Ένα μόνο εμπόδιο υπάρχει για τον ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Με όπλα την σοβαρότητα, την αγωνιστική πειθαρχία και την προσήλωση στον στόχο, εξακολουθεί να πορεύεται ο ΠΑΟΚ στα play off.
Πηγή: sdna.gr
Ένα μόνο εμπόδιο υπάρχει για τον ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα με αποφασιστικό τρόπο που πιθανότατα να του δώσει το δικαίωμα να κόψει πρώτος το νήμα στο μίνι πρωτάθλημα της Superleague. Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει γνωρίζει την ήττα στην διάρκεια της διαδικασίας και αισιοδοξεί ότι δεν θα πιει αυτό... πικρό ποτήρι μέχρι το τέλος.

Σαφώς και τίποτε δεν έχει τελειώσει. Στις δυο τελευταίες αγωνιστικές όλα μπορούν αν συμβούν, μετά μάλιστα τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναικού στο ΟΑΚΑ. Οι «κιτρινόμαυροι» ξαναμπήκαν στην «μάχη» για την διεκδίκηση της 1η θέσης, αν και όπως έχω ξαναγράψει θεωρώ ότι θα μείνουν από ενέργεια μέχρι το τέλος των αγώνων, με δεδομένο ότι οι παίκτες έχουν επιβαρυνθεί –σε μια δύσκολη χρονική περίοδο όπως αυτή που διανύουμε- με το ενενηντάλεπτο του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας.

Αυτά που σίγουρα πέτυχε ο ΠΑΟΚ με τους 10 βαθμούς που συγκέντρωσε μέχρι τώρα, είναι ότι κάλυψε το ντεσαβαντάζ των δυο βαθμών που τον χώριζε από ΑΕΚ και Παναθηναικό πριν την έναρξη των play off και το γεγονός ότι από τα αποτελέσματα των δικών του αγώνων, εξαρτάται η πρωτιά.

Με δυο νίκες στις δυο τελευταίες αγωνιστικές, ο Δικέφαλος εξασφαλίσει την προνομιούχο 1η θέση, αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα παιχνίδια. Το ίδιο θα συμβεί με μια ισοπαλία στο ΟΑΚΑ την Κυριακή και νίκη την επόμενη Τρίτη επί του Παναθηναικού στην Τούμπα.

Θεωρώ ότι παίζει σπουδαίο ρόλο για μια ομάδα να εξαρτάται μόνο από τον εαυτό της και να μην περιμένει συνδυασμούς αποτελεσμάτων (να μην κρέμεται από κανέναν δηλαδή) για να πετύχει το στόχο της.

Το γεγονός προσθέτει πόντους στην ψυχολογία των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας που βλέπουν ότι αυτό που φάνταζε μακρινό πριν από δυο εβδομάδες, τώρα είναι εφικτό και μάλιστα εξαρτάται αποκλειστικά από τους ίδιους.

Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ θα είναι πλήρης (εκτός από τους τραυματίες φυσικά) αλλά στο τελευταίο παιχνίδι, ο Ιβιτς δεν θα έχει στην διάθεση του, τους Μακ και Κάτσε. Εξέλιξη που ήταν έτοιμος να διαχειριστεί ο Βλάνταν Ιβιτς, γνωρίζοντας πόσο δύσκολο ήταν να εξασφαλιστεί άδεια για τους δυο παίκτες

. Ανάλογη κατάσταση αντιμετωπίζουν άλλωστε και στον Παναθηναικό με τον Μπέργκ ενώ στην ΑΕΚ θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Τζεμπούρ λόγω της τιμωρίας που του επιβλήθηκε. Οι ισορροπίες με λίγα λόγια δεν διαταράσσονται.

Αν δούμε βαθύτερα το θέμα των απουσιών, ο Κάτσε εκτός από την πρεμιέρα των play off δεν βοήθησε την ομάδα (λόγω της τιμωρίας των 3 αγωνιστικών που του επιβλήθηκε), ενώ η απόδοση του Μακ δεν ξεπέρασε σε κανένα παιχνίδι το 4 με άριστα το 10.

Σαφώς και πρόκειται για μια υπολογίσιμη μονάδα που αναγκάζει την αντίπαλη άμυνα να χάνει ενέργεια για την επίβλεψη του, αλλά ούτε στην Λεωφόρο ούτε στη Νέα Σμύρνη έδειξε κάτι ιδιαίτερο, με εξαίρεση το γκολ που πέτυχε επί του Πανιωνίου.

Δεν θα στοιχίσουν στον ΠΑΟΚ οι απουσίες των δυο παικτών. Εκτός βέβαια κι αν ενδεχόμενοι τραυματισμοί (θα χτυπούσα ξύλο αλλά στην περίπτωση του Δικεφάλου δεν είναι αρκετό αυτό) τον αποδεκατίσουν. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να τερματίσει πρώτος έτσι κι αλλιώς.

Η ομάδα έχει πάρει φόρα και το μόνο που μπορεί να της σταθεί εμπόδιο, είναι ο κακός της εαυτός. Αυτό είναι το μόνο εμπόδιο. Μόνο αυτό μπορεί και πρέπει να φοβίζει (που λέει ο λόγος) τους παίκτες του Δικεφάλου και τον Βλάνταν Ιβιτς.

Διαβάστε ακόμη...