Η μεγάλη ευκαιρία του «Δικεφάλου» για την πρωτιά

Από metrosport.gr: Μεγάλη μέρα μπορεί να αποδειχθεί η σημερινή για τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: metrosport.gr
Η μεγάλη ευκαιρία του «Δικεφάλου» για την πρωτιά

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο του δίνει την ευκαιρία να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος στη μάχη για το εισιτήριο των προκριματικών του Champions League και δεν πρέπει να την αφήσει ανεκμετάλλευτη.

Το ελπιδοφόρο είναι ότι αυτή η ομάδα, με τον Ίβιτς στο τιμόνι της, δείχνει ότι και θέλει και μπορεί. Είναι σοβαρή, δεν εκτίθεται απέναντι στον αντίπαλο παρά μόνο από ατομικά λάθη, όπως ήταν αυτό του Γλύκου την περασμένη Τετάρτη. Και διαθέτει και την ηρεμία και το τακτικό πλάνο και τον χαρακτήρα για να αντιδρά όταν είναι σε δύσκολη θέση.

Όχι, δεν έγινε ξαφνικά ομαδάρα ο ΠΑΟΚ. Απλά με έναν προπονητή που βγάζει σοβαρότητα, ηρεμία και έχει γνώση του τι εστί ΠΑΟΚ, συμμαζεύτηκε. Και αμέσως φάνηκαν τα ατού της έναντι των αντιπάλων της. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει τον Παναθηναϊκό του Στραματσόνι και την ΑΕΚ του Μανωλά. Ομάδες που με εξαίρεση συγκεκριμένες μονάδες (για τον αποψινο αντίπαλο ο Μπεργκ, ο Λέτο και ο Ζέκο) τα ρόστερ τους είναι αδύναμα σε σχέση με αυτό του ΠΑΟΚ.

Γι' αυτό και απόψε στη Λεωφόρο οι παίκτες του Δικεφάλου οφείλουν να μπουν στο ματς με αυτοπεποίθηση. Γνωρίζοντας ότι διαθέτουν καλύτερο σύνολο και μονάδες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίξουν απερίσκεπτα, σίγουρα πρέπει να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα ότι έχουν δύο αποτελέσματα υπέρ τους. Καθαρό μυαλό, πίστη και προσήλωση στο πλάνο του προπονητή χρειάζεται. Όλα τα άλλα θα έρθουν.

Που θα κριθεί το παιχνίδι; Προφανώς στα ατομικά λάθη και σε ορισμένες ξεχωριστές στιγμές. Όμως, ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλό φεγγάρι για να το αφήσει να πάει ανεκμετάλλευτο. Ο Δικέφαλος θα πρέπει μπει στο παιχνίδι με διάθεση να εκμεταλλευτεί το άγχος των «πράσινων» και την πίεση που λογικά θα υπάρχει από την κερκίδα.

Όλοι οι παίκτες που θα αγωνιστούν θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πως θα βάλουν δύσκολα στους αντιπάλους τους. Να πιστέψουν ότι αυτοί μπορούν να ορίσουν τις τύχες του αγώνα. Αν αυτό συμβεί τότε το θετικό αποτέλεσμα θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στις αποσκευές της αποστολής του ΠΑΟΚ. Και Τετάρτη βράδυ-λογικά-θα το φέρει πίσω Θεσσαλονίκη, μαζί με μία νίκη στη Νέα Σμύρνη. Αλλά ας μην προτρέχουμε. Ας μείνουμε στο αποψινό ντέρμπι που πρέπει να βαφεί ασπρόμαυρο.

Διαβάστε ακόμη...