Αποφασίζουν σήμερα Κοντονής, Αστυνομία και ΔΕΑΒ!

Από metrosport.gr: Ο Σταύρος Κοντονής θα αποφασίσει σήμερα (27/5) για την ημερομηνία αλλά και ώρα έναρξης των αγώνων ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.
Πηγή: metrosport.gr
Αποφασίζουν σήμερα Κοντονής, Αστυνομία και ΔΕΑΒ!

Στην ελληνική πραγματικότητα τίποτε εκπλήσσει. Ακόμη κι αν ενταχθεί στις αρμοδιότητες του Υφυπουργού Αθλητισμού ο ορισμός ενός αγώνα ή μάλλον, η επιλογή ποιος από δύο αγώνες θα διεξαχθεί. Αυτό γίνεται τις τελευταίες ώρες όπου ο Σταύρος Κοντονής θα αποφασίσει για την ημερομηνία αλλά και ώρα έναρξης των αγώνων ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος μπάσκετ (ΕΣΑΚΕ) είχε ξεκάθαρο πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων των πλέι οφ. Ως γνωστόν δεν ίσχυε το ίδιο για τη Σούπερλιγκα λόγω του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος και των διαφωνιών μεταξύ του Υπουργού με την ΕΠΟ για τους διαιτητές. Δίχως να φέρει ευθύνη, η Σούπερλιγκα είδε την «καταστροφή» του δικού της προγράμματος.

Κι επειδή ο... διάβολος έχει πολλά ποδάρια, για κακή τύχη όλων, ουσιαστικά συνέπεσαν οι αγώνες ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (για τα πλέι οφ της Σούπερλιγκα) και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (4ος τελικός μπάσκετ). Ο πρώτος αγώνας ορίστηκε για τις 20:30 και ο δεύτερος για τις 19:30 και οι δύο στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Ηταν λογικό να επικρατήσει ανησυχία με την ταυτόχρονη παρουσία οπαδών των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στον ίδιο χώρο.

Αρχικά έπεσαν στο κενό οι συζητήσεις μεταξύ ΕΣΑΚΕ και Σούπερλιγκα. Ο πρώτος – πολύ δικαιολογημένα – ξεκαθάρισε ότι «δεν θα μου χαλάσετε το πρόγραμμα μου για τα όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο».

Η πρόταση να ξεκινήσει ένας εκ των δύο αγώνων στις τέσσερις το μεσημέρι και ο άλλος στις δέκα το βράδυ απορρίφθηκε. Διότι καμία από τις δύο λίγκες δέχθηκε να πάρει... το τέσσερα. Την Κυριακή ο υδράργυρος θα εγκατασταθεί πάνω από τους 30ο Βαθμούς Κελσίου και κανείς σκοπεύει να παίξει με την υγεία των αθλητών.

Βάσει Νόμου, αρμόδιος για να αποφασίσει είναι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής σε συνεργασία με την Αστυνομία και τη ΔΕΑΒ. Στην πραγματικότητα, ο Ζακυνθινός πολιτικός καλείται να επιλέξει, ποιος από τους δύο αγώνες δεν θα γίνει την Κυριακή.

Γιατί το ενδεχόμενο να ορίσει και τα δύο παιχνίδια για την Κυριακή (στις 4μ.μ. και στις 10μ.μ.) μάλλον δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Η δε Αστυνομία μάλλον δεν είναι υπέρ αυτής της προοπτικής. Η απόφαση αναμένεται μέχρι τις τρεις το μεσημέρι. Ιδωμεν.

Διαβάστε ακόμη...