Όταν τα αστέρια του ΠΑΟΚ ήταν... αστεράκια στις Ακαδημίες του! (pics & vid)

Από sdna.gr: To SDNA γυρίζει το χρόνο πίσω και σας παρουσιάζει τους παίκτες του ΠΑΟΚ που βγήκαν από τα... σπλάχνα της ομάδας σε σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα από τα χρόνια που αγωνίζονταν στις ακαδημίες του Δικεφάλου.
Πηγή: sdna.gr
Όταν τα αστέρια του ΠΑΟΚ ήταν... αστεράκια στις Ακαδημίες του! (pics & vid)

Αλήθεια, πόσοι από εσάς θυμάστε τον Κλάους, τον Πέλκα, τον Κάτσε, τον Σαββίδη, τον Μελίσσα, τον Πόζογλου κ.α. όταν ακόμα αυτοί αγωνίζονταν στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ;

Το SDNA κάνει «βουτιά» στο πρόσφατο παρελθόν και σας παρουσιάζει τους σημερινούς άσους του Δικεφάλου, σε σπάνιες φωτογραφίες τους από τα χρόνια που αυτοί έκαναν τα πρώτα τους βήματα, στις ακαδημίες του Δικεφάλου, οι οποίες εδώ και χρόνια αποτελούν μόνιμη πηγή ταλέντων για την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Αυτό άλλωστε το πιστοποιεί και η πρόσφατη μεγάλη έρευνα που έκανε το SDNA με θέμα τις ακαδημίες των ελληνικών ομάδων.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να περηφανεύεται πως στο φετινό του ρόστερ υπάρχουν οκτώ παίκτες του προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του.

Πρόκειται για τους Νίκο Μελίσσα, Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Στέλιο Κίτσιου, Εργκους Κάτσε, Δημήτρη Πέλκα, Στέφανο Αθανασιάδη, Κυριάκο Σαββίδη και τον Στέλιο Πόζογλου.

Και αν αρκετοί εξ' αυτών (σ.σ. Πόζογλου, Μελίσσας, Σαββίδης, Πόζογλου) είναι ακόμα αρκετά νεαροί και δεν έχουν πολλές συμμετοχές, δε συμβαίνει το ίδιο με τους Πέλκα, Κλάους και Κάτσε, οι οποίοι τη φετινή και όχι μόνο χρονιά αποτελούν βασικά γρανάζια της μηχανής του Δικεφάλου, όντας βασικοί στα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας τους.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Μια ζωή στον ΠΑΟΚ. Από ball boy σε παλιότερους αγώνες, κατέληξε να είναι ο αρχηγός του ΠΑΟΚ. Μια ζωή σαν παραμύθι για τον Κλάους, που πραγματοποίησε κάθε όνειρό που είχε όταν ξεκινούσε, μικρός - τότε - να αγωνίζεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Βέβαια, μένει να εκπληρώσει ένα ακόμα. Το πιο μεγάλο. Να καταφέρει να γευτεί την κατάκτηση ενός τίτλου με τον Δικέφαλο.

Βέβαια, όπως θα δείτε και εσείς οι αλλαγές του μικρού Κλάους, σε σχέση με τον σημερινό είναι τεράστιες. Οι εικόνες που σας παρουσιάζει το SDNA μιλούν από μόνες τους...

ΕΡΓΚΟΥΣ ΚΑΤΣΕ

Ακόμα ένα μεγάλο ατόφιο ταλέντο του ΠΑΟΚ. Από μικρός στα... ασπρόμαυρα. Eμαθε και αυτός τα μυστικά της μπάλας, στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Μία χρονιά (2011-2012) ως δανεικός στην Αναγέννηση Επανομής, ήταν αρκετή για να καταφέρει, να επιστρέψει και όχι μόνο να διεκδικήσει θέση στην πρώτη ομάδα, αλλά για να ηγηθεί της μεσαίας γραμμής του Δικεφάλου, μετρώντας συνολικά μέσα σε τέσσερα χρόνια 142 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Πάντως, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του Κάτσε από τη χρονιά που ήταν στην Επανομή - σε αντίθεση με τον Κλάους - οι αλλαγές πάνω του δεν είναι εντυπωσιακές, κάθε άλλο μάλιστα...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΚΑΣ

Σε πολύ μικρή ηλικία, ο Δημήτρης Πέλκας, μετακόμισε από τα Γιαννιτσά, στη Θεσσαλονίκη για να κυνηγήσει το όνειρό του. Και το κατάφερε, αν και χρειάστηκε αρκετά χρόνια αναμονής. Ο Δημήτρης Πέλκας, μετά από δύο σερί δανεισμούς σε Καλαμαριά και Σετούμπαλ, επέστρεψε με σκοπό να γίνει ο ηγέτης του ΠΑΟΚ. Κι όμως η φωτογραφία που σας παρουσιάζει το SDNA είναι και σε αυτή την περίπτωση ενδεικτική, του χρόνου που πέρασε και... δεν ακούμπησε τον Δημήτρη Πέλκα.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ MEDIA GALLERY ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ

Διαβάστε ακόμη...