Θέλει ΠΑΟΚ ο Κασελάκης, προτάθηκε ο Διαμαντάκος

Από metrosport.gr: Θετικός στην πρόταση του Δικεφάλου ο διεθνής φόργουορντ, του εξηγήθηκε ο ρόλος που θα έχει εφόσον επιστρέψει στο «Παλατάκι»
Πηγή: metrosport.gr
Θέλει ΠΑΟΚ ο Κασελάκης, προτάθηκε ο Διαμαντάκος

Ηταν το πρώτο όνομα που δε βγήκε απλά στην επιφάνεια αλλά συζητήθηκε μεταξύ των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και τον εκπρόσωπο του κάτι που έδειξε πόσο υπολογίζεται ενόψει της νέας σεζόν. Ο Λεωνίδας Κασελάκης δεν έκρυψε τη θέληση του να επιστρέψει έπειτα από δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Κασελάκη έγινε λίγες μέρες μετά το τέλος των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας και η συζήτηση δεν ήταν επιφανειακή όπως θα μπορούσε στη δεδομένη χρονική στιγμή, αφού ο ΠΑΟΚ έκανε προς την πλευρά του παίκτη συγκεκριμένη προσφορά.

Ο Κασελάκης όμως ξέρει ποιος είναι ο ΠΑΟΚ και ποιοι είναι αυτοί που τον εκπροσωπούν όπως τον γνωρίζουν καλά όλοι στο «παλατάκι». Γι' αυτό και η επαφή δεν θα μπορούσε να εξαντληθεί στα τυπικά και στη συνάντηση που υπήρξε με τον εκπρόσωπο του Τάσο Δελημπαλταδάκη.

Με τον διεθνή φόργουορντ μίλησε ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ Τέλης Ζουρνατζίδης του έκανε γνωστό το ζωηρό ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ να τον επαναφέρει στις τάξεις του και παράλληλα του ανέλυσε σε ένα βαθμό τον ρόλο για τον οποίο προορίζεται και θα είναι πρωταγωνιστικός.

Ασφαλώς άλλες αγωνιστικές συνθήκες παρέχει μια ομάδα όπως η Κηφισιά στην οποία είχε 33,5΄ συμμετοχής σε 28 παιχνίδια Πρωταθλήματος και άλλες αυτές του ΠΑΟΚ όμως ακριβώς γι' αυτό και ο Κασελάκης έδειξε ανοιχτά θετικός στην επιστροφή του.

Ουσιαστική δέσμευση με την Κηφισιά δεν έχει –υπάρχει μια ρήτρα μόλις 4 χιλ.€ την οποία μπορεί να αξιοποιήσει ο παίκτης μέχρι τις 30 Ιουλίου- οπότε το ζητούμενο πλέον είναι να επιστρέψει η πλευρά του παίκτη με μία πιθανή αντιπρόταση κάτι που είναι συνηθισμένο σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις ώστε να προχωρήσει και γιατί όχι να κλείσει σύντομα το θέμα.

Ο Κασελάκης ξέρει άλλωστε τα οικονομικά δεδομένα του ΠΑΟΚ και πως η ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει μεγάλες υπερβάσεις. Μπορεί όμως να του επιτρέψει να «εξαργυρώσει» τις εξαιρετικές φετινές εμφανίσεις του επιστρέφοντας παράλληλα σε ένα υψηλότερο επίπεδο αγωνιζόμενος παράλληλα και στο Fiba Champions League.

Τον παίκτη ξέρει πολύ καλά από τη διετία 2012-2014 ο Σούλης Μαρκόπουλος που ήταν αυτός που τον «τράβηξε» από το «4» στο οποίο αγωνιζόταν στον Ηλυσιακό, στο «3» που είναι η θέση στην οποία ανέδειξε τα προσόντα του. Ο Κασελάκης είναι η μοναδική περίπτωση Έλληνα παίκτη για την οποία μιλούν ανοιχτά πια στον ΠΑΟΚ, δείγμα του ότι είναι μέσα στους βασικούς στόχους της ομάδας. Το άμεσο μέλλον θα δείξει αν θα φορέσει ξανά τα ασπρόμαυρα.

Προτάθηκε και εξετάζεται σοβαρά ο Διαμαντάκος

Οι ανάγκες του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας σεζόν είναι αρκετές και είναι λογικό να κινηθεί σε όλες τις αγορές άρα και στην ελληνική. Μία από τις περιπτώσεις που μπορούν να απασχολήσουν στην εξέλιξη του καλοκαιριού είναι αυτή του Γιώργου Διαμαντάκου που αποχωρώντας από τον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι δεν κατάφερε να παίξει στην Κηφισιά έχοντας μπροστά του τον Μαυροειδή αλλά για τυπικούς λόγους στη συνέχεια και στον Απόλλωνα.

Έτσι πέρασε για ένα ματς από τη βουλγαρική Λέφσκι πριν καταλήξει στην κροατική Σίμπενικ. Ο παίκτης προτάθηκε προ ημερών από τον εκπρόσωπο του στον ΠΑΟΚ και μπορεί να απασχολήσει ως «μπακ απ» σέντερ δεδομένου ότι έχει εντυπωσιακά σωματικά προσόντα (είναι ύψους 2.15μ) και είναι μόλις 21 ετών.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος άλλωστε αρέσκεται να δουλεύει με ψηλούς που έχουν προοπτικές και ο νεαρός διεθνής είναι μια τέτοια περίπτωση. Παράλληλα προτάθηκε ο διεθνής Κύπριος γκαρντ Χριστόφορος Ραζής που αγωνιζόταν στη 2η κατηγορία της Γερμανίας.

Ευκαιρίες για ελεύθερους

Το θέμα συζητήθηκε και είναι πιθανό εντός της εβδομάδας να ληφθεί η σχετική απόφαση βάσει της οποίας από την επόμενη, θα πραγματοποιηθούν στο «παλατάκι» προπονήσεις που θα είναι ανοιχτές για ελεύθερους παίκτες που θα θελήσουν να δοκιμαστούν υπό μία έννοια. Θα είναι κάτι σαν τα «try out» που έκανε προ 3-4 ετών ο ΠΑΟΚ και μέσα από τα οποία κέρδισε το «λαχείο» του Βαγγέλη Μαργαρίτη.

Προχωράει για 4άδα Αμερικανών

Ηταν σε εξέλιξη ακόμη οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας όταν η «Μ» είχε σημειώσει την πρόθεση των ανθρώπων της να επιστρέψουν σε ένα αμερικανικό μοντέλο.

Αυτό επιβεβαιώνεται στην πράξη αφού είναι ειλημμένη η απόφαση για την αναζήτηση και την απόκτηση τεσσάρων αμερικανών, με ή χωρίς κοινοτικό διαβατήριο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει μία διαφορετική παραλλαγή του τύπου «τρεις Αμερικανοί, τρεις Ευρωπαίοι».

Στο «παλατάκι» δέχονται προς το παρόν προτάσεις από ατζέντηδες και το σκεπτικό που κυριαρχεί τουλάχιστον αυτή την περίοδο, είναι η ομάδα να κινηθεί για δύο παίκτες στην περιφέρεια και άλλους δύο για τη ρακέτα της στην αμερικανική αγορά.

Μετά μάλιστα από την επιτυχημένη πεπατημένη της διετίας 2013-2015 με τους Κούπερ και Όντουμ, στον ΠΑΟΚ έχουν αποφασίσει να φέρουν και πάλι παίκτη ή και παίκτες –όχι πάντως περισσότερους από δύο όπως είναι λογικό- ερχόμενους από κολέγια.

Η πρόθεση να επιστρέψει ο Κιθ Κλάντον που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις τόσο με την παρουσία του στο παρκέ όσο και με τη συμπεριφορά του έξω από αυτό, είναι δεδομένη. Το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε προς τον Αμερικανό φόργουορντ-σέντερ όπως η περίπτωση του βρίσκεται σε συνάρτηση και με όσα θα προκύψουν από την αγορά.

Διαβάστε ακόμη...