Σταύρος Κοντονής: Ο Υφυπουργός που έγινε… εφιάλτης τους!

Από sdna.gr: Ήθελα να περάσουν μέρες, πριν ασχοληθώ με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (αυτό τέλος πάντων που ονόμασαν τελικό).
Πηγή: sdna.gr
Σταύρος Κοντονής: Ο Υφυπουργός που έγινε… εφιάλτης τους!

Ήθελα να καθίσει η σκόνη από την εξέλιξη του αγώνα και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν.

Τα όσα διαδραματίστηκαν επιβεβαιώνουν δυο πράγματα. Την αδυναμία των ερυθρόλευκων να αγωνιστούν με οποιοδήποτε αντίπαλο σε πλαίσιο που θα ορίζει το 50 – 50 από κάθε άποψη και φυσικά την δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ας ξεκινήσουμε από το παιχνίδι. Μέτριο χωρίς να διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με την ΑΕΚ να θέλει περισσότερο την κούπα, να παίζει πιο έξυπνα και να την κατακτά με άψογη διαιτησία που απλά έκανε το αυτονόητο. Σφύριζε δηλαδή, ότι έβλεπε. Δεν είχε καμία συμμετοχή στην εξέλιξη του αγώνα και δεν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο από την επόμενη μέρα, ξεκίνησε μια επικοινωνιακή πολιτική από το λιμάνι που στόχο είχε αποκλειστικά και μόνο τον αποπροσανατολισμό των οπαδών του Ολυμπιακού. Υπεύθυνος για την ήττα και την απώλεια του Κυπέλλου «βαφτίστηκε» ο Κοντονής (σε πολλές περιπτώσεις με αισχρό τρόπο) που επέλεξε να μην βρεθεί ούτε στο ΟΑΚΑ.

Παρατηρώντας τα στοιχεία του αγώνα θα διαπιστώσουμε ότι ο Κοντονής δεν ήταν ο διαιτητής, δεν ήταν βοηθός, δεν ήταν 4ος, δεν ήταν παρατηρητής, ούτε υπάρχει παίκτης Κοντονής στο ρόστερ της ΑΕΚ. Απλά αποτέλεσε το εξιλαστήριο θύμα για να δικαιολογήσουν οι ερυθρόλευκοι την απώλεια του Κυπέλλου και να στρέψουν εκεί τα βέλη των οπαδών της ομάδας.

Λες και ο κόσμος είναι τόσο κουτός που δεν αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει στην ίδια του την ομάδα αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι είναι ελάχιστοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού που μπορεί να παρασύρθηκαν από την πολιτική... «για όλα φταίει ο Κοντονής» προκειμένου να δικαιολογηθούν ο Σίλβα, οι παίκτες των ερυθρόλευκων και φυσικά η διοίκηση της ΠΑΕ.

Αυτή η ομάδα (αναγνωρίζω ότι διαθέτει πολύ καλό έμψυχο υλικό) είναι στημένη για να κερδίζει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν συμβαίνει το αυτονόητο. Όταν δηλαδή ο διαιτητής και οι βοηθοί του, κάνουν σωστά την δουλειά τους. Όπως στρώνεις κοιμάσαι και στον Πειραιά, χρόνια τώρα δεν στρώνουν καλά. Θα έρχονταν η ώρα που θα χαλούσε ο ύπνος τους.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι χάθηκε ένας τίτλος. Το πρόβλημα τους είναι ότι γκρεμίζεται ο κόσμος που είχαν πλάσει. Η επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, δυο ημέρες μετά τον τελικό, επιβεβαιώνει την κατάσταση πανικού που δημιούργησε στον Ολυμπιακό και το σύστημα που τον περιβάλει, η απώλεια του Κυπέλλου.

Για την ακρίβεια ο πανικός δημιουργείται από την αίσθηση ότι είναι θέμα χρόνου να αλλάξουν όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να περάσουμε σε μια νέα εποχή. Στην εποχή που τα αποτελέσματα θα καθορίζονται από την απόδοση των ομάδων, την τακτικών των προπονητών, την τύχη και όχι τα επιτηδευμένα σφυρίγματα των διαιτητών.

Δεν μπορώ να ξέρω τι αποτελέσματα θα έχει η απεγνωσμένη προσπάθεια να φθαρεί ο Υφυπουργός αθλητισμού. Κατάφερε ο Ζακυνθινός να εξελιχθεί σε... εφιάλτη τους! Ασκούνται αφόρητες πιέσεις που στόχο έχουν την «εκθρόνιση» του Κοντονή. Ακόμα κι αν συμβεί κάτι τέτοιο –δεν το βλέπω και πολύ πιθανό αλλά ποτέ δεν μπορείς να προδικάσεις εξελίξεις στην πολιτική- το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Το σύστημα γκρεμίζεται με θεαματικό τρόπο. Οι εξελίξεις για αλλαγές στην δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν πάρει τον δρόμο τους. Τα θέλω των λίγων δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην απόφαση των πολλών να παίξουν το παιχνίδι –επιτέλους- καθαρά!

Υ. Γ. Αναφορικά με τα play off και τον ΠΑΟΚ, η κατάσταση έχεις ως εξής... Αν θέλει την πρωτιά, κερδίζει τον Πανιώνιο (επιμένω ότι πρόκειται για πολύ καλή ομάδα που αν είχε εμπειρία θα ήταν φαβορί για την 1η θέση) στη Νέα Σμύρνη, τον κερδίζει και στην Τούμπα και έχει τον πρώτο λόγο, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των δυο συνεχομένων αγώνων του Παναθηναικού με την ΑΕΚ.

Διαβάστε ακόμη...