Το... σήριαλ Πρέλεβιτς το 1996

Από contra.gr: Πριν 20 χρόνια ακριβώς (25/5/96) στον Τύπο έγραφαν για οριστική παραμονή του Πρέλεβιτς στον ΠΑΟΚ αλλά στις 3/7/96 ο Μπάνε παραχωρούσε αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου γιατί θα συνέχιζε στην Μπάκλερ.
Πηγή: contra.gr
Το... σήριαλ Πρέλεβιτς το 1996

Προς το τέλος της άνοιξης του 1996 στον ΠΑΟΚ το θέμα που ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν η παραμονή του Μπάνε Πρέλεβιτς. Ο "τίγρης", που επί σειρά ετών είχε προσφέρει πολλά στον "Δικέφαλο", είχε συζητήσεις με την διοίκηση της ομάδας για να ανανεώσει την συνεργασία του με τους "ασπρόμαυρους".

Μάλιστα σαν σήμερα (25/5) πριν 20 χρόνια ακριβώς (στις 25/5/96), στον Τύπο γινόταν λόγος για -οριστική- συμφωνία μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Πρέλεβιτς, τα πάντα όμως άλλαξαν μετά από κάποιο διάστημα και "ήρθε" το "διαζύγιο".

"Νέο συμβόλαιο με αποδοχές 1,1 δισεκατομμύριο"
Η εφημερίδα "Μακεδονία" στις 25/5/96 έγραφε: "Οι χθεσινές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον μάνατζερ του παίκτη και τη διοίκηση του ΠΑΟΚ (Αλεξόπουλος, Β. Οικονομίδης) ήταν πολύωρες και η κατάληξη ήταν θετική με τον Απόστολο Αλεξόπουλο και τον Μπάνε Πρέλεβιτς να δίνουν τα χέρια μέσα σε κλίμα ευφορίας. Οι συζητήσεις άρχισαν χωρίς τον αρχηγό του ΠΑΟΚ που έφτασε αργότερα στα γραφεία του συλλόγου όταν είχαν προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις.

«Ο Πρέλεβιτς θα είναι για άλλα τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ», ανακοινώθηκε από τους ανθρώπους του Δικεφάλου λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Απομένει να διευθετηθούν ορισμένες τυπικές λεπτομέρειες (εγγυήσεις, διακανονισμός κλπ.) και την Πέμπτη ο Πρέλεβιτς θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο που θα του αποφέρει περίπου 1,1 δισεκατομμύριο.

Το σήριαλ Πρέλεβιτς που απασχόλησε τον ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό παίρνει λοιπόν τέλος μετά από πολλές συζητήσεις και αρκετές διακυμάνσεις που πραγματοποιήθηκαν. Από το «εγώ τέλειωσα από τον ΠΑΟΚ» που είχε πει ο Πρέλεβιτς μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ-Πανιωνίου η κατάσταση έφτασε σε αντίθετη κατεύθυνση και στη χθεσινή συμφωνία".

Αλλαγή δεδομένων και... εμπλοκή στο θέμα Πρέλεβιτς
Παρά την σιγουριά που υπήρχε για παραμονή του Πρέλεβιτς στον ΠΑΟΚ, τα δεδομένα στην συνέχεια διαφοροποιήθηκαν και παρουσιάστηκε εμπλοκή στο όλο θέμα. Στις 18 Ιουνίου του 1996 στην εφημερίδα "Μακεδονία" γραφόταν το εξής: "Οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στους διοικούντες του ΠΑΟΚ και τους εκπροσώπους του παίκτη διήρκεσαν αρκετές ώρες αν και σε γενικές γραμμές η συμφωνία είχε επέλθει από παλιότερες συζητήσεις.

Ορισμένα σημεία παρέμεναν αδιευκρίνιστα και χρειάστηκαν διαπραγματεύσεις (κάποιες στιγμές και σε έντονο τόνο) για να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Η συζήτηση που έφτασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αφορούσε δευτερεύοντα ζητήματα τα οποία όμως απαιτούσαν διευθέτηση και αμοιβαίες υποχωρήσεις των νομικών των δύο πλευρών.

Η υπόθεση «κόλλησε» σε ορισμένους όρους και στον διακανονισμό της πληρωμής και η είδηση ότι... κάτι δεν πήγαινε καλά κυκλοφόρησε ευρέως και ανησύχησε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, μία περίπου ώρα μετά τα μεσάνυχτα αποχώρησε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Απόστολος Αλεξόπουλος αφήνοντας τη «σκυτάλη» στον Βασίλη Οικονομίδη και τους νομικούς συμβούλους του συλλόγου και λέγοντας ότι θα υπογράψει όταν είναι έτοιμο το συμβόλαιο.

Ωστόσο, στις δύο μετά τα μεσάνυχτα, οι συζητήσεις διακόπηκαν και δόθηκε νέο ραντεβού για σήμερα. Η αγωνία θα παραμείνει για την εξέλιξη της υπόθεσης και ο ΠΑΟΚ αποδεικνύεται ότι έχει μπροστά του πολλές και σημαντικές εκκρεμότητες. Πάντως, ο γενικός αρχηγός του ΠΑΟΚ Βασίλης Οικονομίδης δήλωσε μετά τη λήξη των νυχτερινών συζητήσεων ότι το θέμα Πρέλεβιτς είναι πλέον τυπικό και τόνισε: «Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις»".

Πρέλεβιτς: "Το συμβόλαιό μου με την Μπάκλερ είναι με λιγότερα χρήματα"
Τελικά το... deal του ΠΑΟΚ με τον Πρέλεβιτς "χάλασε". Ο "τίγρης" συνέχισε την καριέρα του στην Μπάκλερ Μπολόνια (στις 26 Ιουνίου του 1996 πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ιταλική ομάδα), μια εξέλιξη που ήταν ό,τι το χειρότερο για τους φίλους των "ασπρόμαυρων" αλλά και για τον "Δικέφαλο" που έχανε τον ηγέτη του μετά από οχτώ χρόνια συνεργασίας μαζί του.

Ο Πρέλεβιτς στις 3 Ιουλίου του 1996 παραχωρούσε αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου και έλεγε για το "διαζύγιο" με τον ΠΑΟΚ και για την απόφαση να μετακομίσει στην Μπάκλερ: "Δεν θέλω να κατηγορήσω την διοίκηση και ας πούμε ότι φταίω εγώ.

Πάντως το συμβόλαιό μου με την Μπάκλερ είναι με λιγότερα χρήματα και για δύο μόνο χρόνια.. Εζησα πολλές καλές και κακές στιγμές. Φεύγω έχοντας μαζί μου όλους τους τίτλους που κατακτήσαμε. Είχα ενημερώσει τους συνεργάτες μου ότι δεν θα ήθελα να πάω σε άλλη ελληνική ομάδα.

Η Μπολόνια είναι ομάδα με μεγάλη ιστορία. Εχω συμβόλαιο δύο χρόνων με την Μπάκλερ και τους είπα ότι θα ήθελα να σταματήσω εκεί την καριέρα μου. Το «λέτερ οφ κλίαρενς» είναι θέμα της Μπάκλερ. Δεν πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα δημιουργήσει πρόβλημα. Δεν υπάρχει πάντως όρος στο συμβόλαιό μου ότι μπορώ να αλλάξω την απόφασή μου στις επόμενες μέρες και ότι μπορώ να μην παίξω στην Μπολόνια. Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει και όλα θα είναι μια χαρά.

Γίνονται κάποιες πολύ σωστές κινήσεις. Ηρθε ο Μπεκ που είναι πολύ καλός παίκτης και του εύχομαι καλή επιτυχία. Η ομάδα ήταν συνέχεια στην τετράδα στα τελευταία χρόνια και αυτό είναι επιτυχία. Οταν τους είπα στην Ιταλία σε πόσους τελικούς έχω παίξει, δεν το πίστευαν. Εμείς ακόμη κι όταν η ομάδα περνούσε κρίση, παίρναμε τίτλους και πηγαίναμε σε τελικούς".

"Απέφυγε να επιτεθεί στην διοίκηση, άφησε αιχμές..."
Σχετικά με την συνέντευξη Τύπου του Πρέλεβιτς, να σημειωθεί πως η εφημερίδα "Μακεδονία" έγραφε μεταξύ άλλων: "Ο μέχρι πρότινος αρχηγός του ΠΑΟΚ απέφυγε, παρά την επιμονή πολλών φιλάθλων που του υπέβαλλαν ερωτήσεις, να «επιτεθεί» κατά της διοίκησης για την απομάκρυνσή του από τον Δικέφαλο. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς δήλωσε εξ' αρχής ότι θέλει να φύγει ήρεμα και ότι δεν ήθελε να μπει σε λεπτομέρειες. Αφησε πάντως ορισμένες αιχμές λέγοντας ότι κρατά για τον εαυτό του αυτά που ξέρει και ότι έφυγε από τον ΠΑΟΚ γιατί δεν τον ήθελε η διοίκηση".

Διαβάστε ακόμη...