Το «βάπτισμα» του Ιτούδη στον ΠΑΟΚ

Από inpaok.com: Ο Δημήτρης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ως βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό για περισσότερο από μια δεκαετία.
Πηγή: inpaok.com
Το «βάπτισμα» του Ιτούδη στον ΠΑΟΚ

Έκτοτε, εξελίχθηκε, προχώρησε, έγινε πρώτος προπονητής και πλέον βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η πρώτη ομάδα πάντως, που του είχε εμπιστευτεί τη θέση του head coach ήταν ο ΠΑΟΚ. Το ντεμπούτο του σε αυτόν τον ρόλο έγινε πριν από περίπου 20 χρόνια, στη Μόσχα, σε ηλικία μόλις 25 ετών...

Τη σεζόν 1995-96, ο Ιτούδης χρημάτισε βοηθός τόσο του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου, όσο και του Ζέλικο Λούκαϊτς. Η χρονιά είχε ξεκινήσει με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή που απολύθηκε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, κατόπιν ήρθε ο Κιουμουρτζόγλου που έδωσε τη θέση του στον 37χρονο τότε Σέρβο.

Στο μεσοδιάστημα, ο Ιτούδης πρόλαβε να εκτελέση χρέη πρώτου προπονητή σε ένα παιχνίδι για το κύπελλο Κυπελλούχων κόντρα στη Ντιναμό Μόσχας των Μπαζάρεβιτς και Νταϊνένκο, στη Ρωσία. Ήταν 12 Δεκεμβρίου του 1995, όταν ο ΠΑΟΚ είχε γνωρίσει την ήττα με 65-62 με πρώτους σκόρερ τους Πρέλεβιτς (16), Στογιάκοβιτς (12) και Μπουντούρη (10).

Η φωτογραφία από το συγκεκριμένο παιχνίδι

Για εκείνη την εμπειρία του, ο Ιτούδης σχολίασε στο πρόσφατο παρελθόν πως:

«Τη σεζόν 1993/94 στο Κόρατς δέχθηκα πρόταση από τον ΠΑΟΚ και δέχθηκα. Πάντα θα θυμάμαι την πρώτη χρονιά στην Θεσσαλονίκη. Τον Δεκέμβριο απολύθηκε ο Κιουμουρτζόγλου και μέχρι να έρθει ο Λούκαιτς ανέλαβα χεντ κόουτς του ΠΑΟΚ. Αντιμετωπίσαμε την Δυναμό στην Μόσχα με σταρς τους Νταινένκο, Μπαζάρεβιτς, ενώ και εμείς είχαμε Πρέλεβιτς, Στογιάκοβιτς, Ρεντζιά. Χάσαμε στο τέλος αν και παίξαμε πολύ καλά χρησιμοποιώντας ζώνη 1-3-1 και τον Πέτζα σε θέση «4».

Μετά το τέλος του αγώνα με βρήκε ο Γκομέλσκι και μου είπε καθ' οδόν στα αποδυτήρια... «Μπράβο φίλε. Θα κάνεις μεγάλη καριέρα. Το θυμάμαι σαν τώρα».

Ο Ιτούδης ξαναφόρεσε τη... στολή του πρώτου προπονητή λίγους μήνες μετά, όταν και ο Ζέλικο Λούκαϊτς αποτέλεσε παρελθόν. Αφού πρώτα ήταν μαζί στον πάγκο και στο χαμένο τελικό της Βιτόρια, όταν ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 88-81 από την Ταουγκρές.

Στα play off, ο ΠΑΟΚ του Ιτούδη, απέκλεισε τον Άρη αλλά αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό στη σειρά των ημιτελικών. Μετά, ο 46χρονος πλέον τεχνικός τράβηξε για άλλες πολιτείες...

Διαβάστε ακόμη...