Πρωτιά ΠΑΟΚ, μένει πρώτος και ο Ίβιτς

Από sport24.gr: .Λίγο πριν αρχίσει το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο Βλάνταν Ίβιτς δεχόταν στη συνέντευξη Τύπου την ερώτηση αν ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί, μετά και τη δεύτερη νίκη επί του Πανιωνίου.
Πηγή: sport24.gr
Πρωτιά ΠΑΟΚ, μένει πρώτος και ο Ίβιτς

Ο νεαρός τεχνικός επιδεικνύοντας ωριμότητα που θα ζήλευαν πολύ πιο έμπειροι προπονητές, είπε ορθά κοφτά: "Δεν υπάρχουν φαβορί, δεν μπορείς ποτέ να ηρεμήσεις στα πλέι οφ".

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ ήρθε να δικαιώσει την προσέγγιση του, καθώς με τη νίκη της ΑΕΚ όλα είναι ανοιχτά. Την εγκράτεια που φανέρωσε στις δηλώσεις του, ο Βλάνταν Ίβιτς την κουβαλά από την αρχή των πλέι οφ.

Η διαχείριση των αγώνων μοιάζει υποδειγματική και αυτό που πιστώνεται περισσότερο από όλα είναι πώς μία ομάδα που έμοιαζε να παίζει για να παίζει, την σοβάρεψε σε απίστευτο βαθμό και πλέον έχει τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα.

Αυτό έχει διαπιστώσει και ο Ιβάν Σαββίδης που έφυγε περιχαρής στην ανάπαυλα του αγώνα με τον Πανιώνιο από την Τούμπα για να πάει στο Άγιο Όρος.

Είναι προφανές ότι ο 39χρονος τεχνικός έχει "κερδίσει" με την ως τώρα παρουσία του την εκτίμηση του-καμένου (αλλά με μεγάλο μερίδιο ευθύνης δικό του) από προπονητές-Σαββίδη και πλέον έχει μπροστά του μία μεγάλη ευκαιρία να κάνει το κόλπο γκρόσο: Παίρνοντας ο ΠΑΟΚ τα αποτελέσματα που έχει ανάγκη στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και τερματίζοντας πρώτος στα πλέι οφ, ο ίδιος θα έχει τη δυνατότητα να στρογγυλοκαθίσει στη θέση του προπονητή του Δικεφάλου και για την επόμενη σεζόν.

Δεν πρέπει πλέον να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, αλλά να ερμηνεύουμε όσο συμβαίνουν γύρω μας. Η προπονητολογία για τον ΠΑΟΚ έχει "κοπάσει" τις τελευταίες δύο εβδομάδες

. Ο Λούμπος Μϊχελ, σε όποιον θέλει να του προτείνει προπονητή λέει: "Έχουμε τον Ίβιτς και πάει πολύ καλά", ενώ ο γιος του Σαββίδη πριν λίγες μέρες πανηγύριζε στο instagram για τη νίκη του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη αναρτώντας φωτογραφία του Σέρβου να πανηγυρίζει ως παίκτης.

Αν τελικά ο ΠΑΟΚ καταφέρει να πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, έχοντας υποσκελίσει ΑΕΚ και Παναθηναϊκό που μπήκαν με πλεονέκτημα στα πλέι οφ, τότε, με βάση τον τρόπο που σκέφτεται ο Σαββίδης, είναι πολύ δύσκολο να μην πει στον Ίβιτς "κράτα και για του χρόνου τα κλειδιά της ομάδας".

Το αν είναι σωστό ή όχι αυτό, το τι εγγυήσεις πρέπει να λάβει ο Ίβιτς για να έχει ελπίδες να πετύχει, είναι μία άλλη κουβέντα που θα την ανοίξουμε μετά το πέρας των πλέι οφ, αν τελικά επιβεβαιωθεί η εκτίμηση.

Το κίνητρο πάντα κάνει τη διαφορά

Το πώς τελικά θα ενεργήσει ο Σαββίδης θα το δούμε στην πράξη (δεν αποκλείω ήδη να έχει μιλήσει στον Ίβιτς για παραμονή σε περίπτωση κατάκτησης της πρωτιάς). Το σίγουρο προς το παρόν είναι ότι ο ίδιος ο Ίβιτς έχει αυτό το κίνητρο στο μυαλό του.

Έχει αποδεχθεί την ευκαιρία που του δίνεται στον ΠΑΟΚ, ως ευκαιρία καριέρας και ψάχνει να την αρπάξει από τα μαλλιά. Και δεν είναι καθόλου κακό αυτό. Κάθε φιλόδοξος άνθρωπος που πιστεύει στις δυνατότητές του το ίδιο θα έκανε. Την ζωή την παίρνεις όπως σου έρχεται και αν στο δρόμο σου βρεθεί μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ δεν λες "όχι τώρα, δεν είμαι ακόμη έτοιμος".

Το θετικό στην περίπτωση του Ίβιτς είναι ότι το παλεύει με αξιώσεις. Ότι πέρα από φιλοδοξία έχει καθαρό μυαλό, σωστή σκέψη και για το πώς πρέπει να αξιοποιήσει το έμψυχο δυναμικό του ΠΑΟΚ και για το πώς να διαχειριστεί τα πλέι οφ, ενώ φαίνεται να διαθέτει και το απαραίτητο γκελ στα αποδυτήρια.

Σε κάθε περίπτωση, είτε μείνει στον ΠΑΟΚ είτε όχι, ο Ίβιτς είναι ο μεγάλος κερδισμένος των πλέι οφ γιατί έκανε πολύ δυναμικό μπάσιμο στο χώρο των προπονητών της μεγάλης κατηγορίας.

Ο Κλάους που ήθελε εμπιστοσύνη

Δυναμική επανεμφάνιση κάνει στα τελευταία παιχνίδια και ο Στέφανος Αθανασιάδης. Μία μέτρια χρονιά πάει να την ολοκληρώσει με εντυπωσιακό τρόπο (τα 100+1 γκολ είναι μία πρώτη απόδειξη) και είναι προφανές ότι και αυτός είχε μεγάλο κίνητρο για να δηλώσει ηχηρό "παρών". Φέτος "αμφισβητήθηκε" και από τον Ίγκορ Τούντορ που προτιμούσε τον Μακ αντί εκείνον στην κορυφή της επίθεσης και, μάλλον άθελά του, από τον Σαββίδη με την κίνηση να φέρει τον Μπερμπάτοφ.

Φυσικά, αντιλαμβανόταν και τη γκρίνια στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο μετά τον Βούλγαρο και δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα. Μόλις βρήκε την ευκαιρία με έναν προπονητή που πιστεύει στο ταλέντο εκτελεστή που διαθέτει πήρε τα πάνω του και πάει να αναδειχθεί MVP των πλέι οφ.

Ο Μακ έδειξε ότι έχει το μυαλό του αλλού

Σε αντίθεση με τον Κλάους, το κίνητρο που είχε όλη τη σεζόν ο Μακ (μετά το ματς της Νέας Σμύρνης "διαφήμιζε" τα 20 γκολ που πέτυχε φέτος) πάει να "μπερδευτεί" λόγω EURO και πιθανής μεταγραφής του. Βλέποντας τον τρόπο που αγωνίζεται ο Σλοβάκος, ένας άνθρωπος που τον έχει παρακολουθήσει όλη τη σεζόν καταλαβαίνει ότι το μυαλό του δεν είναι απόλυτα προσηλωμένο στα πλέι οφ. Το απέδειξαν και οι χθεσινές του δηλώσεις. Και υπό αυτή την έννοια, η απουσία του λόγω Εθνικής μετά το ματς με την ΑΕΚ, ίσως να μην είναι τόσο μεγάλο πλήγμα όσο θα τη χαρακτηρίζαμε σε άλλη χρονική περίοδο μέσα στη σεζόν.

Υ. Γ. Μία απαραίτητη διευκρίνιση: Σαφώς και αν δεχθεί την πρόταση του ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Σάντος, αυτόματα αλλάζουν τα δεδομένα στο θέμα του πρώτου προπονητή. Όμως, οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο. Αν, όμως, συμβεί δύσκολα ο Ίβιτς θα μπει στη διαδικασία να σκεφτεί να μείνει ως βοηθός του Πορτογάλου. Όχι γιατί δεν αναγνωρίζει την αξία και την εμπειρία του, αλλά γιατί έχει ήδη μπει σε τροχιά προπονητή και όχι βοηθού.

Διαβάστε ακόμη...