Ολα τα σενάρια των play off

Από inpaok.com: Ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική των play off, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται μόνος πρώτος στην βαθμολογία με 10 βαθμούς, μετά τη νίκη του επί του Πανιωνίου και την ΑΕΚ, που κέρδισε τον Παναθηναϊκό να τον ακολουθεί με 8.
Πηγή: inpaok.com
Ολα τα σενάρια των play off

Πλέον απομένουν δύο στροφές για την ολοκλήρωση του μίνι πρωταθλήματος, με την αναμέτρηση του Δικεφάλου με τους «κιτρινόμαυρους» στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (29/5), να παίρνει τον χαρακτήρα τελικού!

Οι δύο τελευταίες στροφές των play off, είναι αυτές που θα κρίνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, με τα σενάρια να είναι πολλά και διάφορα... Το INPAOK σας τα παρουσιάζει αναλυτικά.

Μετά το τέλος της τέταρτης αγωνιστικής η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής:

H βαθμολογία των play off

ΠΑΟΚ 10

ΑΕΚ 8

Παναθηναϊκός 7

Πανιώνιος 1

Δύο νίκες για την πρωτιά

Το πρώτο σενάριο για τον ΠΑΟΚ, όσον αφορά την κατάληψη της πρώτης θέσης και την εξασφάλιση του προνομιούχου εισιτηρίου, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, είναι απλό αλλά συνάμα και δύσκολο.

Συγκεκριμένα ο Δικέφαλος με νίκη στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην ΑΕΚ και στην Τούμπα, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, συγκεντρώνει τους υπερπολύτιμους έξι βαθμούς, ολοκληρώνει το μίνι τουρνουά αήττητος, τερματίζει στην πρώτη θέση και πανηγυρίζει την πρόκριση του στα προκριματικά του Champions League.

Σε αυτή την περίπτωση οι «ασπρόμαυροι», θα έχουν ολοκληρώσει τα play off, με 16 βαθμούς έχοντας ξεκινήσει με μηδέν! Υπερκαλύπτοντας το χάντικαπ του +2 που είχαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός!

Βολεύεται και με ένα Χ

Το δεύτερο σενάριο για την κατάληψη της πρώτης θέσης από τον Δικέφαλο, με βάση την εικόνα που έχουν δείξει οι ομάδες στο μίνι πρωτάθλημα, δεν είναι ακατόρθωτο...

Την Κυριακή (29/5), ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τους «ασπρόμαυρους», πέρα από το ιδανικό, τη νίκη, να... βολεύονται και με ισοπαλία, έτσι θα διατηρήσουν την απόσταση δύο βαθμών που έχουν από τους «κιτρινόμαυρους», ενώ εφόσον ο Παναθηναϊκός κερδίσει στη Λεοφώρο τον Πανιώνιο, οι πράσινοι θα πλησιάσουν τον Δικέφαλο στον ένα πόντο, με το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων στην Τούμπα να είναι ο «τελικός».

Δηλαδή αν βγει το σενάριο, με ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο και νίκη των «πράσινων» επί των «κυανέρυθρων» η βαθμολογία θα διαμορφωθεί ως εξής:

ΠΑΟΚ 11

Παναθηναϊκός 10

ΑΕΚ 9

Πανιώνιος 1

Σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα του εξασφαλίσει «καθαρή» πρωτιά στο μίνι τουρνουά το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, αλλά και την αποφυγή περιπετειών, όπως πέρσι το καλοκαίρι...

Kαι με δύο ισοπαλίες πρώτος!

Τρίτο σενάριο που μπορεί να διατηρήσει τον Δικέφαλο στην πρώτη θέση. Αν την Κυριακή οι «ασπρόμαυροι» αποσπάσουν ισοπαλία από την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός κερδίσει τον Πανιώνιο στην Λεωφόρο, τότε ο ΠΑΟΚ την Τρίτη (31/5), που θα υποδεχθεί τους «πράσινους» στην Τούμπα, παίζει για δύο αποτελέσματα.

Πέρα από τη νίκη, ο Δικέφαλος καταλαμβάνει την πρώτη θέση και με ισοπαλία... Πως; Διατηρεί το +1 από τον Παναθηναϊκό, ενώ με νίκη της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου ναι μεν ισοβαθμεί με του «κιτρινόμαυρους», αλλά υπερτερεί στα μεταξύ τους αποτελέσματα στα play off (μια νίκη, μια ισοπαλία)!

Αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο, τότε η βαθμολογία θα διαμορφωθεί ως εξής:

ΠΑΟΚ 12

ΑΕΚ 12

Παναθηναϊκός 11

Πανιώνιος 1

Από πρώτος τρίτος!

Αυτό είναι το κακό σενάριο για τους «ασπρόμαυρους». Εφόσον ο ΠΑΟΚ την Κυριακή (29/5), ηττηθεί στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, μπαίνει σε περιπέτειες που μπορούν να τον... ρίξουν ακόμα και στην τρίτη θέση.

Συγκεκριμένα με ήττα από τους «κιτρινόμαυρους» η ΑΕΚ τον ξεπερνά στην βαθμολογία και την τελευταία αγωνιστική τα... παίζει όλα για όλα στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο, με τον Δικέφαλο να υποδέχεται στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό.

Εκεί ο ΠΑΟΚ, σε περίπτωση ήττας από τους «πράσινους», χύνει την καρδάρα με το γάλα, καθώς ο Παναθηναϊκός ακόμα και αν χάσει την προτελευταία αγωνιστική από τον Πανιώνιο, θα υπερτερεί στα ματς με τον Δικέφαλο (μια ισοπαλία, μια νίκη).

Από πρώτος δεύτερος

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κρατά αυτή την στιγμή στα χέρια του, όντας στην πρώτη θέση των play off, αλλά μπορεί να βρεθεί στη δεύτερη, χάνοντας το εισιτήριο για το Champions League, αλλά εξασφαλίζοντας το λεγόμενο «καλό» του Europa League.

Έτσι αν ο Δικέφαλος ηττηθεί στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και οι «κιτρινόμαυροι» κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη θα ξεπεράσουν τους «ασπρόμαυρους» στην βαθμολογία, με τον ΠΑΟΚ να θέλει μόνο νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, για να κατακτήσει την δεύτερη θέση.

Εφόσον «βγει» αυτό το σενάριο η βαθμολογία θα διαμορφωθεί έτσι:

AEK 14

ΠΑΟΚ 13

Παναθηναϊκός 10

Πανιώνιος 1

Δεύτερος ο ΠΑΟΚ, μπορεί να βγει ακόμα και αν συμβεί το αντίθετο. Δηλαδή να κερδίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά να ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, εφόσον οι «πράσινοι» κερδίσουν τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο την πέμπτη αγωνιστική και η «Ένωση» τους «κυανέρυθρους» την τελευταία.

Αυτό θα συμβεί, καθώς ο Δικέφαλος στην ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό, θα βγει χαμένος, έχοντας μια ισοπαλία και μια ήττα.

Έτσι η βαθμολογία θα διαμορφωθεί ως εξής:

Παναθηναϊκός 13

ΠΑΟΚ 13

ΑΕΚ 11

Πανιώνιος 1

Το... ακραίο σενάριο

Στα φετινά play off, υπάρχει και η περίπτωση να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία! Αυτό θα συμβεί, εφόσον ο ΠΑΟΚ ηττηθεί από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει στη Λεωφόρο τον Πανιώνιο. Την τελευταία αγωνιστική ο Δικέφαλος θα υποδεχθεί τους «πράσινους» στην Τούμπα και οι «κυανέρυθροι» την Ένωση στη Νέα Σμύρνη.

Η ΑΕΚ θα είναι πρώτη στη βαθμολογία με 11 βαθμούς και οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός ισόβαθμοι με 10. Αν το ντέρμπι της Τούμπας λήξει ισόπαλο και οι «κιτρινόμαυροι» «αυτοκτονήσουν» στην Νέα Σμύρνη, χάνοντας από τον Πανιώνιο τότε θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στου 11 πόντους!

Εκεί θα πρέπει να βγουν τα... κομπιουτεράκια, καθώς θα μετρήσουν τα αποτελέσματα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση ή άμυνα, ενώ η έσχατη λύση θα είναι να βγει πρώτος αυτός που κατέλαβε την καλύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος...

Όπως γίνεται κατανοητό, αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ κρατά την τύχη στα χέρια του, έχοντας ήδη καλύψει το χάντικαπ του +2 που είχαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, όταν ξεκίνησε η διαδικασία των play off, ωστόσο τα σενάρια για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του μίνι πρωταθλήματος είναι πολλά.

Ουσιαστικά ο Δικέφαλος, έχει να δώσει δύο «τελικούς» σε ΟΑΚΑ και Τούμπα, με τις δύο τελευταίες αγωνιστικές των play off να προμηνύονται ιδιαίτερα «καυτές», για το προνομιούχο εισιτήριο που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...