Για τους ξένους έχουμε εναλλακτικές σε κάθε θέση, αλλά το παζλ θα αρχίσει να προχωρά, να γίνεται πιο εύκολο, όταν γίνουν οι πρώτες βασικές κινήσεις» τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ που περιμένει και τα ντραφτ του ΝΒΑ.

«Θα είναι ένα κομβικό χρονικό σημείο, αλλά όχι το πιο κομβικό. Όλοι οι βατοί οικονομικά Αμερικανοί αρχίζουν από 120-140 χιλ. δολάρια και στοχεύοντας στο ΝΒΑ. Δυστυχώς και στην Ευρώπη η Ελλάδα δεν είναι πρώτος προορισμός» κατέληξε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα δεν μπορεί να αρχίσει από τους ξένους. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα αποκτηθεί βασικός Αμερικανός άσος. «Θέλουμε πόιντ που να σκοράρει, να τρέχει, να κόβει, να κάνει πολλά πράγματα» έλεγε ο Μαρκόπουλος και ο Σταυρόπουλος προσπαθεί να πείσει μια δύο περιπτώσεις που έχει βρει από το Πόρτσμουθ.

Διαβάστε ακόμη...