«Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται καλύτερους παίκτες για να πάει ψηλότερα» (audio)

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ Νίκος Καραγεωργίου και αναφέρθηκε στην παρουσία του Δικεφάλου στα πλέι οφ όπως και στον Δημήτρη Πέλκα.
Πηγή: metrosport.gr
«Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται καλύτερους παίκτες για να πάει ψηλότερα» (audio)

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ: «Σημασία έχουν οι βαθμοί σε αυτά τα παιχνίδια και όσο έρχονται η ψυχολογία γίνεται όλο και καλύτερη. Και η ψυχολογία ξέρετε παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Τα παιδιά νιώθουν σίγουροι ότι μπορούν να τα καταφέρουν, κάτι που το ελπίζουμε όλοι. Η ομάδα χτίζει αυτοπεποίθηση. Όταν το καλό αποτέλεσμα συνδυάζεται με το επόμενο καλό αποτέλεσμα και, ειδικά σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια σαν αυτά των πλέι οφ, ανεβαίνει η ψυχολογία των παικτών».

Για την πορεία των πλέι οφ: «Πιστεύω ότι όλα θα κριθούν στο τέλος. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει εδώ τον Πανιώνιο, ίσως να μην τον ενδιαφέρει τι θα κάνει με την ΑΕΚ, αλλά θα πρέπει να κερδίσει εδώ τον Παναθηναϊκό. Έχει την τύχη στα χέρια του και θα τα παίξει όλα μέσα στην έδρα του».

Για το εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο: «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Πρέπει να παίξει εδώ όπως παίζει, υπεύθυνα και σωστά. Ο Πανιώνιος είναι μια καλή ομάδα, όμως, δεν έχει λύσεις. Και σε ένα τέτοιο τουρνουά που έχουμε παιχνίδια ανά τρεις ημέρες όταν παίζουν συνέχεια οι ίδιοι παίκτες ή θα έχουν μυικούς τραυματισμούς ή κούραση που δεν θα τους επιτρέψει να δείξουν καλή εικόνα. Ο Πανιώνιος δεν έχει εναλλακτικές λύσεις και ήδη άρχισε να φαίνεται αυτό.

Για τον Μπακασέτα: «Είναι ενδεικτικό αυτών που έλεγα πριν η περίπτωση Μπακασέτα. Αν συνέβαινε αυτό στις άλλες τρεις ομάδες θα είχαν εναλλακτικές λύσεις για να το ξεπεράσουν. Ο Πανιώνιος δεν το κατάφερε και πιστεύω ότι εγκατέλειψε».

Για το αν ήταν λάθος του ΠΑΟΚ που δεν πήρε τον Μπακασέτα: «Ο Μπακασέτας είναι υπερτιμημένος. Και ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες στην Ελλάδα. Δεν υπάρχου παίκτες που να εμφανίστηκαν και να έκαναν ένα καλό πρωτάθλημα. Όλες οι ελληνικές ομάδες ψάχνουν να βρουν ικανούς Έλληνες παίκτες, όμως, αυτούς τους βρίσκεις με το κυάλι. Ο Πανιώνιος με την φυγή Μπακασέτα άνοιξε χώρο για ένα παιδί που το ξέρω πολύ καλά, τον Χαλκιαδάκη, που είναι νέος και μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται καλύτερους παίκτες από τον Μπακασέτα. Πιο έμπειρους και πιο καλούς, που να έχουν ψηθεί στον πρωταθλητισμό για να διεκδικήσει με αυτούς τίτλους και συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τον Πέλκα: «Του δόθηκε μια ολόκληρη χρονιά, αφού δεν υπήρχε άλλος παίκτης στη θέση του. Πρέπει να βελτιώσει πολλά για να πάει ψηλότερα ο ΠΑΟΚ. Διαφορετικά θα μείνει στα ίδια επίπεδα. Όλο το πρωτάθλημα είναι ο ίδιος. Έκανε μεν ένα σταθερό πρωτάθλημα χωρίς να είναι σούπερ. Πρέπει να βάλει και άλλα στοιχεία στο ρεπερτόριό του για να γίνει ο ηγέτης του ΠΑΟΚ. Η άποψή μου είναι ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται, γενικότερα, καλύτερους παίκτες για να πάει ψηλότερα».

Για τον Ίβιτς: «Η συνεισφορά του είναι πολύ σημαντική. Ίσως η πιο σημαντική στη διαφορά του ΠΑΟΚ που βλέπουμε τώρα σε σχέση με τον προηγούμενο προπονητή. Παίζει όπως πρέπει με φυσιολογικό τρόπο, αξιοποιούνται καλύτερα οι παίκτες και το ταλέντο τους. Δεν φτάνει, ασφαλώς, σε υψηλά επίπεδα η εικόνα της ομάδας, γιατί υψηλό επίπεδο πετυχαίνεις με καλύτερους παίκτες. Παίζει, όμως, σωστά και ορθολογικά και αυτό οφείλεται στον προπονητή».

Για τη χθεσινή συμμετοχή Μπερμπάτοφ: «Μαγικά δεν μπορούν να γίνουν γιατί προέρχεται από μεγάλη αποχή. Φάνηκε η παρουσία του, όμως, και μόνο που ήταν μέσα στο γήπεδο. Αμέσως απέκτησαν αυτοπεποίθηση οι νεαροί παίκτες σαν τον Χαρίση και τον Τσίμιροτ βλέποντας έναν μεγάλο αθλητή».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Αυτή τη στιγμή δεν βγαίνει. Θα παίξει την έξοδό του στο τελευταίο ματς μέσα στην Τούμπα και με κόσμο. Πρέπει να εκμεταλλευτεί τα στοιχεία αυτά για να τα καταφέρει».

Ακούστε τα όσα είπε ο Νίκος Καραγεωργίου ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...