Έτσι θα είναι ο νέος ΠΑΟΚ!

Aπό inpaok.com: Η βαρύτητα στον ΠΑΟΚ πέφτει όπως είναι λογικό στους ακραίους και η επιλογή αυτή θα κρίνει κατά πολύ την δυναμική που θα έχουν τη νέα σεζόν οι πρωταθλητές.
Πηγή: inpaok.com
Έτσι θα είναι ο νέος ΠΑΟΚ!

Ο Δικέφαλος ως τώρα βαδίζει σε σωστά και ισορροπημένα βήματα. Ανανέωσε ο Γιάννης Καλμαζίδης οπότε δεν άλλαξε τίποτα στην τεχνική ηγεσία ενώ στην θέση του διαγώνιου ο ΠΑΟΚ πήρε στην θέση του Ρολάντο Σεπέδα, τον Ερνάντο Γκόμεζ άρα ούτε και σε αυτό το σημείο, αλλάζει κάτι ιδιαίτερα με τον Κουβανό να είναι πιο νέος, αλλά τον Βενεζουελάνο πιο «μπαρουτοκαπνισμένο» και το απέδειξε και πρόπερσι αλλά και πέρσι όπου έκανε εκπληκτικά πράγματα στην Tουρκία, όντας τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Στην θέση του πασαδόρου ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε μία νέα εποχή. Ο «εγκέφαλος» της ομάδας Βασίλης Κουρνέτας, σταμάτησε το βόλεϊ και σίγουρα η απουσία του... αγχώνει, όμως ο έμπειρος Γιάννης Καλμαζίδης με την επιλογή του Ρίτσαρντ (Ρικάρντο Κάλβο) φαίνεται πως ξέρει τι κάνει.

Μπορεί να λείπουν από τον νεαρό εμπειρίες και να χρειαστεί λίγος χρόνος o λόγος γίνεται για έναν πετοσφαιριστή με εκπληκτικά σωματικά προσόντα, τον καλύτερο παίκτη της Κούβας για το 2015 και τον βασικό και αναντικατάστατο πασαδόρο της Εθνικής ομάδας της χώρας, με σημαντικές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια αλλά και Ολυμπιακούς Αγώνες που έρχονται!

Έτσι λοιπόν για να συμπληρωθεί το παζλ μένει να δούμε τις επιλογές στους δύο ακραίους και τους κεντρικούς. Αν υποθέσουμε πως μετά την ανανέωση του Tακουρίδη, θα παραμείνει και ο Σμαραγδής, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει αρχικά ελληνική τριάδα στους κεντρικούς, μαζί με την παρουσία του Παντακίδη.

Έτσι το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει τέταρτος μπλοκέρ και αν αυτός θα είναι ξένος, επιπέδου Ντέιβιντ Λι (ακόμα και ο ίδιος). Διότι αν γίνει αυτό, τότε ο ένας από τους δύο ακραίους θα είναι αναγκαστικά Έλληνας αφού κάθε ομάδα δικαιούται να έχει τέσσερις ξένους στο ρόστερ της.

Αν όμως δεν αποκτηθεί ξένος κεντρικός τότε και οι δύο ακραίοι θα είναι ξένοι. Πέρσι οι ακραίοι των ασπρόμαυρων ήταν οι Χιμένες και Γιαμπλόνσκι. Η αλήθεια είναι πως ο πρώτος δεν έκανε καλή χρονιά, ενώ ο δεύτερος μπορεί να μην είναι... Σαφράνοβιτς αλλά στα ημιτελικά και τα τελικά του πρωταθλήματος, ήταν εκπληκτικός. Ωστόσο κανένας από τους δύο δεν ήταν αρκετά καλός στην υποδοχή, με αποτέλεσμα και ένας εκπληκτικός λίμπερο όπως ο Γκαράς να μένει πολλές φορές εκτεθειμένος.

Θα λέγαμε λοιπόν πως η επιλογή των ακραίων θα κρίνει και αν ο ΠΑΟΚ θα ανέβει επίπεδο σε σχέση με πέρσι. Αν δεν μείνει ο Χιμένες τότε ένας από αυτούς ο πιο... επιθετικός δηλαδή, είναι πολύ πιθανόν να είναι ο διεθνής Κουβανός Οσμανί Ουριάρτε και ο ΠΑΟΚ θα έχει πάρει έναν καλύτερο παίκτη από τον Χιμένες, αφού επιθετικά βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο ενώ είναι καλύτερος στην υποδοχή.

Μάλιστα ο νεαρός έχει και εμπειρία στην Ευρώπη καθώς έπαιξε σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα έχοντας όσο αγωνίστηκε (είχε το γνωστό πρόβλημα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία λόγω του ότι υπέγραψε με δύο ομάδες) 15 πόντους μέσο όρο, αριθμό κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό, αφού το τουρκικό πρωτάθλημα είναι κατά πολύ ανώτερο από το ελληνικό.

Φτάνουμε λοιπόν εκεί που ήμασταν και πέρσι! Στην επιλογή του δεύτερου ακραίου, του υποδοχέα που είναι τόσο σημαντικός σε μία ομάδα. Αυτή η προσθήκη θα είναι ίσως το «κλειδί» για τον Δικέφαλο.

Να θυμίσουμε πως πρόπερσι με τον Σαφράνοβιτς, ο ΠΑΟΚ ήταν... ανίκητος ενώ πέρσι η προσθήκη του Γιαμπλόνσκι ήταν τόσο σημαντική, ώστε να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα και να κατακτήσει τον τίτλο, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε και την μεταγραφή του Ντέιβιντ Λι.

Σε κάθε περίπτωση, η διαμόρφωση του ρόστερ των πρωταθλητών, είναι ένας γρίφος για δυνατούς λύτες, αλλά πιο καλός να τους... λύνει από τον Γιάννη Καλμαζίδη δεν υπάρχει, για αυτό και η παραμονή του είναι εγγύηση, πως ο ΠΑΟΚ για άλλη μία χρονιά θα πρωταγωνιστήσει και θα υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Διαβάστε ακόμη...