Τι σημαίνει για τον ΠΑΟΚ η κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ

Από metrosport.gr: Η κατάκτηση του Κυπέλλου φέρνει τεράστια οφέλη στην ΑΕΚ από... ευρωπαϊκής πλευράς. Δείτε τις δυο περιπτώσεις που... επηρεάζουν και τον ΠΑΟΚ
Πηγή: metrosport.gr
Τι σημαίνει για τον ΠΑΟΚ η κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ

Δείτε τι οφέλη έχει η Ένωση με την κατάκτηση του τροπαίου:

Αν, λοιπόν, η ΑΕΚ δεν τερματίσει πρώτη στα playoffs:

α) να βρεθεί απευθείας στους ομίλους του Europa League, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει η Σεβίλλη να κατακτήσει τον τίτλο στον τελικό της Τετάρτης απέναντι στη Λίβερπουλ και ταυτόχρονα την Κυριακή το Κύπελλο απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

β) να παίξει στον τρίτο προκριματικό του Europa League, στις 28 Ιουλίου (κλήρωση στις 15 Ιουλίου) και να χρειαστεί, δηλαδή, να περάσει δύο αντιπάλους για να μπει στους ομίλους, εφόσον η Σεβίλλη χάσει έστω και έναν από τους δύο της τελικούς.

Ο πρώτος των playoffs της Super League θα παίξει στα προκριματικά (σε διαφορετικό γύρο από αυτόν του Ολυμπιακού), αγωνιζόμενος στις 26 ή 27 Ιουλίου στον τρίτο προκριματικό (όπως και οι «ερυθρόλευκοι», στον προκριματικό γύρο των πρωταθλητών).

Αν δεν είναι η ΑΕΚ πρώτη στα playoffs, θα περισσέψουν δύο εισιτήρια για τα προκριματικά, με την ομάδα που θα τερματίσει ψηλότερα να ξεκινά από τον τρίτο προκριματικό του Europa League στις 28 Ιουλίου, ενώ αυτή που θα τερματίσει χαμηλότερα στον δεύτερο προκριματικό του Europa League στις 14 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμη...