"Αυτό το γκολ δεν θα ξεχαστεί ποτέ"

Από magnesiasports.gr: Ο Γιώργος Τζοβάρας, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ στον τελικό του πρωταθλήματος Κ17 της Σούπερ Λιγκ, χάρισε τον τίτλο στον ΠΑΟΚ. Για τον Βολιώτη επιθετικό, 16 ετών και 7 μηνών, ήταν μια στιγμή που θα θυμάται για πάντα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο magnesiasports.
Πηγή: magnesiasports.gr
"Αυτό το γκολ δεν θα ξεχαστεί ποτέ"

Αρχικά τον ρωτήσαμε για τα συναισθήματά του τη στιγμή του γκολ. "Ένοιωσα μεγάλη χαρά εκείνη τη στιγμή που σκόραρα κι έδωσα το προβάδισμα στην ομάδα μου. Τελικά το γκολ αποδείχθηκε πως ήταν αυτό με το οποίο κερδίσαμε. Είναι συναισθήματα πολύ ωραία, ένα γκολ που δεν ξεχαστεί ποτέ" επισήμανε και συνέχισε λέγοντας για την κατάκτηση του τίτλου: "Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, το περιμέναμε από την αρχή. Είχαμε βάλει στόχο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το καταφέραμε με πολύ σκληρή δουλειά. Ο τίτλος αποτελεί δικαίωση της μεγάλης προσπάθειας, των κόπων μας και της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται σε όλους τους τομείς στην ομάδα".

Σχετικά με το γεγονός πως βρίσκεται 1,5 έτος στο "Δικέφαλο του Βορρά" (πήρε πέρυσι τον Ιανουάριο μεταγραφή από την ΑΕ 2002), σχολίασε: "Από την πρώτη ημέρα με έκαναν να νιώσω ότι αποτελώ σημαντικό μέλος της ομάδας, η υποδοχή τις πρώτες ημέρες ήταν άψογη και γενικότερα, σε όλο αυτό το διάστημα, έχω βρει τις τέλειες συνθήκες", ενώ για τις συνεχόμενες κλήσεις του στην εθνική ομάδα, ανέφερε: "Από τότε που πήγα στον ΠΑΟΚ, είχα κλήσεις για την εθνική ομάδα. Με κάνει πολύ περήφανο το ότι είμαι στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή, είναι τιμή για κάθε παίκτη να αγωνίζεται με το εθνόσημο. Θεωρώ ότι φαίνεται η δουλειά μου στον ΠΑΟΚ και πρέπει να συνεχίσω έτσι με ταπεινότητα".

Η κατάκτηση του τίτλου Κ17 σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί του χρόνου στο UEFA Youth Champions League.

Για αυτή τη διοργάνωση, ο Γιώργος Τζοβάρας είπε: "Είναι μια πρόκληση για εμάς η συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση και την κερδίσαμε με το σπαθί μας. Θα έχουμε τη δυνατότητα να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας κόντρα σε κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης". Τέλος, για τις φιλοδοξίες του, τόνισε: "Η ομάδα Κ20 είναι μια νέα προοπτική, το επίπεδο ανεβαίνει και πρέπει να προσπαθήσω περισσότερο για τις αυξημένες απαιτήσεις. Βήμα-βήμα με ταπεινότητα, θέλω να βελτιώσω το παιχνίδι μου ώστε να ακολουθήσω το δρόμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Όνειρό μου είναι να παίξω στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ".

Ο Γιώργος Τζοβάρας, γεννημένος στις 3 Νοεμβρίου 1999, είναι μαθητής της Β' Λυκείου και φέτος είχε 7 γκολ σε 18 ματς με την ομάδα Κ17 του ΠΑΟΚ (προπονητές οι Άγγελος Ζαζόπουλος, Πάμπλο Γκαρσία), ενώ έπαιξε 1 ματς με την Κ20 σκοράροντας μία φορά. Όπως αναφέρεται στο αγωνιστικό του προφίλ στην επίσημη ιστοσελίδα του "Δικεφάλου" είναι "μεσοεπιθετικός, συγκεκριμένα πλάγιος χαφ με χάρισμα στο αριστερό πόδι και ικανότητα παιχνιδιού και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Είναι ψηλός, ωστόσο γρήγορος και συνάμα δυνατός, που δείχνει στοιχεία καλής τεχνικής κατάρτισης. Αν κι ένα χρόνο μικρότερος, ενσωματώθηκε άμεσα στην Κ17 την περασμένη σεζόν. Διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες".

Διαβάστε ακόμη...