«Γι’ αυτό έμεινα στον ΠΑΟΚ»

Aπό arenafm.gr: Ήρθε τον περασμένο Δεκέμβριο στον ΠΑΟΚ και συνέβαλε στα μέγιστα ώστε ο «δικέφαλος» να κατακτήσει το δεύτερο του πρωτάθλημα, ενώ τέσσερις ημέρες πριν ανανέωσε και την συνεργασία του με τους "ασπρόμαυρους".
Πηγή: arenafm.gr
«Γι’ αυτό έμεινα στον ΠΑΟΚ»

Ο λόγος για τον έμπειρο κεντρικό του Δικεφάλου του Βορρά Γιάννη Τακουρίδη, ο οποίος μιλάει αποκλειστικά στην «ΑrenaPress» και για πρώτη φορά, από την ώρα που ανανέωσε το συμβόλαιο του.

Ο Έλληνας αθλητής αναλύει τους λόγους που τον έκαναν να μείνει και τη νέα χρονιά στον ΠΑΟΚ, σχολιάζει την παρουσία του μαέστρου Γιάννη Καλμαζίδη στο πάγκο της ομάδας, ενώ μιλάει και για τους φετινούς στόχους.

-Γιάννη, η νέα χρονιά σε βρίσκει και πάλι στον ΠΑΟΚ. Το σκέφτηκες αρκετά για να μείνεις ή ήταν μια εύκολη απόφαση;

«Όχι δεν το σκέφτηκα καθόλου και αυτό φαίνεται και από το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να βγει η σχετική ανακοίνωση. Είμαι χαρούμενος που μένω στον ΠΑΟΚ. Είχαμε μεγάλες στιγμές φέτος όπως η κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και συγχρόνως κάποιες ποιο άσχημες. Πλέον έχουμε την ευκαιρία να ξαναπετύχουμε ότι και φέτος. Ευχαριστώ πολύ την διοίκηση για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αλλά και τον προπονητή ο οποίος με διάλεξε».

-Το γεγονός ότι στο πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Γιάννης Καλμαζίδης, έπαιξε ρόλο για σένα;

«Ναι έπαιξε και αυτό τον ρόλο του, αν και συνεργαστήκαμε από τον Δεκέμβριο και μετά. Είναι ένας προπονητής που δίνει μεγάλη ηρεμία στον κάθε αθλητή, πέρα ότι είναι από τους πιο έμπειρους. Σου δίνει την δυνατότητα να δουλέψει είτε ατομικά είτε ομαδικά με μια ηρεμία πουο δεν την βρίσκεις εύκολα. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον κόουτς όπως και με όλα τα υπόλοιπα παιδιά μέσα στην ομάδα».

-Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

«Ο κόσμος έχει τεράστιο μερίδιο στην επιτυχία. Φάνηκε τα τελευταία δυο χρόνια αυτό. Είναι ένα κοινό που όταν αγωνίζεσαι μπροστά του, είναι πολύ δύσκολο για τον οποιοδήποτε αντίπαλο να ανταπεξέλθει και εννοώ οποιασδήποτε δυναμικότητας. Του θέλουμε δίπλα μας και θα πρέπει να ξέρουν πως θα παλέψουμε για να τους δώσουμε χαρές αλλά και για να τους κρατήσουμε κοντά μας».

«Το μεγάλο... στοίχημα»

Αφού ανέλυσε τους λόγους της παραμονής του, ο Γιάννης Τακουρίδης σχολίασε στην «Α» και τους φετινούς στόχους της ομάδας. Συγκεκριμένα τόνισε πως: «Εννοείται πως πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και πάλι. Το μεγάλο στοίχημα είναι να διατηρηθείς στην κορυφή και όταν φτάσεις εκεί, να παραμείνεις. Αυτό είναι και το πιο... γλυκό από όλα».

Ερωτηθείς για τις κινήσεις των υπόλοιπων ομάδων, ανέφερε: «Βλέπουμε πως μόνο ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός κινούνται έντονα. Αυτό δείχνει πως οι δυο ομάδες αρχίζουν πιο οργανωμένα. Αυτό σημαίνει πως είναι ένα κλικ πιο μπροστά από τους υπόλοιπους συλλόγους, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν. Tα δυο συνεχόμενα πρωταθλήματα του ΠΑΟΚ έχουν ανεβάσει συνολικά των ανταγωνισμό, κάτι που φαίνεται σε όλους».

Διαβάστε ακόμη...